Δεν θα αποζημιώνονται παραγωγοί χωρίς πιστοποιημένο πατατόσπορο

Δημοσίευση: 05 Απρ 2013 21:36 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:23

Οι παραγωγοί που δεν χρησιμοποιούν πιστοποιημένο πατατόσπορο δεν θα αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, ενώ θα τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.         

Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη χθες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό τον αναπληρωτή υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα κ. Μόσχου Κορασίδη, του προέδρου και αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ. κ.  Βασίλη Έξαρχου και Αργύρη Μποτού, του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αλέξανδρου Οφίδη καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Μετά από καταγγελίες ότι χρησιμοποιείται μη πιστοποιημένος πατατόσπορος προς φύτευση σε περιφερειακές ενότητες, στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι ο ΕΛΓΑ σε περιπτώσεις ζημιών σε καλλιέργειες πατάτας από αίτια που καλύπτονται ασφαλιστικά υποχρεούται:

- «να ζητά από τους παραγωγούς κατά την υποβολή της δήλωσης ζημιάς την προσκόμιση τιμολογίου αγοράς πιστοποιημένου πατατόσπορου από επιχειρήσεις που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού,

- να ζητά από τις ΔΑΟΚ των περιφερειακών ενοτήτων κατάλογο με τους παραγωγούς που έχουν ελεγχθεί για χρήση προς φύτευση ιδιοπαραγώμενου πατατόσπορου,

-  να αποστέλλει στις αρμόδιες ΔΑΟΚ κατάλογο με τα στοιχεία των παραγωγών που υπέβαλλαν δήλωση ζημιάς καθώς και  τα προσκομισθέντα τιμολόγια αγοράς. 

Οι παραγωγοί που δεν πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις δεν θα αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, ενώ θα τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις».         

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1