ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ «1st FOOTBALL SURVIBALL» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ένα διαφορετικό «Survivor» για τον Στέφανο

*Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές πρωτοπόροι σε ιδέες, άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης για τον άτυχο 4χρονο

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2017 22:10

Μια ιδέα του προέδρου του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών νομού Λάρισας, Μανώλη Γαραζανάκη έστειλε το μήνυμα ότι, εκτός από τον Ντάνο (έγινε και τραγούδι) και τη Λάουρα, το τηλεοπτικό Survivor μπορεί να στείλει και άλλα μηνύματα για την κοινωνία.

Προχθές στο Αλκαζάρ διεξήχθη το «1st Football Surviball», μια πρωτοβουλία του ΣΕΠΛ που με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Δημοτικής Αρχής, της ΕΠΣΛ, της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και άλλων τοπικών φορέων, αλλά και ιδιωτών-χορηγών είχε καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με στόχο τη στήριξη του άτυχου 4χρονου Στέφανου που υπέστη πολλαπλά εγκαύματα όταν το σπίτι που κατοικούσε στη Λάρισα πήρε φωτιά.

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού, από οποιοδήποτε πόστο τον υπηρετούν, παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, διαιτητές και αθλητικοί συντάκτες. Το ποδόσφαιρο έδειξε για μία ακόμη φορά τον ανθρωπιστικό του χαρακτήρα και η κοινωνία της Λάρισας πέρασε το μήνυμα ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε θαύματα.

Τα ευχάριστα νέα, που δικαιώνουν στο απόλυτο του ανθρώπους αυτής της προσπάθειας, ήρθαν διά στόματος του αντιπεριφερειάρχη κ. Παιδή ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

«Συγχαρητήρια σε όλους όσοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα νέα από τη Θεσσαλονίκη είναι ευχάριστα. Πέτυχαν οι μεταμοσχεύσεις. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και κερδίσαμε ένα μεγάλο στοίχημα», ενώ από την πλευρά του ο εμπνευστής αυτής της εκδήλωσης, Μανώλης Γαραζανάκης τόνισε:

«Συγχαρητήρια σε όσους ήταν εδώ και μας βοήθησαν. Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Το έχει αποδείξει άλλωστε εδώ και 16 χρόνια ο σύλλογός μας μέσα από τις φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, με ανιδιοτέλεια, σεβασμό και αγάπη προς τον συνάνθρωπο, σε μια εποχή που η κοινωνία μας δοκιμάζεται καθημερινά. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, στους αντιπεριφερειάρχες κ. Αναγνωστόπουλο και Παιδή που διευθέτησαν το θέμα της ιατρικής περίθαλψης του μικρού Στέφανου και γενικότερα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια».

Ανάλογα ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της δημοτικής αρχής, Γιώργου Κωσταρόπουλου που υπογράμμισε:

«Η εκδήλωση αυτή δείχνει την ευαισθησία του αθλητισμού και των παλαιμάχων για το πρόβλημα ενός μικρού παιδιού. Δείχνει παράλληλα το ανθρώπινο πρόσωπο του αθλητισμού. Μπράβο στον ΣΕΠΛ για τη σημαντική πρωτοβουλία από την οποία δεν θα μπορούσε να λείψει η Δημοτική Αρχή».

Εκ μέρους της Διεύθυνσης Α/θμιας εκπαίδευσης ν. Λάρισας, ο διευθυντής κ. Βούλγαρης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Συγχαρητήρια στον ΣΕΠΛ και σε όλους όσοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια. Σήμερα η ιστορία συναντά τον ρομαντισμό με αφορμή την παρουσία των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών. Ο αθλητισμός όταν συνδυάζεται με τον ανθρωπισμό δημιουργούν θαύματα. Εμείς αυτές τις έννοιες τις υπηρετούμε στην εκπαίδευση. Ελπίζω αυτή η διοργάνωση να γίνει θεσμός».

Ο εκπρόσωπος της ΕΣΠΛ, Λευτέρης Γρηγοριάδης είπε: «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και κυρίως σε όλους όσοι έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση», ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή που ο πυροσβέστης Ηλίας Αρβυθάς που έσωσε το μικρό αγόρι, συνοδευόμενος από τον παππού του άτυχου Στέφανου μίλησε για εκείνες τις δύσκολες στιγμές:

«Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτεσαι τίποτα παρά μόνο ότι πρέπει να μπεις στη φωτιά και να σώσεις μια ζωή. Αυτή είναι η αποστολή μας και αυτό έκανα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και ένα μεγάλο μπράβο στον ΣΕΠΛ. Είναι χαρά και τιμή μου αυτή η βράβευση» είπε χαρακτηριστικά ενώ ο παππούς του Στέφανου ανέφερε:

«Με τη βοήθεια του κόσμου δίνουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξή του».

ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

Ο Άρης Καπετάνιος του Φιλοκτήτη Μελιβοίας (πρώτος σκόρερ της Α1 ΕΠΣΛ με 23 γκολ) ήταν ο μεγάλος νικητής του «1st Football Surviball» καθώς επικράτησε στον τελικό της δοκιμασίας του Δημήτρη Πεζή και κέρδισε το μεγάλο έπαθλο που είναι ένα 4ήμερο ταξίδι για δύο άτομα στη Σκιάθο (ο δεύτερος κέρδισε αθλητικό υλικό, μπουφάν και φόρμα).

Στον διαγωνισμό των σκόρερ έλαβαν μέρος οι Τσούτσας (Αργυροπούλι-21 γκολ στην Α’ ΕΠΣΛ), Καπετάνιος (Φιλοκτήτης-23 γκολ στην Α1 ΕΠΣΛ), Πεζής (Μαυροβούνι-18 γκολ στον 1ο όμιλο της Β’ ΕΠΣΛ), Καραντώνης (Χειμάδι-25 γκολ στον 3ο όμιλο της Β’ ΕΠΣΛ), Πότσης (Προμηθέας-23 γκολ στον 1ο όμιλο της Γ’ ΕΠΣΛ), Κωφός (Νίκη Μιχαήλ-40 γκολ στον 2ο όμιλο της Γ’ ΕΠΣΛ), Βάρσος (Πυργετός-26 γκολ στον 3ο όμιλο της Γ’ ΕΠΣΛ), τιμητική συμμετοχή Διβανές (Απόλλων Λάρισας) και από το γυναικείο ποδόσφαιρο οι Κατσάρα (Ολυμπιώτισσες Ελασσόνας) και Γαγάρα (ΑΕΛ).

Συμμετείχαν επίσης στις σέντρες οι ποδοσφαιριστές Μπάμης, Ράχης, Δραγατσίκης (Ηρακλής Λάρισας), Ψύρρας (Προμηθέας) και Τσόγκας (Ομορφοχώρι), τερματοφύλακες ήταν οι Ζεϊμπέκης, Κιόρογλου, βοηθοί προπονητές οι Αλεξούδης, Κόντης και αλυτάρχης ο κ. Ζουμπελούλης.

Τα ζευγάρια που διαγωνίστηκαν στην πρώτη φάση της διαδικασίας ήταν τα εξής:

Διβανές-Τσούτσας, Πεζής-Καπετάνιος, Βάρσος-Κωφός, Καραντώνης-Πότσης και Κατσάρα-Γαγάρα.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι κ. Βλαχούλης (παλαίμαχος ΑΕΛ-προπονητής ποδοσφαίρου), Γρηγοριάδης (μέλος της απερχόμενης διοίκησης της ΕΠΣΛ), Ζήλος (αναπληρωτής πρόεδρος ΕΔ/ΕΠΣΛ), Χατζής (προπονητής ποδοσφαίρου, μέλος Δ.Σ. του ΣΠΠΛ), Λακερδάς (παρατηρητής αγώνων ΕΠΣΛ), Κέλλας (αθλητικός συντάκτης της εφημερίδας «Ελευθερία»), Ιωακείμ (πρόεδρος Ηρακλή Λάρισας), Ρήγα (παίκτρια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΛ), Μπακαρτζής (μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΠΛ), ενώ τη γραμματειακή υποστήριξη είχε η κ. Τσακνάκη. Θα πρέπει να αναφερθεί και η σημαντική προσφορά των εθελοντών Σαμαρειτών

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο ΣΕΠΛ τίμησε ποδοσφαιρικούς συλλόγους για τις φετινές τους επιτυχίες και ανθρώπους του ποδοσφαίρου για τη μεγάλη τους προσφορά στον χώρο. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι ομάδες του Απόλλωνα Λάρισας και του Αχιλλέα Φαρσάλων για την άνοδο στη Β’ και Γ’ Εθνική αντίστοιχα και οι Μιχάλης Ζιώγας, Γιώργος Λιάπης, Γιάννης Μιχαλές, Νίκος Φακίτσας, Βασίλης Πινακάς, η ομάδα παλαιμάχων Λιοσίων, ο πυροσβέστης που έσωσε τον μικρό Στέφανο, Ηλίας Αρβυθάς, και ο ΣΕΠΛ για την πρωτοβουλία του.

Την εκδήλωση τίμησαν, πλην των προαναφερομένων, με την παρουσία τους η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Α/θμιας εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Παπαδοπούλου, το μέλος της απερχόμενης διοίκησης της ΕΠΣΛ κ. Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος του συλλόγου Διδασκάλων κ. Παπαποστόλου, ο παλαίμαχος της ΑΕΛ, Οράσιο Μοράλες, ο παππούς του μικρού Στέφανου που ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτήν την προσπάθεια κ.ά.

ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ

Το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε το φιλικό παιχνίδι παλαιμάχων ανάμεσα στον ΣΕΠΛ και τον Ολυμπιακό Λιοσίων. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται δύο φορές στο σκορ. Το 0-1 έκανε ο Κόντης, ισοφάρισε ο Μπακαρτζής, στη συνέχεια ο Διαμαντής πέτυχε το 1-2, ενώ το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Τασιούλας.

Τον αγώνα διηύθυναν τρεις από τις παλιές δόξες της Λαρισινής διαιτησίας και όχι μόνο, οι οποίοι τιμήθηκαν για τη μεγάλη τους προσφορά στον χώρο και είναι οι κ. Λουτρίδης, Συρμακέζης και Μάνος.

ΣΕΠΛ: Καραναστάσης, Κυρίτσης, Αρβυθάς, Γκουγκούνης, Αλεξούδης, Μπακαρτζής, Γαραζανάκης, Γεωργαλάς, Κόντης, Μπατραλέξης, Δοξαράς (Τασιούλης, Πέρκας, Γκούλιος, Σολωμός, Τασιούλας, Λάζος, Καλαμάς, Γαλατσίδας, Δημόπουλος, Στεργιόπουλος, Φακίτσας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΟΣΙΩΝ: Τσεπέρκας, Λογιοτατίδης, Γιάννου, Διαμαντής, Ναβροζίδης, Αντωνίου, Ζιάκας, Λουρμπάκος, Μπελέκας, Κόντης, Παπαθανασίου (Βλασόπουλος, Μπιτχαβές), Νιτσόλας, Βέργος, Καρκαλέτσης, Μάκρας, Παπαχρήστος, Δεναξάς, Παπαδημητρίου).

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass