Διεθνές Συμπόσιο για τα αλευρώδη στην Κρήτη

Δημοσίευση: 09 Απρ 2013 12:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:28

Συμπόσιο με θέμα τους αλευρώδεις και τις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο έρευνας και εφαρμογής σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, έχοντας το διακριτικό τίτλο 1st International Whitefly Symposium - IWS (www.whitefly.gr), θα πραγματοποιηθεί στις 20-24 Μαΐου 2013 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων.

 

Οι αλευρώδεις είναι από τους σημαντικότερους εντομολογικούς εχθρούς καλλιεργειών παγκοσμίως. Στην ομάδα ανήκουν τα έντομα τα κοινώς ονομαζόμενα άσπρα μυγάκια. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 1620 καταγεγραμμένα είδη, που προσβάλλουν δενδρώδεις και κηπευτικές καλλιέργειες. Τα πιο σημαντικά είδη, τόσο στην Ελλάδα όσο σε όλο τον κόσμο, είναι ο αλευρώδης του καπνού, Bemisia tabaci και ο αλευρώδης των θερμοκηπίων Trialeurodes vaporariorum. Αυτά τα είδη μεταδίδουν ιολογικές ασθένειες και μπορούν να προκαλέσουν ανυπολόγιστες ζημιές σε ευπαθείς καλλιέργειες (π.χ. ίωση του κίτρινου καρουλιάσματος των φύλλων της ντομάτας - ΤYLCV). Επίσης, η αντιμετώπιση τους είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς έχουν την ικανότητα να αναπτύσσουν ανθεκτικότητα στα εντομοκτόνα.

 

Οι θεματικές ενότητες του Συμποσίου περιλαμβάνουν: συστηματική και εξέλιξη, βιολογία και οικολογία, γονιδιωματική και γενετική, βιολογική αντιμετώπιση και ολοκληρωμένη διαχείριση, χημική αντιμετώπιση και ανθεκτικότητα, μετάδοση ιών μέσω αλευρωδών, αλληλεπίδραση αλευρωδών και φυτών και συμβιωτικά αλευρωδών.

 

Το Συμπόσιο θα παρακολουθήσουν ερευνητές και επαγγελματίες του γεωργικού κλάδου, στελέχη επιχειρήσεων φυτοπροστασίας της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Το 1st International Whitefly Symposium εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς εξειδικευμένων επιστημονικών συνεδρίων για τους αλευρώδεις και προέκυψε από τη συγχώνευση δυο σημαντικών διεθνών συνεδρίων, του International Bemisia Workshop (IBWS) και του European Whitefly Symposium (EWS). Το Συμπόσιο αντικαθιστά στην ουσία το 6th International Bemisia Workshop που είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα www.whitefly.gr ή να απευθυνθούν στην ARTION Conferences & Events στα τηλ. 2310257814, 2310272275 και στο e-mail whitefly@artion.com.gr.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1