Κίνδυνος για -6 βαθμούς στον ΠΑΟ

Διεκόπη το ντέρμπι Παναθηναϊκού -Ολυμπιακού

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2019 18:03

Οριστική διακοπή στο ντέρμπι «αιωνίων» αποφάσισε ο Γερμανός διαιτητής της αναμέτρησης, Μάρκο Φριτς. Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είχε διακοπεί στο 69’10’’, μετά την είσοδο οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Αυτό είχε συμβεί για δεύτερη φορά, καθώς στο 5ο λεπτό «πράσινοι» οπαδοί κατευθύνθηκαν στον μικρό πάγκο και χτύπησαν τον γυμναστή του Ολυμπιακού, όπως ανέφεραν οι ρεπόρτερ της ΕΡΤ, που μετέδιδε την αναμέτρηση. Μετά την πάροδο περίπου 40 λεπτών ο διαιτητής και οι αξιωματούχοι της αναμέτρησης βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, είδαν ότι δεν είχε υπάρξει η πλήρης εκκένωση που ζήτησαν και αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα, καθώς ο Φριτς έκρινε ότι οι επικρατούσες συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για τη συνέχεια της αναμέτρησης. Πλέον, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σε εκείνο το σημείο του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ από το τέρμα του Γκερέρο (53’), αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αφαίρεσης 3 βαθμών για τη διακοπή συν 3 για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο, αν σημειώθηκαν βιαιοπραγίες. Πλέον, ο λόγος περνάει στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, η οποία θα αναλάβει την υπόθεση και θα αποφασίσει για τις ποινές του τριφυλλιού.
Στο άρθρο 15 του ΚΑΠ αναφέρεται στην παράγραφο 4β. για -3 εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ και ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών εφόσον έχουν σημειωθεί σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας. Με αυτό το άρθρο είχε τιμωρηθεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.
Οι ομάδες δεν είχαν καν «ζεσταθεί», όταν το παιχνίδι διακόπηκε στο 5ο λεπτό από εισβολή οπαδών του Παναθηναϊκού, που κατευθύνθηκαν στον μικρό πάγκο και χτύπησαν τον γυμναστή του Ολυμπιακού, όπως ανέφεραν οι ρεπόρτερ της ΕΡΤ, που μετέδιδε την αναμέτρηση. Ο αγώνας άρχισε ξανά ύστερα από περίπου 13 λεπτά και η πρώτη ευκαιρία ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Διούδη να αποκρούει το σουτ του Μασούρα στο 22’ και τον Σα, στην απέναντι πλευρά του γηπέδου, να κάνει εξαιρετική επέμβαση στην κεφαλιά του Κουρμπέλη, δύο λεπτά αργότερα. Ο Πορτογάλος μπλόκαρε και την κεφαλιά του Μακέντα στο 28’, ενώ στο 29’ ο Διούδης είπε «όχι» στον Μπουχαλάκη, που σούταρε έξω από την περιοχή.
Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και είχε άλλες δύο καλές στιγμές, αμφότερες με τον Φορτούνη. Στο 35’ ο άσος των «ερυθρόλευκων» άνοιξε το κοντρόλ δίνοντας ύψος στην μπάλα αλλά πρόλαβε να σουτάρει και να τη στείλει πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 38’ άλλαξε ωραία με τον Ποντένσε έξω από την περιοχή, σούταρε συρτά και ο Διούδης μπλόκαρε. Οι «πράσινοι» φάνηκαν ξανά στο 45’+1, με τον Ινσούα να πιάνει το σουτ στην κίνηση μετά τη σέντρα του Κουλιμπαλί και να στέλνει την μπάλα πάνω από το δοκάρι. Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό, με την πίεση του Ολυμπιακού να δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία των γηπεδούχων και να αποφέρει λάθη, που πέρασαν χωρίς όφελος για τον Ολυμπιακό.
Στο 45’+8 ο Γκιλιέρμε εξαπέλυσε με κάθετη πάσα τον Γκερέρο, ο Ισπανός επιθετικός έφυγε πίσω από τη σέντρα και τελείωσε τη φάση με σουτ από το ύψος της περιοχής που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Διούδης, ενώ αριστερά του ο Μασούρας περίμενε μάταια την πάσα. Δύο λεπτά αργότερα, το δεξί βολέ του Κάτσε εκτός περιοχής απέκρουσε θεαματικά ο Σα και στο 45’+13 ο Ποντένσε βρήκε τον Φορτούνη (ήταν οριακά εκτεθειμένος), εκείνος πέρασε και τον Διούδη και σούταρε με το αριστερό, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, σε ένα «χορταστικό» πρώτο ημίχρονο.
Οι παίκτες του Μαρτίνς ξεκίνησαν το ίδιο επιθετικά και στο δεύτερο ημίχρονο, κι αφού έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ποντένσε στο 51’, όταν η «λόμπα» του με το αριστερό έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, άνοιξαν το σκορ στο 53ο λεπτό: ο Κούτρης απέφυγε δύο αντιπάλους έξω από την περιοχή και σέντραρε στον Γκερέρο, που με ζυγισμένο άλμα και καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο στον Διούδη. Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός έριξε τον ρυθμό αλλά συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, που διακόπηκε για δεύτερη φορά στο 69’10’’, από νέα εισβολή οπαδών του Παναθηναϊκού. Αυτή τη φορά ο Γερμανός διαιτητής και οι παίκτες του Ολυμπιακού αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησαν οι γηπεδούχοι.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρκο Φριτς (Γερμανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ελαμπντελαουί
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Οικονόμου (62’ Άλτμαν), Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης (59’ Χατζηγιοβάνης), Μπουζούκης, Μακέντα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μεριά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Μασούρας, Ποντένσε, Φορτούνης, Γκερέρο.

 

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ
Ο Πανιώνιος επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από δύο αγωνιστικές, επικρατώντας της Ξάνθης με 1-0 στη Νέα Σμύρνη με γκολ του Μαξίμοβιτς στο 75ο λεπτό. Οι «κυανέρυθροι» έφτασαν στους 29 βαθμούς, έπιασαν στην 9η θέση τη χθεσινή αντίπαλό τους και πήραν βαθιά ανάσα, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Κομίνης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπανανά, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Μαξίμοβιτς, Μάλερμπ - Μπρίτο, Μπαριέντος
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μάλερμπ, Μασούρας, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Τσιλούλης (72’ Καμαρά), Κόρμπος, Μανιάτης (69’ Μαξίμοβιτς), Άρτσε (86’ Σταυρόπουλος), Μπουμάλ, Ντουρμισάι.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος, Αλμεϊδά, Λισγάρας, Καντά (83’ Φακκής), Γέντρισεκ, Μπαξεβανίδης (89’ Ντίρεστραμ), Μπρίτο (66’ Σαρπόνγκ), Αμορίμ, Κοβάσεβιτς.

 

Η ΑΕΚ ΠΗΡΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
Η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι για την τρίτη θέση, επικρατώντας στο Περιστέρι του Ατρόμητου 1-0 με γκολ του Χρήστου Αλμπάνη στο 85ο λεπτό. Η Ένωση, που πήρε «ρεβάνς» για την ήττα του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ (0-2) από την ομάδα των δυτικών προαστίων, έφτασε στους 47 βαθμούς και βρίσκεται στο +4 από τον χθεσινό αντίπαλό της, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Άρη και την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σρνταν Γιοβάνοβιτς (Σερβία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάντσον - Μπακασέτας
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας, Κιβρακίδης, Μάντσον (81’ Νάτσος), Ούμπιδες (62’ Μπουσούλατζιτς), Σάκιτς, Ενσικουλού, Μανούσος (67’ Ουάρντα), Κουλούρης.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης, Άλεφ, Κρίστισιτς (82’ Αλμπάνης), Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Μπογέ (74’ Γαλανόπουλος), Πόνσε (36’ Λιβάια)

 

Ο ΟΦΗ ΕΛΠΙΖΕΙ
Ο ΟΦΗ ήταν ο νικητής στον «τελικό» παραμονής με τον Λεβαδειακό. Οι Κρήτες επιβλήθηκαν 2-0 των Βοιωτών στο Ηράκλειο και τους... προσπέρασαν στην κατάταξη, αφού έχουν 22 βαθμούς, έναντι 20 των «πράσινων» που είναι πλέον προτελευταίοι στον πίνακα. Οι Γιακουμάκης (16’) και Φερέιρα (72’) πέτυχαν τα γκολ που χάρισαν την πολύτιμη νίκη στον ΟΦΗ, ο οποίος έχασε πέναλτι με τον Γιακουμάκη στο 63’, ενώ τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σακόρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90’.
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Κόκκινη κάρτα: Σακόρ (90’, 2η κίτρινη)
Κίτρινες: Γιακουμάκης, Γιαννούλης, Σακόρ, Παπάζογλου - Αντιλέχου, Ανγκουα, Ρεκβιασβίλι
ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Σακόρ, Γιώργος Γιακουμάκης, Μιχόγεβιτς (63’ λ. τρ. Παπάζογλου), Γιαννούλης, Βαζ (86’ Παπαστεριανός), Μεγιάδο, Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα, Φερέιρα Σόουζα (76’ Ντίνας).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου (45’ Σαβαντογκό), Ανγκουα, Ντιόγκο (75’ Λιάγκας), Τσαμπούρης, Ρεκβιασβίλι, Μελέγκ, Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς (64’ Πέτρος Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι, Νανγκίς.

 

 

Οκτώ συλλήψεις, ενώ έπονται κι άλλες!

Οκτώ συλλήψεις έχουν γίνει έως τώρα από τις αστυνομικές αρχές, για τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και ευθύνονται για τη διακοπή του αγώνα στο 70ό λεπτό, κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των «ερυθρολεύκων». Κι αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων, όπου διακρίνονται αρκετοί εκ των ταραξιών, οι οποίοι σε δύο περιπτώσεις μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, την πρώτη εξ αυτών, κατευθύνθηκαν στον μικρό πάγκο του Ολυμπιακού, όπου χτύπησαν ανθρώπους του πειραϊκού συλλόγου, ενώ από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ γίνεται λόγος και για μαχαίρι που είχε στην κατοχή του ένας από τους ταραξίες.
Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με τον νόμο Βασιλειάδη που είναι σε ισχύ, σε όσους συνελήφθησαν, θα ασκηθεί άμεσα από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη και θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, κάτι που σημαίνει πως θα τους απαγορευτεί η είσοδος σε γήπεδα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους κι εν συνεχεία αποφασίζει ο δικαστής τη συνέχιση ή όχι της τιμωρίας. Αν δε, οι συλληφθέντες παραβούν τους περιοριστικούς όρους, τότε κινδυνεύουν άμεσα με ποινή φυλάκισης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass