Νικήτρια η ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό

ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ ΣΤΟ 43'ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ 1-0

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2018 15:03

Το Πανθεσσαλικό στάδιο είναι ένα γήπεδο όπου η ΑΕΛ έχει κατακτήσει το δεύτερο Κύπελλο Ελλάδος της ιστορίας της το 2007 και γενικά της φέρνει γούρι, ακόμη και σε φιλικά παιχνίδια.

Χθες λοιπόν οι «βυσσινί» πέρασαν νικηφόρα από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, κερδίζοντας τον μαχητικό και δυνατό Ολυμπιακό Βόλου, με σκορ 1-0.

Η λαρισινή ομάδα απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο που όπως φάνηκε θα πρωταγωνιστήσει στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής, πέτυχε μια επαγγελματική φιλική νίκη, χάρη σε ένα γκολ που σημείωσε ο Ντέλετιτς με πέναλτι στο 43'της συνάντησης.

Γενικά ήταν ένα καλό τεστ ενόψει Παναθηναϊκού και βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα, για τους παίκτες που αγωνίστηκαν.

Ο προπονητής των «βυσσινί», Σωτήρης Αντωνίου, παρέταξε την ομάδα με σύστημα 3-5-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Κρίστινσον, ενώ την τριάδα των αμυντικών αποτέλεσαν, οι Γρομητσάρης, Γκοΐκοβιτς και Χούμπσεφ. Οι Μπάλλας και Μιλοσάβλιεβιτς ξεκίνησαν ως κεντρικοί μέσοι, έχοντας στα άκρα της μεσαίας γραμμής τους Καρανίκα (δεξιά) και Ντέλετιτς (αριστερά), ενώ πίσω από τους δύο επιθετικούς, Κούνιτς και Μόρσι, αγωνίστηκε, ο Λεοζίνιο.

Από την πλευρά του ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Περικλής Αμανατίδης, επέλεξε διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σάββας, ενώ το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, οι Λεάντρο και Οικονομόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ρόκας και Σκοπελίτης, που είχαν μπροστά τους τον Λώττα, που ειχε ρόλο «δεκαριού». Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Ζγκούρι από τη δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Επίσης, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Σαχινίδης.

Πριν την έναρξη του αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με την ομάδα της Λάρισας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Θανάση Βήττα, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου από την Ελασσόνα, ενώ δόθηκε και τιμητική πλακέτα στους οικείους του.

*Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ πέτυχε το γκολ στο 43'με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντέλετιτς, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τράβηγμα του Λεάντρο.

Ο σκόρερ των «βυσσινί» είχε στο 27'επίσης μια καλή στιγμή, όταν σε σουτ που επιχείρησε η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γιακουμή.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός Βόλου απέναντι σε μια ομάδα της Super League δημιούργησε ευκαιρίες με τον Ζγκούρι (2', 34') , Οικονομόπουλο(6') και Σαχινίδη(45'), όμως ο Κρίστινσον ήταν σε ετοιμότητα και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να βρούνε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο 0-2 στο 52'.

Ο Ντέλετιτς έβγαλε παράλληλη σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Λεοζίνιο να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Γιακουμής κατάφερε να μπλοκάρει, διατηρώντας το 0-1 του πρώτου μέρους. Στο 69’ ο Σκοπελίτης δοκίμασε να σουτάρει από μακρινή απόσταση, όμως, η προσπάθειά του δεν ανησύχησε τον Κρίστινσον, που είδε την μπάλα να φεύγει μακριά από τα δοκάρια της εστίας του.

Μετά από επτά λεπτά στο 76', ο Μπουτζίκος έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Ρόκα να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και αυτή να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των «βυσσινί».

Στο 87’ ο Ναζίμ πήρε την κεφαλιά από την εκτέλεση κόρνερ του Κόλα από τη δεξιά πλευρά, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, απέκρουσε σωτήρια σε νέο κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα στο 89’, ο Νόνης πήρε την κεφαλιά μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κρίσινσον και το σκορ να παραμένει στο 0-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ.Σαρρής, ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ.κ.Αναστασίου, Σακκά, όλοι από την Ένωση Θεσσαλίας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ(Περικλής Αμανατίδης): Γιακουμής, Σάββας, Μπουτζίκος, Λεάντρο, Οικονομόπουλος (38’ Νόνης), Ρόκας (59’ Ναζίμ), Σερτζίνιο (77’ Κόλα), Σκοπελίτης (87’ Παπαϊωάννου), Σαχινίδης (70’ Φλίγκος), Λώττας (59’ Ταμπά), Ζγκούρι.

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον, Γρομητσάρης, Γκοΐκοβιτς (67’ Σαχίτι), Χούμπσεφ (46’ Γκόλιας), Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπάλλας, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Μόρσι (75’...), Κούνιτς (46’ Φριουί).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass