Το διήμερο 9-10 Ιουλίου ο 5ος "Faethon Olympus Marathon"

Δημοσίευση: 15 Απρ 2016 16:09

 

Μια σημαντική αθλητική διοργάνωση για τον Όλυμπο πραγματοποιείται την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 με σημείο αναφοράς τον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας. Πρόκειται για τον απαιτητικό αγώνα “Faethon Olympus Marathon” με συνολική διαδρομή 45 χλμ και υψομετρική διαφορά 3.600μ. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο (ΧΟΣ) Σπαρμού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ελασσόνας, το δίκτυο Περαιβία και φορείς της περιοχής.

Αυτό έγινε γνωστό μετά από συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον πρόεδρο του “Faethon Olympus Marathon” Θανάση Πιτένη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του αγώνα κα Βίκυ Νίκου.

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη εκδήλωση τονίζοντας συγκεκριμένα: «Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στον αθλητισμό και μάλιστα σε τέτοιου είδους συμμετοχικές διοργανώσεις. Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η όλη διοργάνωση εμπεριέχει την άψογη συνεργασία φορέων, εθελοντών αλλά και χορηγών. Παράλληλα, ο αγώνας αυτός είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για την προβολή της περιοχής μας, δεδομένου ότι θα συμμετέχουν αθλητές όχι μόνο από τη Θεσσαλία, αλλά και από όλη την Ελλάδα».

Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ενός τέτοιου απαιτητικού Μαραθωνίου και δήλωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει την προσπάθεια τόσο των διοργανωτών όσο και των αθλητών που θα συμμετάσχουν.

Η διαφορά φέτος σε σχέση με τους αγώνες του παρελθόντος είναι ότι θα διεξαχθεί και ένας  καινούριος ημιμαραθώνιος βουνού με την ονομασία RUPICAPRA απόστασης 21 χιλ. παίρνοντας το όνομά του από το αγριόγιδο Ολύμπου ή στα λατινικά (Rupicapra rupicapra balcanica). Ο αγώνας θα έχει σαν στόχο στην μελέτη και την προστασία του αγριόγιδου, αφού κάποια έσοδα του συγκεκριμένου αγώνα θα δοθούν για τον σκοπό αυτό.  Επιπλέον με τον ημιμαραθώνιο  δίνεται η δυνατότητα σε πιο άπειρους αθλητές να γνωρίσουν κομμάτι της διαδρομής του ψηλότερου και δυσκολότερου ορεινού μαραθωνίου της χώρας μας, του F.O.M. Παράλληλα για πρώτη φορά διοργανώνεται και μικρότερος αγώνας 10 χλμ ο οποίος επιχειρεί να μυήσει εκείνους που δεν μπορούν να συμμετέχουν στους δυο απαιτητικούς αγώνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass