«Ολοι μαζί τρέχουμε για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα»

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ, ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2018 15:35

Αγώνας δρόμου κατά μήκος των αρχαίων και οθωμανικών τειχών της Λάρισας με αφετηρία και τερματισμό το Αρχαίο Θέατρο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα, με σύνθημα το «Όλοι μαζί για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα» και σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα των χρόνιων παθήσεων διοργανώνεται Αγώνας Δρόμου 800μ.για Παίδες – Κορασίδες και ΑμεΑ ανεξαρτήτου ηλικίας και Αγώνας Δρόμου 7.000μ. στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας, Ανδρών –Γυναικών.
Η διοργάνωση διεξάγεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτισμού 2018 με σκοπό την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και του ιστορικού κέντρου της πόλης της Λάρισας.
Στην οργάνωση συμμετέχουν: Ο Τοπικός Όμιλος για την Unesco N. Λάρισας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας , η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, η Διοίκηση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, η Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, ο Α.Σ. Πελασγός, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Γυμναστηρίων Λάρισας (Σ.Ι.ΓΥ.ΛΑ), ο Ηρακλής Χάλκης BC και ο Σύλλογος Νίκαια 2012.
-Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι διοργανωτές ανέφεραν τα εξής:
-Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Unesco, Ολυμπιακή Επιτροπή, ΣΕΓΑΣ, Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λάρισας όλοι μαζί διοργανώνουμε έναν ξεχωριστό αγώνα. Έναν αγώνα με διαφορετικό αποτύπωμα καθώς δεν είναι μόνο αθλητικός αλλά και πολιτιστικός. Καθώς μαθαίνουμε τα αρχαία και οθωμανικά τείχη της Λάρισας. Τρέχουμε στα αρχαία και οθωμανικά τείχη της Λάρισας, 7 χλμ. για τους μεγάλους, 800μ. για τα μικρά παιδιά με αφετηρία και τερματισμό το Αρχαίο Θέατρο.
Τρέχουμε για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα. Μαθαίνουμε, προσφέρουμε, αθλούμαστε είναι το τρίπτυχο του αγώνα.
Ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός κερδίζει έδαφος και δεν θα πραγματοποιούταν χωρίς τη συνδρομή των ανθρώπων που στηρίζουν αυτές τις οργανώσεις και βρίσκονται από πίσω. Συγχαρητήρια σε όλους και καλώ όλους τους πολίτες να τρέξουμε για τα παιδιά».
-Ηλίας Καφές, πρόεδρος ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας: «Η Unesco Λάρισας σε συνεργασία με το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας στις 30 Σεπτεμβρίου διοργανώνουν αγώνα δρόμου στα παλαιά τείχη της Λάρισας με αφετηρία και τερματισμό το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο ΣΕΓΑΣ στέκεται αρωγός στην προσπάθεια καθώς το βασικό σύνθημα του αγώνα είναι « όλοι μαζί τρέχουμε για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα». Ο ΣΕΓΑΣ σ’ αυτήν την αθλητική γιορτή που μεταδίδει τα μηνύματα του διαχρονικού αθλητισμού, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της ευγενούς άμιλλας και τους ευ αγωνίζεσθαι στηρίζει αυτή την προσπάθεια».
-Θεοδώρα Κάλλα, πρόεδρος Τ.Ο. Unesco: «Ο Τοπικός Όμιλος της Unesco στη Λάρισα ξεκίνησε μια προσπάθεια τον Μάιο του 2016, όπου τα παιδιά των Γυμνασίων και των Λυκείων τρέξανε για τους φίλους και συμμαθητές τους. Το σύνθημα τότε ήταν « τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα».
Η προσπάθεια που γίνεται στις 30 Σεπτεμβρίου αφορά σε όλα τα παιδιά και το σύνθημά μας είναι «όλοι μαζί τρέχουμε για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα». Θέλουμε τη συμμετοχή όλων. Ευχαριστούμε την Ολυμπιακή Επιτροπή, την Περιφέρεια, τον Δήμο, τον ΣΕΓΑΣ για τη βοήθεια που μας παρείχαν».
-Σδρόλια Σταυρούλα, προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας: « Με μεγάλη χαρά η Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα δρόμου προβάλλοντας την ιστορικότητα της Λάρισας καθώς το τρέξιμο θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος των τειχών της αρχαίας και οθωμανικής πόλης».
-Κωσταρόπουλος Γιώργος, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων: «Ο Δήμος Λαρισαίων δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια εκδήλωση. Στηρίζει τις εκδηλώσεις που ενισχύουν την ιστορικότητα της πόλης αλλά ταυτόχρονα συνδυάζεται και με αθλητικά γεγονότα. Είναι το πιο σημαντικό στοιχείο, είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια και καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τα δρώμενα».
*Η διαδρομή και η ώρα εκκίνησης των 7.000 μ. για τους Άνδρες και τις Γυναίκες είναι: Ώρα εκκίνησης 10 π.μ. μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο και στη συνέχεια από τις Γεωργιάδου, Αεροδρομίου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Λαγού, Κρανώνος, Σκίπη, Αθηνάς, Βενιζέλου, τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο.
-Για τα Παιδιά ηλικίας 11-13 ετών η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.05 π.μ., μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο, θα συνεχίσουν στη γέφυρα του Πηνειού με αναστροφή στην πιάτσα ταξί, στη συνέχεια πάλι στη γέφυρα του Πηνειού, Βενιζέλου και τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο. Την ίδια διαδρομή των 800 μ. με τα παιδιά θα ακολουθήσουν και τα ΑμεΑ με διαφορετική ώρα εκκίνησης στις 09.30 π.μ. Οι δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Αγώνα καθώς και την Προκήρυξη και την Αίτηση Συμμετοχής, στην ιστοσελίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Segas-thessalias.gr).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass