ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Ενοποιούνται οι συμβουλευτικές υπηρεσίες

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:52

Η ενοποίηση όλων των συμβουλευτικών υπηρεσιών στον αγροτικό τομέα, όπως δομές επίβλεψης AGRO, Σύμβουλοι Φυτοπροστασίας, Γεωργικοί Σύμβουλοι, είναι στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως τονίστηκε σε σύσκεψη χθες υπό τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος υπέγραψε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προωθήθηκε για υπογραφή στον συναρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη. Με την Απόφαση αυτή ορίζονται η Γενική Διεύθυνση Φυτοπροστασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως αρμόδια αρχή για την εποπτεία, το συντονισμό και τον έλεγχο του Συστήματος Παροχής Γεωργικών Συμβουλών, οι όροι και οι προϋποθέσεις πιστοποίησης των Γεωργικών Συμβούλων, των συνεργατών τους και των ελεγκτών, καθώς και ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ως φορέας πιστοποίησης αυτών. Προβλέπεται επίσης διαδικασία μετεγγραφής των Γεωργικών Συμβούλων και Συνεργατών στα νέα Μητρώα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Μόσχος Κορασίδης, o Γενικός Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Αγροτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Μελάς, ο Ειδικός Γραμματεάς Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΑΑ.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος τόνισε σε δήλωσή του τα εξής:

«Η ποιότητα της πρωτογενούς μας παραγωγής είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα στο οποίο οφείλουμε να επικεντρωθούμε για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στις διεθνείς αγορές. Οι Έλληνες αγρότες το γνωρίζουν και μοχθούν για να προσφέρουν στους Έλληνες και Ευρωπαίους καταναλωτές ασφαλή και υψηλής ποιότητας τρόφιμα. Στην προσπάθεια τους αυτή δεν είναι μόνοι. Δημιουργούμε το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για τη στήριξη των γεωργών και κτηνοτρόφων μας, τροποποιώντας τη διαδικασία πιστοποίησης των φορέων που εντάσσονται στο σύστημα παροχής γεωργικών συμβουλών, ώστε να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Οι γεωργικοί σύμβουλοι, με τις γνώσεις και την τεχνογνωσία τους, μπορούν να βοηθήσουν τους γεωργούς να ανταποκριθούν στα πρότυπα της σύγχρονης γεωργίας υψηλής ποιότητας. Η προσπάθεια για την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιοτικής μας παραγωγής είναι συνεχής».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1