Ο ΗΛΙΑΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΜΠΡΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΚΡΕΜΑΕΙ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ

Ένα ποδοσφαιρικό στολίδι λέει «αντίο»

• «Ανάμικτα συναισθήματα, ευχαριστώ την οικογένειά μου, θα προσπαθήσω να βοηθήσω το ποδόσφαιρο από άλλο πόστο» δήλωσε στην «Ε» ο Λαρισαίος κεντρικός αμυντικός

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2017 22:19

 «Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα μετά την απόφασή μου να σταματήσω το ποδόσφαιρο, να είμαι ενεργό μέλος. Είναι μια μεταβατική περίοδος για μένα, θα προσπαθήσω να βοηθήσω το ποδόσφαιρο και σε όποια ομάδα είμαι από άλλο πόστο», δήλωσε στην «Ε» ο Λαρισαίος κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ, Ηλίας Κώτσιος, ο οποίος μετά από 22 χρόνια παρουσίας του στα γήπεδα, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του.

«Σίγουρα είναι δύσκολη η μετάβαση στα νέα δεδομένα, θα επιδιώξω να το ξεπεράσω γρήγορα και να αφοσιωθώ στα καινούργια μου καθήκοντα» ανέφερε ο Κώτσιος, ο οποίος δεν ξέχασε όλους αυτούς τους ανθρώπους που τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια: «Ευχαριστώ όλους τους προπονητές που συνεργάστηκα από την αρχή της ποδοσφαιρικής μου καριέρας, τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο.

Ιδιαίτερα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στήριξε για να κάνω αυτό που από μικρός ήθελα, ονειρευόμουν και να πετύχω σε αυτά που είχα βάλει ως στόχο. Το ποδόσφαιρο έχει καλές αλλά και κακές στιγμές, θα τις θυμάμαι όλες και είναι δύσκολο να πεις «αντίο» σε αυτό που από μικρός αγαπάς...».

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΦΗ

Ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του στον προχθεσινό εντός έδρας νικηφόρο αγώνα των Κρητικών με 6-1 επί του Αιγινιακού, στο φινάλε της Football League.

Η διοίκηση του ΟΦΗ βράβευσε τον 40χρονο αρχηγό των «ασπρόμαυρων» για την προσφορά του, εκείνος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, ο κόσμος τον χειροκρότησε θερμά ενώ οι συμπαίκτες του και ο τεχνικός Νίκος Παπαδόπουλος, του ευχήθηκαν τα καλύτερα.

Πρόθεση δε των ανθρώπων των Κρητικών είναι να παραμείνει στις τάξεις τους, και να αναλάβει πόστο έπειτα από την απόφαση που πήρε, όπως έκανε γνωστό με δήλωσή του στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ ο Γιάννης Πολεμαρχάκης, όπου και ανέφερε τα εξής ακόλουθα: «Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τον Ηλία Κώτσιο, για τα όσα πρόσφερε στον ΟΦΗ, τόσο πέρσι στην προσπάθεια που κάναμε στη Γ’ Εθνική, όσο φέτος στη Β’ Εθνική. Θέλω να του ευχηθώ να έχει υγεία ο ίδιος και η οικογένειά του και να του πω ό,τι η οικογένεια του ΟΦΗ, αν και ο ίδιος το επιθυμεί, θέλει να τον κρατήσει στις τάξεις της. Ό,τι και αν αποφασίσει ο ίδιος, του εύχομαι ότι καλύτερο».

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ... ΣΑΛΟΝΙΑ

Ο Ηλίας Κώτσιος γεννήθηκε στη Λάρισα στις 25 Απριλίου του 1977 και ξεκίνησε την καριέρα του αγωνιζόμενος στον Ίκαρο Νεάπολης στα τμήματα υποδομής (παιδικό, εφηβικό), για να μεταγραφεί στη συνέχεια στην ομάδα του Ηρακλή Λάρισας (Δ' εθνική), όπου αγωνίστηκε ως το 1997. Στη συνέχεια μεταπήδησε στον ΟΦΗ όπου αγωνίστηκε για 6 1/2 χρόνια, από το 1997-98 μέχρι το πρώτο μισό της περιόδου 2003-04.

Αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου της χρονιάς εκείνης και αγωνίστηκε μέχρι το 2007, για 3 1/2 χρόνια. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς επέστρεψε στη γενέτειρά του, όπου αγωνίστηκε με τα χρώματα της ΑΕΛ για 2 χρόνια.

Από το 2009 μέχρι το 2012 αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η περίοδος 2012-13 τον βρήκε αγωνιζόμενο στην Καλλονή, όπου σημείωσε το γκολ με το οποίο η ομάδα της Λέσβου εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της αλλά και γενικότερα για ομάδα από το νησί, την άνοδο στην Α' εθνική κατηγορία.

Τον Ιανουάριο του 2014 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στο Λεβαδειακό.

Στις 6 Οκτωβρίου 2015 ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τον ΟΦΗ, επιστρέφοντας στον σύλλογο έπειτα από έντεκα χρόνια.

Στην καριέρα του έχει κερδίσει 2 τίτλους, στην πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό, το πρωτάθλημα και το κύπελλο του 2004.

Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Κρουσταλάκη, με την οποία έχει αποκτήσει δυο κόρες, τη Μιχαέλα και τη Μαρία-Άσπα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ:

Ποδοσφαιριστής με ήθος

Συμπαίκτης με τον Ηλία Κώτσιο ήταν στους «βυσσινί» δύο περιόδους το 2007-08 και 2008-09 ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Ανδρέας Λαμπρόπουλος, ο οποίος μόνο καλά λόγια μας είπε για τον Λαρισαίο κεντρικό αμυντικό: «Είναι ένα καταπληκτικό παιδί, με άριστο χαρακτήρα και ήθος. Ένας πολύ αξιόλογος ποδοσφαιριστής, ο οποίος πρόσφερε πάρα πολλά σε όσες ομάδες αγωνίσθηκε. Υπήρξαμε συμπαίκτες, είμαστε φίλοι και του εύχομαι να εκπληρώσει τις όποιες του επιθυμίες, είτε μείνει στον χώρο του ποδοσφαίρου και προσφέρει από άλλο πόστο είτε αποχωρήσει. Σπανίζουν χαρακτήρες σαν του Ηλία Κώτσιου».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass