Δάκρυα χαράς για τον Στέφανο!

- ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣ - ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 20ΧΡΟΝΟ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 80ΧΡΟΝΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2019 22:00
Υπερήφανοι οι συγχωριανοί του Στέφανου, μιλούν στην «Ε» για τον άθλο που πέτυχε Υπερήφανοι οι συγχωριανοί του Στέφανου, μιλούν στην «Ε» για τον άθλο που πέτυχε

Μεσημεριανή αγωνία αλλά και δάκρυα χαράς στο τέλος για τους κατοίκους ενός ολόκληρου χωριού, για τον Στέφανο Τσιτσιπά, μετά την ιστορική πρόκριση επί του Ρότζερ Φέντερερ, στο Australian Open.


Το Προάστιο της Καρδίτσας ζει ανεπανάληπτες στιγμές μετά τον θρίαμβο του 20χρονου Έλληνα τενίστα, καθώς ένα... δικό του παιδί, διαπρέπει στα διεθνή γήπεδα του τένις και προκαλεί παγκόσμιο θαυμασμό με τις επιτυχίες του. Ένα από τα τέσσερα παιδιά (σ.σ. τα άλλα αδέλφια του είναι ο Πέτρος, ο Παύλος και η Ελισάβετ) του Αποστόλη Τσιτσιπά που είναι ο μέντοράς του, ανέβασε πολύ ψηλά την Ελλάδα και έκανε υπερήφανους τους συγχωριανούς του. Από όλους όμως περισσότερο την αγαπημένη του γιαγιά την 80χρονη κ. Βούλα, με την οποία όπως μας μετέφεραν συγγενικά του πρόσωπα επικοινώνησε μαζί της και της είπε: «Σε αγαπάω πολύ γιαγιά μου και θα έρθω να σε δω, να τα πούμε από κοντά».
Εκείνη φυσικά πολύ συγκινημένη από το μέγεθος της επιτυχίας του εγγονού της, τον συνεχάρη και του ευχήθηκε πάντα να είναι γερός και δυνατός.
Ο Στέφανος που ζει στη Βουλιαγμένη, πολλές φορές στο παρελθόν επισκεπτόταν το Προάστιο, κυρίως Χριστούγεννα και Πάσχα, διότι η γιαγιά του που τον μεγάλωσε όπως και τα άλλα αδέλφια του, ήταν και αποτελεί τη μεγάλη αδυναμία του.

 

ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ...2004
Το έπος του Στέφανου Τσιτσιπά θύμισε στους κατοίκους του Προαστίου ημέρες του 2004, όταν η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Και ίσως να είναι παράξενο για μια περιοχή της επαρχίας όπου ως γνωστά αθλήματα είναι κυρίως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ, να έρχεται στο προσκήνιο ένα νέο άθλημα, το τένις, λόγω του Στέφανου.
«Είναι πρωτόγνωρα συναισθήματα, μας έκανε πολύ υπερήφανους ο Στέφανος και πανηγυρίσαμε όπως το 2004 για την Εθνική. Πέτυχε άθλο, κέρδισε το είδωλό του και μπράβο του» τόνισε στην «Ε», ο θείος του Δημήτρης Τσιτσιπάς, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης Καρδίτσας, ενώ και ο Αποστόλης Μπεκιάρης, ξάδελφος του πατέρα του, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τα συναισθήματα που νιώσαμε. Νομίζουμε πως ακόμη ζούμε ένα όνειρο. Στέφανε σε ευχαριστούμε».
Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μπύρος, επισήμανε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για το χωριό μας και όλοι μας ζήσαμε έντονα την προσπάθεια του Στέφανου. Ευχόμαστε και στη συνέχεια για το παλικάρι να είναι ο δρόμος του γεμάτος επιτυχίες».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Χρήστου Μανασή: «Είναι μια διαφορετική ημέρα για το χωριό μας και ο Στέφανος με την επιτυχία του, μας έδωσε μεγάλη χαρά και τον ευχαριστούμε».

 

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑ
Τα Χριστούγεννα του 2016-2017 και με την έλευση του νέου χρόνου, ο Δήμος Παλαμά τίμησε τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος όμως λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων δεν ήταν παρών στην εκδήλωση και την πλακέτα παρέλαβε ο πατέρας του.
«Τα συναισθήματα που νιώθουμε για τον σπουδαίο αυτό αθλητή δεν μπορούν μόνο με λόγια να τα εκφράσουμε και γι΄αυτό καλέσαμε τον Στέφανο όταν του το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του να έρθει στον τόπο που μεγάλωσε και να τον ανακηρύξουμε επίτιμο δημότη», τόνισε ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, που και ο ίδιος παρακολούθησε τη μεγάλη μάχη που έδωσε ο σπουδαίος αυτός αθλητής με τον Φέντερερ, εκφράζοντας τον θαυμασμό του.
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Προαστίου Θανάσης Τυροδήμος, τόνισε στην «Ε»: «Είναι απίστευτο αυτό που έγινε και ακόμη δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε. Πανηγύρισε όλο το Προάστιο και τα γύρω χωριά για τον Στέφανο. Δάκρυα χαράς και συγκίνησης, για ένα δικό μας παιδί, που μας... απογείωσε και νιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια. Εκτός από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ, μάθαμε και το τένις. Ευχόμαστε όλοι μας ο Στέφανος, να φτάσει ακόμη ψηλότερα, γιατί το αξίζει με την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει».
-Γήπεδο τένις έχει το Προάστιο;
«Θα θέλαμε να φτιάξουμε ένα για να τιμήσουμε τον Στέφανο. Αυτή η επιτυχία του και αυτά που θα έρθουν θα στρέψουν τα νέα παιδιά στο τένις. Είναι στα σχέδιά μας».

 

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1998. Η μητέρα του Yulia Salnikova -πρώην αθλήτρια του τένις- και ο πατέρας του Απόστολος Τσιτσιπάς -απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας με ειδικότητα στο τένις- έδειξαν τον δρόμο της επιτυχίας στον γιο τους. Με την αφοσίωσή τους, και την απαράμιλλη στήριξή τους, με τις ατέλειωτες ώρες προπόνησης και τις στερήσεις. Σε πνευματικό και οικονομικό επίπεδο. Και τα κατάφεραν.

 

ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗ 13η ΘΕΣΗ
H ιστορική πρόκριση το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής επί του Ρότζερ Φέντερερ στα προημιτελικά του Australian Open είχε ως αποτέλεσμα ο 20χρονος Καρδιτσιώτης τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς, ν' ανέβει δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.
Από τη 15η, αναρριχήθηκε στη 13η θέση, με 2445 πόντους. Αυτή είναι και η υψηλότερη θέση στην καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά. Μάλιστα, σε περίπτωση που αποκλείσει τον Ισπανό, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ (Νο22 στον κόσμο) με τον οποίο αναμενόταν να αγωνιστεί τα ξημερώματα και προκριθεί στα ημιτελικά, θα φθάσει στους 2805 πόντους.
Ενδεχόμενη κατάκτηση του τουρνουά στη Μελβούρνη, θα βάλει τον Έλληνα τενίστα στην πρώτη δεκάδα (θα φθάσει τους 4085 πόντους).
Η κατάταξη των πρώτων 15 έως τώρα, έχει ως εξής:
1. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 9135
2. Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία) 7480
3. Αλεξάντερ Ζβέρεβ (Γερμανία) 6475
4. Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο (Αργεντινή) 5060
5. Κέβιν Άντερσον (Νότια Αφρική) 4845
6. Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 4600
7. Ντόμινικ Τιέμ (Αυστρία) 3960
8. Κέι Νισικόρι (Ιαπωνία) 3930
9. Τζόν Ίσνερ (ΗΠΑ) 3155
10. Μάριν Τσίλιτς (Κροατία) 3140
11. Κάρεν Καχάνοβ (Ρωσία) 2880
12. Μπόρνα Τσόριτς (Κροατία) 2605
13. Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) 2445
14. Μίλος Ράονιτς (Καναδάς) 2250
15. Φάμπιο Φονίνι (Ιταλία) 2225

 

Τσιτσιπάς στο twitter: «Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει»

H τρίτη πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open, μετά τη μεγάλη του νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ, που τον έφερε στα προημιτελικά του τουρνουά, συνοδεύτηκε από ένα τρίτο αρχαίο γνωμικό, αυτή τη φορά από τον Σωκράτη, που ανέβασε ο Έλληνας πρωταθλητής στο twitter. «Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει» ( «Η παιδεία, όπως η εύφορη γη, φέρνει πάντα κάτι καλό»), έγραψε ο Τσιτσιπάς. Τις δύο προηγούμενες φορές είχε επιλέξει Αριστοτέλη και Όμηρο.

 

Ρεπορτάζ: Χρήστος Αρχοντούλης
Φωτό: Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass