Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Super League και ΕΠΟ καταθέτουν υπομνήματα

ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ Η ΔΙΟΡΙΑ - ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2018 15:30

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η απόφαση για την κόντρα ανάμεσα στη Super League και την ΕΠΟ όσον αφορά στον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν - προβιβαστούν στην και από τη Football League.

Προθεσμία μέχρι αύριο Παρασκευή (7/9, 15:30) πήραν Super League και ΕΠΟ για να καταθέσουν τα υπομνήματά τους για την κόντρα που έχει ξεσπάσει σχετικά με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν - προβιβαστούν στην και από τη Football League.

Χθες συζητήθηκε η υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με τη νέα σύνθεσή του. Η πλευρά της Super League χαρακτήρισε ως «πραξικόπημα» και «παραβίαση άτυπης κι άγραφης συμφωνίας» την απόφαση της ΕΠΟ να γίνει μπαράζ του 13ου της πρώτης κατηγορίας με τον 2ο της δεύτερης στο τέλος της σεζόν, προκειμένου να βγει η αριθμητική των 14 ομάδων για τη σεζόν 2019-20. Συμπλήρωσε παράλληλα ότι η Football League δεν κατέθεσε έγκαιρα προκήρυξη αλλά σχέδιο προκήρυξης.

Από την πλευρά της ΕΠΟ, η παρέμβασή της αιτιολογήθηκε από την ύπαρξη - κατά την ίδια - δύο προκηρύξεων. Μία της Super League και μία της Football League. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αναμένεται να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα, ώστε να γνωρίζουν οι ομάδες πρώτης και δεύτερης εθνικής κατηγορίας τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν - προβιβαστούν.