Δ. Μπουχλαριώτης: «Ισονομία απέναντι σε όλες τις ομάδες»

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ - ΜΕ 65 ΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β’ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 8-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ 404 ΓΣΝΛ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2018 22:19

Ισονομία απέναντι σε όλες τις ομάδες ζήτησε από τους Λαρισαίους διαιτητές ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης κατά τη χθεσινή πρώτη συγκέντρωση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΛ ενόψει της έναρξης των τοπικών πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου.


Ο κ. Μπουχλαριώτης, συνοδευόμενος από τον νέο αντιπρόεδρο της Ένωσης, Πέτρο Μπανιά, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή ποδοσφαιρική χρονιά, τόνισε στους διαιτητές ότι θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί, να αποφεύγουν τα λάθη και να αποδίδουν δικαιοσύνη με τις αποφάσεις τους.
«Για μας όλες οι ομάδες είναι ίσες. Δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Θέλουμε ισονομία απέναντι σε όλες τις ομάδες. Να διευθύνετε τα παιχνίδια χωρίς άγχος, να απονέμετε δικαιοσύνη με τις αποφάσεις σας, να «σφυρίζετε» αυτά που βλέπετε και να είστε προσεκτικοί για να αποφεύγετε τα λάθη» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ και πρόσθεσε:
«Θέλω να συγχαρώ τους διαιτητές που διατήρησαν τις θέσεις τους στους πίνακες της ΚΕΔ/ΕΠΟ στα Εθνικά πρωταθλήματα. Επίσης θέλω να συγχαρώ τη Μάχη Τσιοφλίκη για τον προβιβασμό της στη Football League και παράλληλα τον Θανάση Τζήλο, τον μοναδικό Λαρισαίο διαιτητή στη Super League και να του ευχηθώ να γίνει γρήγορα και διεθνής.
Τέλος στους διαιτητές που δεν μπόρεσαν να περάσουν τα τεστ θέλω να τονίσω ότι δεν πρέπει να απογοητευτούν ούτε να σταματήσουν την προσπάθειά τους γιατί τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά» κατέληξε ο κ. Μπουχλαριώτης.
Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΛ, Γιώργος Λιόλιος υπογράμμισε ότι μετά από δέκα χρόνια η Επιτροπή Διαιτησίας επανδρώνεται μόνο με διαιτητές και ζήτησε από τα μέλη να είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις τους.
Στη χθεσινή πρώτη συγκέντρωση παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΛ, Αντώνης Βαλιώτης και το μέλος Πέτρος Τσακνάκης.
Χθες εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκαν οι γραπτές εξετάσεις για τους μη αξιολογημένους διαιτητές, ενώ την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:00 στο στάδιο Αλκαζάρ θα διεξαχθούν τα αγωνιστικά test.

 

ΜΕ 65 ΟΜΑΔΕΣ Η ΝΕΑ Β’ ΕΠΣΛ
Συνολικά 65 ομάδες θα μετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ τοπικής κατηγορίας. Ο αριθμός αυτός δεν αναμένεται να μεταβληθεί, αν και η ΕΠΣΛ έδωσε παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής (που έληξε την Παρασκευή 31 Αυγούστου) μέχρι και σήμερα Τρίτη.
Η συμμετοχή 65 ομάδων στη Β’ κατηγορία σημαίνει ότι το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 5 ομίλους των 13 ομάδων. Οι όμιλοι θα συγκροτηθούν με γεωγραφικά κριτήρια. Στα αξιοσημείωτα είναι ότι φέτος θα αγωνιστούν τέσσερις νέες σε σχέση με την περσινή σεζόν ομάδες. Πρόκειται για τον Ηρακλή Χάλκης, το Στεφανόβουνο και την Κοιλάδα που επαναδραστηριοποιούνται καθώς και τη νεοϊδρυθείσα ομάδα του Δία 2018. Από τη Β’ ΕΠΣΛ θα προβιβασθούν συνολικά 19 ομάδες καθώς την επόμενη αγωνιστική σεζόν 2019-20 η Α1 ΕΠΣΛ θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 16 ομάδων.
Φέτος οι ομάδες της Β’ κατηγορίας κατέβαλαν μειωμένο παράβολο συμμετοχής, ήτοι 100 ευρώ (αντί 150 ευρώ που ήταν πέρσι), όπως επίσης μειωμένο κατά 50 ευρώ ήταν και το παράβολο συμμετοχής των ομάδων στην Α’ ΕΠΣΛ (150 αντί 200 ευρώ). Αντίθετα το παράβολο στην Α1 ΕΠΣΛ έμεινε σταθερό, δηλαδή στα 150 ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η καταβολή του παραβόλου συμμετοχής στα πρωταθλήματα είναι ανταποδοτική για τα σωματεία, καθώς το ποσό που κατέβαλαν θα εκπέσει από τη μείωση των εξόδων διαιτησίας (κατά 10%) στα παιχνίδια όλης της χρονιάς όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ.
Σε ό,τι αφορά στο κύπελλο μέχρι χθες είχαν δηλώσει συμμετοχή 46 ομάδες από τη Β’ ΕΠΣΛ και σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο συνολικός αριθμός. Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή για τις ομάδες της Α’ και της Α1 ΕΠΣΛ είναι υποχρεωτική.

 

Η ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Α’ ΚΑΙ Α1 ΕΠΣΛ
Το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ μετά τον μειοδοτικό διαγωνισμό που προκήρυξε σχετικά με τη βιντεοσκόπηση των αγώνων των πρωταθλημάτων της Α’ και της Α1 κατηγορίας κατέληξε σε συμφωνία συνεργασίας με την «Μ DIGITAL PHOTOGRAPHY». Τα έξοδα της βιντεοσκόπησης κάθε αγώνα ανέρχονται στα 30 ευρώ και θα καταβάλλονται 10 ευρώ από την ΕΠΣΛ και 10 ευρώ από κάθε ομάδα. Όσες ομάδες θέλουν να αγοράζουν βίντεο των αγώνων θα πρέπει να απευθύνονται στη συγκεκριμένη εταιρεία.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ
Σεμινάρια για τη χρήση απινιδωτών θα πραγματοποιηθούν στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας. Στα σεμινάρια θα μετέχουν προπονητές (είναι υποχρεωτικό για την έκδοση κάρτας πάγκου) και διαιτητές. Ήδη μέχρι στιγμής έχουν συγκροτηθεί 4 τμήματα με 38 άτομα το καθένα. Τα σεμινάρια θα είναι πεντάωρης διάρκειας και θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 8-9 Σεπτεμβρίου, τις ώρες 08:30-13:30 και 15:30-20:30.
Επειδή το ενδιαφέρον είναι μεγάλο συγκροτήθηκαν άλλα δύο γκρουπ που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου (τις ίδιες ώρες στο ίδιο μέρος). Από την ΕΠΣΛ ωστόσο τονίστηκε ότι επειδή υπάρχουν ακόμα θέσεις στο σεμινάριο της 29ης Σεπτεμβρίου, όσοι προπονητές ή διαιτητές δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή να το πράξουν.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΣΛ
Συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα οι προπονήσεις προεπιλογής για τις Μικτές ομάδες της ΕΠΣΛ. Η δεύτερη κατά σειρά συγκέντρωση (μετά την πρώτη που έγινε στην Ελασσόνα) έχει προγραμματισθεί από τους δύο Ενωσιακούς τεχνικούς Δ. Τσέτσιλα και Ν. Φώλλα για αύριο Τετάρτη στο γήπεδο Γιάννουλης και θα αφορά στους ποδοσφαιριστές των ομάδων της Β’ τοπικής κατηγορίας από τους δήμους Λαρισαίων, Τεμπών, Κιλελέρ και Τυρνάβου καθώς και για ποδοσφαιριστές από τις Ακαδημίες ΑΕΛ, Απόλλων Λάρισας, Ολύμπικ, Ατρόμητοι/ Θύελλα, Μπαράζ Πηνειός και Νίκη Μιχαήλ.
Στις 16:00 θα ξεκινήσει η προπόνηση προεπιλογής για τους γεννηθέντες τα έτη 2005-06 και στις 17:30 για τους γεννηθέντες τα έτη 2003-04.
Η τρίτη κατά σειρά προπόνηση προεπιλογής θα πραγματοποιηθεί στα Φάρσαλα (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες).

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass