«Εκλεισε» με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού το φύλλο αγώνα του ντέρμπι «αιωνίων»

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2019 19:15

Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ έκλεισε, όπως είχε συμφωνηθεί, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη στην έκτακτη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής, το φύλλο αγώνα του ντέρμπι «αιωνίων», Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, για τη 19η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ.

«Δεν προσήλθε η ομάδα του Ολυμπιακού, επομένως ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 20-0 υπέρ του Παναθηναϊκού» έγραψαν οι διαιτητές κ. Κορομηλάς, Καρακατσούνης και Παπαπέτρου. Παρόντες ήταν και οι κομισάριοι Βιδάλης, Ελευθεριάδης, όσοι θα εργαζόντουσαν στη Γραμματεία του αγώνα, καθώς και το προσωπικό του ΕΣΑΚΕ.
Το «παρών» έδωσε σύσσωμη η ομάδα του Παναθηναϊκού, από τον προπονητή Ρικ Πιτίνο και τους βοηθούς του μέχρι και τον... τελευταίο παίκτη. Σε διοικητικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Μάνο Παπαδόπουλο. Κανείς από την ομάδα του Ολυμπιακού δεν μετέβη στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ στο Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς η ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε ενημερώσει επισήμως πως δεν θα κατέβει στον αγώνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας που δεν έγινε δεκτό το αίτημά της για ορισμό ξένων διαιτητών στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. «Δεν μας απασχολεί! Ας κάνουν ό,τι θέλουν, αρκεί να είναι νόμιμο, αρκεί η ποινή να ακολουθεί τα προβλεπόμενα από τον πειθαρχικό κανονισμό» διαμηνύουν από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στον ΕΣΑΚΕ, η ΚΑΕ Ολυμπιακός τοποθετήθηκε με ανάρτησή της στο twitter, χρησιμοποιώντας απόσπασμα από τις «Γειτονιές του Κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου:
«Να λείπεις – δεν είναι τίποτα να λείπεις
αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει,
θάσαι για πάντα μέσα σ’ όλα εκείνα
που γι’ αυτά έχεις λείψει,
θάσαι για πάντα
μέσα σ’ όλο τον κόσμο».
Πλέον, η ποινή του Ολυμπιακού θα κριθεί από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, με δεδομένο το δικαίωμα της ΚΑΕ Ολυμπιακός να εφεσιβάλει την πρωτόδικη απόφαση κι ενώ εκκρεμεί η απόφαση του ΑΣΕΑΔ στην έφεση του Ολυμπιακού για την αφαίρεση 6 βαθμών ως τιμωρία για την αποχώρηση των «ερυθρόλευκων» στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στις 13 Φεβρουαρίου. Η ομάδα του Πειραιά ζητά να της αφαιρεθεί ένας βαθμός, όπως προβλέπει σε ανάλογες περιπτώσεις ο πειθαρχικός κανονισμός της ΕΟΚ, από τη στιγμή που αποχώρησε σε αγώνα Κυπέλλου και όχι σε αγώνα της Basket League.
Μέσα σε όλη αυτή την κρίση στο ελληνικό μπάσκετ, διασφαλίστηκε η ασφάλεια και η τήρηση της δημόσιας τάξης, απεφεύχθησαν επεισόδια που ίσως υπήρχαν αν η αποστολή του Παναθηναϊκού έφτανε σε ένα... ερμητικά κλειστό Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά κυρίως δεν τέθηκε σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα ανθρώπων. Την ίδια ώρα, παρά την ένταση που υπήρξε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γιώργος Βασιλειάδης παρουσία του γ.γ. Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού την περασμένη Παρασκευή (17/3), στον ΕΣΑΚΕ θεωρούν πως έγινε το πρώτο βήμα και πλέον υπάρχει... φως στο τούνελ! Έγινε δηλαδή ένα πρώτο βήμα για να επιλυθούν θέματα μείζονος σημασίας του πρωταθλήματος στο σύνολό του και όχι μόνο το θέμα της διαιτησίας. «Αυτό είναι ένα θετικό βήμα! Αυτή η κρίση μπορεί να αποτελέσει μία ευκαιρία για την καλύτερη διεξαγωγή του ελληνικού πρωταθλήματος στο εγγύς μέλλον και για να έχουν και οι υπόλοιπες 12 ομάδες λόγο στις εξελίξεις. Είναι ευκαιρία να γίνουν βήματα προς τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος και ουσιαστικά της θέσης των υπόλοιπων δώδεκα ΚΑΕ. Να μπουν επί τάπητος όσα στρεβλά υπάρχουν και να βγούμε από το τέλμα. Η κρίση μπορεί να είναι ευκαιρία» ευελπιστούν στον ΕΣΑΚΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass