Δεν θα γίνουν βεβιασμένες κινήσεις στον Ερμή Αγιάς

Θ. ΡΙΖΟΥΛΗΣ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ. ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2019 22:35

Προσπάθειες προκειμένου να καλυφθούν με τον καλύτερο τρόπο τα κενά του προπονητή Γιώργου Σκαραφίγκα και του Λετονού Ρίχαρντς Κούκσικς, η αποχώρηση των οποίων έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην ομάδα του Ερμή Αγιάς, καταβάλλει η Διοίκηση του Συλλόγου.

Οι επαφές για να βρεθεί γρήγορα ο νέος τεχνικός έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο η χρονική συγκυρία δεν βοηθάει τους «κυανόλευκους», καθώς λίγοι είναι οι ελεύθεροι προπονητές, αυτόν τον καιρό, που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του Ερμή. «Η ομάδα περνά μία μίνι κρίση, αν θα μπορούσα να το πω έτσι. Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα θα την περάσουμε» είπε ο πρόεδρος του Ερμής Αγιάς Θοδωρής Ριζούλης αναφερόμενος στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και πρόσθεσε: «Ως Διοίκηση θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να αντικαταστήσουμε τόσο τον προπονητή όσο και τον ξένο παίκτη, με στόχο η ομάδα να έχει ανάλογη συνέχεια». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες (χωρίς φυσικά να θεωρείται κάτι δεδομένο ακόμη) το όνομα του Γιάννη Λίβανου παίζει δυνατά για τον πάγκο του Ερμή Αγιάς καθώς πρόκειται για έναν από τους αξιόλογους προπονητές της νέας γενιάς του ελληνικού μπάσκετ, με θητεία και στο εξωτερικό (ήταν άμεσος συνεργάτης του Βαγγέλη Αλεξανδρή στην Εθνική Ιορδανίας, ενώ πέρασε και από την Κύπρο). Από κει και πέρα τα ονόματα του μέχρι πρότινος προπονητή του Ηρακλή Λευτέρη Χατζηκυριακίδη και του Σωτήρη Νικολαΐδη από τη ΧΑΝΘ (θήτευσε στην ομάδα των Τρικάλων στην Α1 ως συνεργάτης του Φλεβαράκη, ενώ παράλληλα έχει εργασθεί στη ΜΕΝΤ και το Στρατώνι) έχουν προταθεί και βρίσκονται κι αυτά υπόψη του προέδρου κ. Ριζούλη και των συνεργατών του. Πάντως, όπως δείχνουν, τα πράγματα οι άνθρωποι του Ερμή Αγιάς δεν πρόκειται να κάνουν βεβιασμένες κινήσεις στο θέμα του προπονητή και δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί όνομα - έκπληξη. Η προετοιμασία του Ερμή ενόψει του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα με την Καστοριά μεθαύριο Σάββατο συνεχίζεται κανονικά, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Παππά. Ο νεαρός τεχνικός όπως και στο πρόσφατο παρελθόν (μετά την αποχώρηση του Στέφανου Πέρκου αλλά και παλιότερα του Γρηγόρη Γιασάρη) έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας μέχρι να βρεθεί ο νέος προπονητής. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει θετική κατάληξη εντός των ημερών, ο Γιώργος Παππάς θα κοουτσάρει την ομάδα στο παιχνίδι στην Καστοριά. Αγωνιστικά όλοι οι παίκτες έδωσαν κανονικά το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση, με τους Νέστορα Κόμματο και Λεωνίδα Τριανταφύλλου, που απουσίαζαν το περασμένο Σάββατο από το παιχνίδι με τον Ιπποκράτη, να είναι πανέτοιμοι να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση μεθαύριο Σάββατο στην Καστοριά. Τέλος σε ό,τι αφορά στον αντικαταστάτη του Ρίχαρντς Κούκσικς, οι κινήσεις θα γίνουν αφού βρεθεί ο νέος τεχνικός, ο οποίος θα έχει τον πρώτο λόγο για τον ξένο παίκτη που θα αποκτηθεί.

ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΟΥ ΟΜΑΔΕΣ ΣΚΑΡΑΦΙΓΚΑΣ - ΚΟΥΚΣΙΚΣ

Ο μέχρι πρότινος προπονητής του Ερμή Αγιάς Γιώργος Σκαραφίγκας είναι από χθες ο νέος τεχνικός του Διαγόρα Δρυοπιδέων. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια μετά τη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα. Ο Έλληνας τεχνικός είχε ρεκόρ 9-4 στον Ερμή Αγιάς και 7-0 εντός έδρας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Διαγόρας υποδέχεται μεθαύριο Σάββατο τον Ιπποκράτη, που σημαίνει ότι ο Γιώργος Σκαραφίγκας θα αντιμετωπίσει την ίδια ομάδα (τον Ιπποκράτη) δύο φορές ως γηπεδούχος σε διάστημα επτά ημερών. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι στις 26 Ιανουαρίου ο Γιώργος Σκαραφίγκας θα βρεθεί ξανά στο Κλειστό της Νεάπολης, αυτή τη φορά ως αντίπαλος του Ερμή, στο ματς με τον Διαγόρα με το οποίο πέφτει η αυλαία του α’ γύρου της Α2. Παράλληλα με τη συμφωνία συνεργασίας του Γιώργου Σκαραφίγκα με τον Διαγόρα, ολοκληρώθηκε χθες και η μεταγραφή του Κούκσικς στην ιταλική Baltur Cento που αγωνίζεται στην Α2. Το δέλεαρ πάντως ήταν μεγάλο για τον Λετονό άσο αφού οι Ιταλοί έδιναν περίπου τα διπλάσια λεφτά από τον Ερμή Αγιάς για να συνεχίσει στην ομάδα τους.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Οι διαιτητές και οι κομισάριοι της 14ης αγωνιστικής της Α2 Ανδρών, οι αγώνες της οποίας θα διεξαχθούν μεθαύριο Σάββατο (17:00) έχουν ως εξής: Απόλλων Π. - Πευκοχώρι: Ψαριανός - Μπίκας - Ζακεστίδης (Πίγκας) Καστοριά - Ερμής Αγιάς: Πουρσανίδης Κ.- Ευφραιμίδης - Τζίμα (Βόντζας) Μαρούσι -Χαρ. Τρικούπης: Μαλαμάς - Χαλαμπαλάκης-Καρπάνος (Άκελ) Καρδίτσα-Ιωνικός Ν.: Παντελίδης-Λόρτος-Τσιαπλής (Μανάσης) Ψυχικό - Καβάλα: Διαμαντής-Δημόπουλος-Κώτσου (Δούκας) Εθνικός - Κόροιβος: Κατραχούρας - Κοντίλης - Χριστινάκης (Ελευθεριάδης) Αμύντας - Ηρακλής: Τζαφλέρης - Δαρλαμήτσος - Ξέρας (Ορφανός) Διαγόρας Δρ.- Ιπποκράτης (13.00): Αναστόπουλος Α.-Κυριακόπουλος-Κωνσταντινίδου (Σταύρου).

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass