Ωραίος ο Φατιόν, μοιραίος ο Νούνιτς

ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ (2-2) - ΟΦΣΑΪΝΤ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2019 22:24

Eχοντας ωραίο τον Φατιόν (πέτυχε δύο γκολ) αλλά μοιραίο τον Νούνιτς (έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες) η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει ένα βαθμό χθες στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (2-2) και να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση αφήνοντας πίσω τα Γιάννενα να σκέφτονται το μπαράζ παραμονής.


Η λαρισινή ομάδα βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τα γκολ των Μάζουρεκ στο 24’ και Μπάιροβιτς στο 42’ αλλά ο Φατιόν μείωσε αρχικά στο 62’ και με πέναλτι στο 69’ έδωσε τον βαθμό στην ΑΕΛ ενώ μερίδιο στην επιτυχία έχει και ο Ιταλός τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα με τις σωστές αλλαγές του δεύτερου μέρους και κυρίως με την είσοδο του Μπαργκάν αντί του Ακόστα όταν αποφάσισε να παίξει επιθετικά.
Στα αξιοσημείωτα είναι ότι για ένα ακόμα παιχνίδι αδικήθηκε η ΑΕΛ από τη διαιτησία καθώς το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων προήλθε από θέση οφσάιντ του σκόρερ. Αλήθεια γιατί δε γίνονται λάθη υπέρ της ΑΕΛ; Με τον νόμο των πιθανοτήτων δεν μπορεί σε κάθε παιχνίδι να αδικείται η ίδια ομάδα...
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ πήρε αυτόν τον βαθμό που τον χρειαζόταν σημαντικά για να μπορεί να κάνει ένα βήμα βαθμολογικό και το πέτυχε αφού έπιασε στη 10η θέση Λαμία και Αστέρα Τρίπολης.
Πάντως τίποτα δεν τελειώνει καθώς η ΑΕΛ σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να δίνει τον καλύτερο εαυτό της για να πετυχαίνει σημαντική βαθμολογική συγκομιδή.
Χθες μάλιστα παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες αφού δεν έπαιξαν οι τιμωρημένοι Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβς και ο τραυματίας Γκοΐκοβιτς. Το κυριότερο όμως είναι ότι η ομάδα δείχνει ότι μαθαίνει να ανατρέπει αποτελέσματα.
Και αν κάποιος αδικείται από το χθεσινό αποτέλεσμα είναι η ΑΕΛ που αν ο Νούνιτς ήταν πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια θα είχε πάρει τους τρεις βαθμούς. Και αν κάτι λείπει φέτος από την ΑΕΛ είναι μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη(έχει να κερδίσει από την πρεμιέρα που πέτυχε νίκη στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης).

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε με τακτική 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον και στην άμυνα τους: Γιακιμόφσκι(αριστερά), Γκόλια, Ζίζιτς (σέντερ μπακ), Μπέρτο(δεξιά) στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ τον Σετσέροβιτς και πιο μπροστά τους: Ακόστα(αριστερά), Λεοζίνιο, Φατιόν, Ντέλετιτς(δεξιά) και στην επίθεση τον Νούνιτς.
Με τακτική 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του Παναιτωλικού ο Τραϊνός Δέλλας έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γιαννακόπουλο, στην άμυνα τους: Λιάβα (δεξιά), Μιχάι, Άργκους (σέντερ μπακ), Αμαράλ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Λουσέρο, Γκούγκα, και πιο μπροστά τους: Μανά(δεξιά), Μάζουρεκ, Μπαρμπόσα (αριστερά) και στην επίθεση τον Μπάιροβιτς.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να έχει κατοχή μπάλας αλλά από την άλλη η ΑΕΛ ήταν σαφώς καλύτερη στις αντεπιθέσεις και επικίνδυνη με τον Νούνιτς να χάνει σούπερ ευκαιρία στο 15’ και τον Φέστα να δικαιώνεται που ξεκίνησε με τον Λεοζίνιο, κάτι που δεν περίμενε ο Δέλλας.
Στην πρώτη όμως ευκαιρία που δημιούργησε ο Παναιτωλικός ευτύχισε να κάνει το 1-0 με τον Μάζουρεκ στο 24’. Και σαν να μην έφθανε αυτό στη δεύτερη επίσκεψη στην περιοχή της ΑΕΛ από καθαρή θέση οφσάιντ ο Μπάιροβιτς στο 42’.
Ο Φέστα βλέποντας ότι χάνει η ομάδα του με 2-0 αποφάσισε να την κάνει πιο επιθετική βάζοντας τον Μπαργκάν στη θέση του Ακόστα δεξιά ενώ ο Φατιόν άρχισε να τρέχει σαν «δαιμονισμένος» σε άμυνα και επίθεση παρά τη βροχή που άρχισε να πέφτει με το ξεκίνημα της επανάληψης.
Και στο 62’ από θέση σέντερ φορ μειώνει σε      2-1 ενώ ο Μπαργκάν στο 68’ κερδίζει πέναλτι που αξιοποιεί ο Φατιόν και διαμορφώνει το 2-2.
Οι γηπεδούχοι μοιάζουν να τα έχουν χαμένα και στο 71’ ο Νούνιτς βγαίνει τετ-α-τετ με τον Γιαννακόπουλο και η ΑΕΛ αποτυγχάνει να πετύχει την απόλυτη ανατροπή (2-3) ενώ ένα σουτ πάλι του Σλοβένου μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Από κει και πέρα και φοβούμενος ο Φέστα μην γίνει της...Τρίπολης (τότε που η ΑΕΛ είχε καταφέρει να κάνει το 2-0 σε βάρος της 3-2 υπέρ της αλλά έχασε με 5-3 και αποκλείστηκε από τον Αστέρα στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας) αποφάσισε να ρίξει στα τελευταία λεπτά στον αγώνα τον Μόρα και να κρατήσει τον βαθμό.
Το πέτυχε και η ΑΕΛ πήρε μια πολύτιμη ισοπαλία.

 

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
10’: Σουτ του Λεοζίνιο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Γιαννακόπουλος.
15’: Εκτέλεση φάουλ από τον Λεοζίνιο και ο Νούνιτς από κοντά αιφνιδιάζεται και στέλνει την μπάλα άουτ ενώ ήταν μόνος προ κενής εστίας στο ύψος της μικρής περιοχής.
24’: O Μανά μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, κάνει σουτ, ο Κρίστινσον αποκρούει, αλλά η μπάλα φθάνει στον Μπάιροβιτς που σουτάρει αλλά αποκρούει ο Μπέρτος. Η μπάλα φθάνει στον Μάζουρεκ και τη στέλνει στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.
34’: Ο Λεοζίνιο μετά από πάσα του Ντέλετιτς μπαίνει μόνος στη μεγάλη περιοχή, μπερδεύεται και χάνει την μπάλα.
42’: Από κεφαλιά του Μάζουρεκ η μπάλα φθάνει στον Μπάιροβιτς που είναι σε θέση οφσάιντ και παρά την πίεση του Ζίζιτς κάνει το 2-0.
45’+1’: Κεφαλιά του Λεοζίνιο από το σημείο του πέναλτι στέλνει την μπάλα άουτ.
62’: Σέντρα του Ντέλετιτς από δεξιά και ο Φατιόν μέσα από τη μεγάλη περιοχή με κεφαλιά μειώνει σε 2-1.
67’: Ο Μπαργκάν μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή και ανατρέπεται καθαρά από τον Λιάβα με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι.
68’: Το πέναλτι εκτελεί ο Φατιόν και διαμορφώνει το 2-2.
71’: Ο Νούνιτς μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
83’: Σουτ του Νούνιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Γιαννακόπουλος.
84’: Κεφαλιά του Μοράρ από το σημείο του πέναλτι αλλά μπλοκάρει ο Κρίστινσον.
90’+4’: Μακρινό σουτ του Αμαράλ, η μπάλα καταλήγει άουτ.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Αρχηγός σε όλα του ο Φατιόν πέτυχε δύο γκολ και έδωσε το έναυσμα της ανατροπής. Κρίμα που δεν έγινε το 2-3. Ο Κρίστινσον δεν ευθύνεται σε κανένα τέρμα. Ο Μπέρτος ξεκίνησε καλά αλλά μετά φάνηκε ότι του λείπουν αγώνες. Ζίζιτς και Γκόλιας μπορούσαν καλύτερα. Ο Γιακιμόφσκι πεσμένος το τελευταίο διάστημα. Ο Ντέλετιτς στο πρώτο μέρος δεν έκανε τίποτα ενώ στην επανάληψη ήταν από αυτούς που βοήθησαν την ομάδα και πήρε την ισοπαλία. Ο Ακόστα πάλευε στο πρώτο μέρος αλλά ο Μπαργκάν που μπήκε ήταν πολύ καλύτερος και από του κορυφαίους της ομάδας. Ο Λεοζίνιο σωστά χρησιμοποιήθηκε, αιφνιδίασε ο Φέστα τον Δέλλα αλλά έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο μέρος.
Ο Σετσέροβιτςς πολύ καλός ενώ ο Νούνιτς μέσα σε όλες τις φάσεις αλλά πρέπει να τις ολοκληρώνει αν θέλει να γίνει μεγάλο σέντερ φορ. Ο Σικάφκα δεν φάνηκε. Ο Μόρας για τον χρόνο που έπαιξε ήταν χρήσιμος.
Από τον Παναιτωλικό κορυφαίοι οι: Μανά, Μάζουρεκ, Αμαράλ και Γκούγκα.

 

Η ΔΙΑΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Βασίλης Φωτιάς σωστά καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ ενώ ο βοηθός Σινιοράκης βαρύνεται από το γεγονός ότι δεν είδε το οφσάιντ στο δεύτερο γκολ του Παναιτωλικού. Σωστός ο πρώτος βοηθός κ. Βασιλόπουλος.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μοράρ, Αμαράλ, Λιάβας, Μαλής, Ακόστα, Φατιόν, Γκόλιας, Γιακιμόφσκι

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μιχάι, Λιάβας, Μανά, Μάζουρεκ, Μπαρμπόσα, Λουσέρο (74’ Τσιγγάρας), Αμαράλ, Γκούγκα, Άργκους (79’ Μάλης), Μπάιροβιτς (63’ Μοράρ).
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι, Γκόλιας, Ζίζιτς, Λεοζίνιο (63’ Σικάβκα), Ακόστα (46’ Μπαργκάν), Μπέρτος, Σεσέροβιτς, Νούνιτς (89’ Μόρας), Φατιόν.

 

 

Φέστα: Μπορούσαμε τη νίκη με Νούνιτς

Ο προπονητής της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι  έμεινε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, εκθειάζοντας την προσπάθεια των παικτών του που κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0. Όπως επισήμανε ο Ιταλός προπονητής, η ομάδα του έκανε ένα καλό παιχνίδι κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε να πάρει ακόμη και τη νίκη με τον Νούνιτς.

 

ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΔΕΛΛΑΣ: «Η ΑΠΕΙΡΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ»
Στον παράγοντα απειρία στάθηκε ο προπονητής του Παναιτωλικού Τραϊανός Δέλλας, μετά το χθεσινό ματς με την ΑΕΛ. «Το παιχνίδι μάς αφήνει μια μεγάλη πικρία. Αφήσαμε δύο ακόμη βαθμούς στην έδρα μας. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος δεν μπήκαμε σχεδόν καθόλου στο γήπεδο. Δεν είχαμε καμία συνοχή και δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλό μας να μπει στο παιχνίδι. Αυτό είναι που με ανησυχεί. Το μόνο που έβλεπες από εκεί και πέρα ήταν βεβιασμένες κινήσεις χωρίς καθαρό μυαλό», είπε αρχικά ο κόουτς του Παναιτωλικού.
Και συνέχισε: «Για μας αυτή η ισοπαλία είναι ένα κακό αποτέλεσμα. Είχα πει στα παιδιά ότι για να δώσουμε αξία στη νίκη που πετύχαμε εκτός έδρας θα έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το ματς. Φάνηκε η απειρία μας να διαχειριζόμαστε τέτοια παιχνίδια, είτε βάζοντας ένα τρίτο γκολ είτε έχοντας μια καλύτερη εικόνα όσον αφορά στη διαχείριση του παιχνιδιού. Η απειρία είναι αυτή που κοστίζει. Το ξέρουμε και αυτό είναι το τίμημα να έχεις νεαρούς ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Δεν απογοητεύομαι, συνεχίζουμε τη δουλειά μας ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας που έχουμε θέσει από την αρχή». Κλείνοντας σχολίασε πως «στο δεύτερο μέρος δεν βγάζαμε την μπάλα όπως έπρεπε από την περιοχή μας. Υπήρχαν βεβιασμένες ενέργειες».

 

 

Τέσσερις κίτρινες κάρτες ο Γκόλιας

Τέσσερις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Κίτρινη κάρτα είδε ο Νίκος Γκόλιας που έφτασε τις τέσσερις και έτσι θα απουσιάσει σε έναν από τους επόμενους τέσσερις αγώνες των «βυσσινί» στη Super League. Ακόμα κίτρινη κάρτα είδαν οι Νοέ Ακόστα, Φατιόν Άντονι, Νίκολα Γιακιμόφσκι. Στο όριο βρίσκονται ο Φατιόν Άντονι με εννέα, με τρεις ο Νίκολα Ζίζιτς, ο Άντναν Σεσέροβιτς, ο Νοέ Ακόστα και ο Νίκολα Γιακιμόφσκι, που αν δεχθούν ακόμα μία κίτρινη κάρτα θα χάσουν δύο και ένα αντίστοιχα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

 

 

«Στο τέλος νικάει ο Δον Κιχώτης»

Μετά τον χθεσινό αγώνα από την ΠΑΕ ΑΕΛ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, συγχαρητήρια στους προπονητές μας!
Το βίντεο του αγώνα να το πάρει ο Αλέξης ο Δέδες για να το στείλει στον Λαΐνη για τις ανακοινώσεις που δεν κάναμε για τη διαιτησία, για να ασκήσει τις εβδομαδιαίες διώξεις.
Κανένα γκολ οφσάιντ δεν δεχτήκαμε, καθόλου ξύλο δεν φάγαμε...
Επιφυλασσόμεθα να ανταποδώσουμε την υπέροχη φιλοξενία των παικτών του ιστορικού Παναιτωλικού του χρόνου στη Ligue 1.
Λυπούμεθα πολύ για την πρωτοφανώς μεροληπτική αναμετάδοση του αγώνα εις βάρος της ομάδας μας από την ΕΡΑ Σπορ.
Είχαμε άλλη εντύπωση για τον κ. Μαλισιώβα.
Πολεμάμε εδώ και τρία χρόνια με ανεμόμυλους, αλλά στο τέλος νικάει ο Δον Κιχώτης.
Είμαστε ΑΕΛ!».

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass