2 εκατ. ευρώ για δημοτικά αθλητικά έργα

• Βλέπουν το φως τα δημοτικά γήπεδα ενώ κατασκευάζονται γήπεδα μπιτς βόλεϊ και τένις στον περιβάλλοντα χώρο του κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2018 22:46

Το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ δίνει η δημοτική αρχή της Λάρισας με σκοπό να αναβαθμίσει τις αθλητικές υποδομές του Δήμου ή να κατασκευάσει καινούργιες.

Συγκεκριμένα για γήπεδα ποδοσφαίρου δίνει 800.000 ευρώ για τοποθέτηση πυλώνων φωτισμού ή επισκευή αυτών που υπάρχουν ενώ για τη δημιουργία γηπέδων μπιτς βόλεϊ και τένις στον περιβάλλοντα χώρο του κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας κάνει έργα προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ. Επίσης ξεχωριστό έργο είναι η κατασκευή ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο της Ανθούπολης που βλέπει «φως» για πρώτη φορά αλλά και η δημιουργία υπόγειου αρδευτικού συστήματος (προϋπολογισμού 74.400 ευρώ). Στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο αναμένονται να εγκριθούν οι μελέτες των έργων, η δημοπράτηση θα γίνει τον ερχόμενο μήνα ενώ η κατασκευή των έργων προβλέπεται να ξεκινήσει μέχρι τέλη Ιουνίου.
Τα έργα αυτά αλλάζουν τον ρου της αθλητικής ιστορίας της πόλης. Ο ηλεκτροφωτισμός αποτελούσε αίτημα των ποδοσφαιρικών σωματείων του Δήμου Λαρισαίων ενώ η κατασκευή γηπέδων μπιτς βόλεϊ και τένις ήταν κάτι που ήθελαν οι αθλούμενοι αφού δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εγκατάσταση μπιτς βόλεϊ στη Λάρισα ενώ τα γήπεδα τένις δεν επαρκούν με βάση τις ανάγκες των αθλουμένων.
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι τα έργα αυτά γίνονται με ιδίους πόρους από τη δημοτική αρχή της Λάρισας που δείχνει πως έχει τη διάθεση να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα τον λαρισινό αθλητισμό.

 

Ο ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ
Αναλυτικά σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής θα πραγματοποιηθούν έργα τοποθέτησης νέων πυλώνων και επισκευής των παλιών στα εξής γήπεδα: Νέα Πολιτεία (κανονικό και βοηθητικό), Νεάπολη Α’, Θεσσαλικό, Αβέρωφ (μεγάλο γήπεδο), Βιολογικός (κανονικό και βοηθητικό), Γιάννουλη, «Μητσιμπόνας» Α, Β και Γ’, Νέα Πολιτεία, Νεάπολη Β’ Φαλάνη (βοηθητικό)προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.
Επίσης θα γίνει ανανακατασκευή του συστήματος ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου της Ανθούπολης αλλά και η δημιουργία υπόγειου αρδευτικού συστήματος με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος που ξεκίνησε την προσπάθεια για να γίνουν τα έργα αυτά, μαζί με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα αθλητισμού Γιώργο Κωσταρόπουλο και τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ Δημήτρη Μπουχλαριώτη μάς λέει: «Τα συγκεκριμένα αθλητικά έργα έχουν πολλαπλά κέρδη τα οποία «μεταφράζονται» σε κοινωνικά για την αθλούμενη νεολαία αλλά και οικονομικά για τους πολίτες.
Το πρώτο κέρδος για τον αθλητισμό της πόλης είναι ότι επιμηκύνεται η χρήση των γηπέδων από τις ακαδημίες των συλλόγων και δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να επιλέξουν τις ώρες προπόνησης σε σχέση με τα εκπαιδευτικά προγράμματα των παιδιών τους.
Επίσης οι ώρες χρήσης των γηπέδων από τα σωματεία που ήταν μέχρι τώρα περιορισμένες αυξάνονται και μειώνονται οι αντιδικίες που υπήρχαν ανάμεσα στους συλλόγους που χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Περισσότερες ώρες προπόνησης για τα σωματεία, περισσότερες ώρες προπόνησης για τα μικρά παιδιά και διευκόλυνση των γονέων είναι το τρίπτυχο της φιλοσοφίας του ηλεκτροφωτισμού των γηπέδων ποδοσφαίρου.
Κέρδη υπάρχουν όμως και οικονομικά. Θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής των έργων περισσότερες θέσεις εργασίας που είναι σημαντικό με δεδομένη την οικονομική κρίση της χώρας ώστε να βοηθήσουμε έστω και σε ελάχιστο ποσοστό στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας. Δεν θα δημιουργηθούν μόνο προσωρινές θέσεις εργασίας αλλά και μόνιμες που θα αφορούν στον αθλητικό τομέα. Δηλαδή όταν θα αυξηθούν οι ώρες χρήσης των γηπέδων ποδοσφαίρου θα αθλούνται περισσότερα παιδιά (υπολογίζουμε 2.500) κάτι που δημιουργεί νέες μόνιμες θέσεις εργασίας για προπονητές».


ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ
Η δημοτική αρχή προχωρά και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο νέο ανοιχτό κολυμβητήριο στη Νέα Πολιτεία. Σε έκταση 12 στρεμμάτων θα δημιουργηθούν δυο νέα γήπεδα τένις και εγκατάσταση μπιτς βόλεϊ, ενώ θα διαμορφωθεί και χώρος στάθμευσης.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ για το οποίο ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού, Γιώργος Κωσταρόπουλος, μάς λέει: «Η δημοτική αρχή δημιουργεί έναν οργασμό αθλητικών εργασιών αλλά τα δύο αυτά συγκεκριμένα αθλητικά έργα είναι κάτι ξεχωριστό στην αθλητική προοπτική της πόλης.
Η δημιουργία ολοκληρωμένης εγκατάστασης μπιτς βόλεϊ που δεν υπήρχε στη Λάρισα θα δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσουμε διοργανώσεις όχι μόνο πανελληνίου ενδιαφέροντος αλλά και διεθνούς ενώ το άθλημα αυτό θα προσελκύσει και νέα παιδιά που είναι το κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό σπορ και η Λάρισα δεν είχε την κατάλληλη υποδομή για την ανάπτυξή του.
Τα γήπεδα του τένις θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση σε ένα άθλημα που το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα αλλά και στη γειτονική Νίκαια αναπτύσσεται ραγδαία και μπορούμε να διεκδικήσουμε ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις.
Ο χώρος στάθμευσης ήταν αυτονόητος να δημιουργηθεί αφού ένα τόσο υπέροχο έργο, που ήταν στόχος όλων των κολυμβητικων συλλόγων της περιοχής και όχι μόνο, όπως είναι το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, δεν ήταν δυνατόν να μην έχει ολοκληρωμένες υποδομές από τη στιγμή που η εγκατάσταση αυτή μπορεί να φιλοξενεί εκατοντάδες αθλούμενους αλλά κυρίως να μπορούν απρόσκοπτα να διοργανώνονται μεγάλα αθλητικά γεγονότα τα οποία πλέον δεν θα αφορούν μόνο στον υγρό στίβο, ο οποίος όμως θα έχει κυρίαρχο ρόλο, αλλά και δύο ακόμα αθλήματα.
Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες οποιαδήποτε διοργάνωση υψηλού επιπέδου για αρκετά αθλήματα στην πόλη της Λάρισας».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass