Αναδείχθηκαν οι πρωταθλητές νομού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

*ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΕ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ *ΤΑ ΤΡΟΠΑΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ 7ο ΕΠΑΛ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ), 6ο ΓΕΛ (ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ) ΚΑΙ 14ο ΓΕΛ (ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΓΟΡΙΩΝ)

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2019 22:35
14ο ΓΕΛ 14ο ΓΕΛ

Φαίνεται ότι τα κακώς κείμενα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας δεν άφησαν ανεπηρέαστο τον σχολικό αθλητισμό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο χθεσινός τελικός Λυκείων στο ποδόσφαιρο αγοριών διεκόπη, όχι από επεισόδια, αλλά λόγω αποχώρησης της μίας ομάδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία.

Το σκορ ήταν 3-1 υπέρ του 7ου ΕΠΑΛ όταν στο 61’ ο διαιτητής κ. Τζαφέρης -όπως αναγράφεται στο φύλλο αγώνα- μετά από πολλές διακοπές λόγω έντασης αισθάνθηκε αδιαθεσία και αντικαταστάθηκε από τον β’ βοηθό κ. Ζιάγκα. Όμως, μόλις πήγε να συνεχιστεί το παιχνίδι το 1ο ΓΕΛ Λάρισας δεν παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, καθώς αμφισβητήθηκαν το δεύτερο και το τρίτο γκολ των αντιπάλων (στο φύλλο αγώνα καταγράφεται ότι η αποχώρηση έγινε με παρότρυνση του προπονητή της ομάδας). Έτσι ο διαιτητής κ. Ζιάγκας (που αντικατέστησε τον κ. Τζαφέρη) διέκοψε οριστικά τον αγώνα, με την ομάδα του 7ου ΕΠΑΛ να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια νομού.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, το 7ο ΕΠΑΛ άνοιξε το σκορ στο 24’ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Βόγλη. Κι ενώ οι παίκτες του 7ου ΕΠΑΛ πανηγύριζαν εκτός αγωνιστικού χώρου το γκολ μαζί με τους συμμαθητές τους, ο διαιτητής κ. Τζαφέρης υπέδειξε να παιχτεί η σέντρα, με αποτέλεσμα το 1ο ΓΕΛ Λάρισας να ισοφαρίζει σε 1-1, με τον Δημητρακούδη να σκοράρει σε κενή εστία. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από το 7ο ΕΠΑΛ για το πώς ο διαιτητής επέτρεψε να γίνει η σέντρα τη στιγμή που η ομάδα ακόμα πανηγύριζε το γκολ και δεν ήταν παρατεταγμένη στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα το 7ο ΕΠΑΛ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ (2-1) χάρη στο γκολ του Καλφούτζου στο 35’ με πέναλτι, που καταλογίστηκε σε χέρι αμυνομένου στο τείχος μετά από εκτέλεση φάουλ και το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τον 1ο ΓΕΛ. Το 3-1 διαμορφώθηκε στο 51’ με την κεφαλιά του Δραγατσίκη ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βόγλη (και αυτό το γκολ αμφισβητήθηκε από το 1ο ΓΕΛ ως επιθετικό φάουλ). 7ο ΕΠΑΛ (Γ. Καμάκας): Καραφέρης, Κοντογιώργος, Νούσιας, Βόγλης, Ραπτόπουλος, Δραγατσίκης, Καλφούτζος, Μαγιάκος, Δοξαριώτης, Σαμαράς, Δρόσος (Μερτζανίδης, Σακελλαρίου, Χαρισούλης, Αντωνόπουλος). 1ο ΓΕΛ (Β. Κωνσταντούλας): Μέκρας, Γκατζιούρας, Τσιμπόλης, Τσούντσουρας Χ., Τάτσιος, Ζησόπουλος, Καμπέρης, Δημητρακούδης, Μπαλαής, Σκόμπας, Καπετανόπουλος (Γκαντέλας, Θανασιάς, Μπλάντας, Τσούντσουρας Στ., Ζαχόπουλος, Καραμανώλας, Παπαμαργαρίτης).

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Πρωταθλήτριες νομού για πρώτη φορά στο ποδόσφαιρο αναδείχθηκαν τα κορίτσια του 7ου ΕΠΑΛ, καθώς επικράτησαν στον πρώτο χρονικά τελικό της χθεσινής ημέρας του 12ου ΓΕΛ με 3-0. Τα κορίτσια του Γ. Καμάκα προηγήθηκαν στο 15’ με την Πάλλα, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Λέμε, η οποία με δύο γκολ στο 22’ και στο 50’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. 12ο ΓΕΛ (Ειρ. Σιαμπέτα): Γκούμα, Ζιώγα, Παπαδούλη, Μαστακούλη, Ράπτη, Σπύρου, Τσιλιχρήστου Τράκα, Στεργιούλα, Κ. Παπατριανταφύλλλου, Τίρχα (Χατζηρεπάνη, Λιάπη, Φρ. Παπατριανταφύλλου, Δημουλά, Τσιάμαλου) 7ο ΕΠΑΛ (Γ. Καμάκας): Μάρη, Τέλιου, Καραμάνου, Ζάτσε, Κουτούλα, Σκοτεινιώτη, Μιχαλούδη, Πάλλα, Λέμε, Μακαντάση, Παπαδημητρίου (Φλώρου, Παπατριανταφύλλου, Οικονόμου, Χριστώνη).

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Στον πρώτο χρονικά τελικό της χθεσινής ημέρας που διεξήχθη στο κλειστό του Αλκαζάρ στο μπάσκετ κοριτσιών το 6ο ΓΕΛ Λάρισας κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή κερδίζοντας το ΓΕΛ Φαλάνης με 40-21. Οι νικήτριες πήραν σταδιακά διαφορά στο σκορ και έφτασαν στο τελικό αποτέλεσμα χωρίς να κινδυνέψουν ιδιαίτερα. Τα οκτάλεπτα: 10-0, 22-6, 34-12, 40-21. 6ο ΓΕΛ (Ε. Διαμαντά) Ντεούδη, Τσακμάκη, Χατζημπύρου 12, Τόλια 6, Τασίδη, Μπατζογιάννη 14, Ζιώγα, Κερμελίδου, Χαρίζι, Καπιτζίκα, Καλογεροπούλου, Γκορτσίλα 8. ΓΕΛ ΦΑΛΑΝΗΣ (Αστ. Γκαραγκούνης): Λυγούρα 2, Μανάφα 6, Τσιλοφύτη 1, Δώτα 8, Κυρίτση, Κυριακοπούλου, Ιγγλέζου 4, Ανυσιάδη, Μανακούσιου, Χλωρού.

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΓΟΡΙΩΝ

Πιο αμφίρροπη εξέλιξη σε σχέση με τον τελικό των κοριτσιών είχε ο αγώνας των αγοριών με την ομάδα του 14ου ΓΕΛ Λάρισας να παίρνει το τρόπαιο, κερδίζοντας με 51-44 το 4ο ΓΕΛ Λάρισας. Τα πάντα κρίθηκαν στο τρίτο οκτάλεπτο της αναμέτρησης, αφού στο α’ ημίχρονο οι δύο φιναλίστ ήταν πολύ κοντά στο σκορ με οριακό προβάδισμα του 4ου ΓΕΛ. Οι παίκτες του 14ου ΓΕΛ με ένα επιμέρους 11-4 έφτασαν στο +6 (38-32, στο 24’) το οποίο διατήρησαν μέχρι το τέλος για να φτάσουν στη νίκη με 51-44. Τα οκτάλεπτα: 12-14, 27-28, 38-32, 51-44. Την απονομή των κυπέλλων και μεταλλίων στους φιναλίστ των δύο τελικών έκαναν ο σύμβουλος επί αθλητικών θεμάτων του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Αλεξούλης και ο πρόεδρος της Σχολικών Επιτροπής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Δαούλας. Το «παρών στους χθεσινούς τελικούς του μπάσκετ έδωσαν μεταξύ άλλων ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου Φυσικής Αγωγής Θεσσαλίας και επόπτης της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων και Δραστηριοτήτων (ΟΕΣΑΔ) κ. Λαπούσης και η υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Α’ Αντιπρόεδρος ΟΕΣΑΔ κ. Τσελεπίδου. Τους τελικούς διηύθυναν οι κ. Παγώνης, Γερακίνης. 14ο ΓΕΛ: (Ι. Τσιόπας) Τσόγιας 7, Χατζηαναγνώστου, Τσουλούφης 2, Γιούτσας, Γκουντελάκης 6 (2), Νασιώκας 14, Μαρκούτης, Μπαχτσιβάνος, Μπονίτσης, Νικολούλης 12, Στεργιούλας 8(2), Λιόβας 2. 4ο ΓΕΛ (Δ. Καραΐσκος) Θεοχάρης 8, Καλαμάκης 9, Ζαφειρούλης 5(1), Ευαγγέλου, Νασίκας, Ζαγανίδης , Ζέγγος, Βογιατζής 9, Ταμπάρης 5, Τηλιός, Χριστιανός 8, Αγοραστός.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Οι πρωταθλήτριες ομάδες Λυκείων του νομού Λάρισας στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ αγοριών-κοριτσιών θα αντιμετωπίσουν αύριο Παρασκευή στον Βόλο τις αντίστοιχες ομάδες του νομού Μαγνησίας.

Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass