Ηττα γνώρισε ο Απόλλων Λάρισας

Στη Φιλιππούπολη από τον Καραϊσκάκη με 1-0

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2019 21:21

Την ήττα από τον Καραϊσκάκη με σκορ 1-0 γνώρισε χθες το απόγευμα στη Φιλιππούπολη ο Απόλλων Λάρισας και πλέον νιώθει καυτή την... ανάσα ομάδων που τον ακολουθούν, στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται μετά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής.


Οι «κυανόλευκοι» είχαν τον έλεγχο αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία των αντιπάλων τους και δυσκολεύονταν αρκετά.
Το γκολ που έκρινε και τον αγώνα σημείωσε ο Χρήστος Τζιώρας (44’), ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 87’ για πέναλτι, υποστηρίζοντας πως η μπάλα βρήκε χέρι αμυντικού των φιλοξενούμενων.
Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο, με τον Απόλλωνα να έχει μια άκαρπη πρωτοβουλία, αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την καλή αμυντική γραμμή, της αρτινή ομάδας.
Ο Μπραμπίγια εκτέλεσε φάουλ από αριστερά στο 19’, ο Λούκας Ράμος πετάχτηκε αλλά η προβολή που έκανε δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να περνά μόλις δίπλα από το δοκάρι του Μέλκα.
Στο 37’ ήταν η σειρά του Γκουντρουμπή να μπει στην περιοχή των φιλοξενούμενων από αριστερά, με τον επιθετικό να κάνει το παράλληλο γύρισμα, εκεί που όμως κανείς συμπαίκτης του δεν πρόλαβε να τη σπρώξει στα δίχτυα.
Και ενώ φαινόταν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 0-0, στο 44’ ο Καραϊσκάκης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Ο Παναγιώτου εκτέλεσε φάουλ λίγα μέτρα μπροστά από το κέντρο και δεξιά, εκεί όπου στην καρδιά της περιοχής ο Τζιώρας πετάχτηκε και με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερά γωνιά του Μαντζάρη, πετυχαίνοντας το 0-1.
Στην επανάληψη ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά και στο 47’ ο Πολέτο εκτέλεσε φάουλ, με τον Σουλιώτη να στρώνει με κεφαλιά την μπάλα στον Τασιούλη, που επιχείρησε το δυνατό σουτ και ο Μέλκας με γροθιές απέκρουσε την μπάλα.
Ο Καραϊσκάκης όμως ήταν άκρως επικίνδυνος και στο 50’ με τον Τζιώρα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, επιχειρώντας δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Εν συνεχεία ο Απόλλωνας προσπάθησε να εντείνει τις προσπάθειές του για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως ο Καραϊσκάκης ανταποκρίθηκε άψογα αμυντικά και όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν αρκετά.
Τρία λεπτά πριν το φινάλε στο 87’ ο Απόλλων Λάρισας ζήτησε πέναλτι, όταν ο Σκούπρας από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, οι «κυανόλευκοι» υποστήριξαν πως βρήκε η μπάλα στο χέρι του Παναγιώτου, με τον διαιτητή όμως να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μπαντέ που μπήκε στην περιοχή, αλλά στο διαγώνιο σουτ που επιχείρησε, έδιωξε την μπάλα ο Μαντζάρης.
Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε απογοητευμένους τους γηπεδούχους, που μετά την ισοπαλία στα Σπάτα, έχασαν τρεις ακόμη βαθμούς αυτή τη φορά από τον Καραϊσκάκη εντός έδρας.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Πουλικίδης, που είχε συνεργάτες τους κ.κ. Τσακίρη, Κουβαλάκη, όλοι από την ‘Ένωση (Δράμας).
Κίτρινες κάρτες: 16’ Λούκας Ράμος, 86’ Γκουντρουμπής / 55’ Καπίας, 86’ Παπανίκου
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Άριαν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρας, Καρατάσιος (71’ Γαρυφαλλόπουλος), Λούκας Ράμος, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Μπραμπίγια, Γκουντρουμπής, Πολέτο (52’ Μαρκολίνο), Σουλιώτης, Τασιούλης (84’ Κοντοές).
ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Μέλκα, Καπίας, Παντίδος, Ροντρίγκεζ, Χρουσιέλ, Παναγιώτου, Παπανίκου, Χούσος, Ψιάνος, Βουκμίροβιτς (88’ Κάκκο), Τζιώρας (83’ Μπαντέ).

 

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΘΕΣΗΣ
Ο ΝΠΣ Βόλος νίκησε εντός έδρας 3-0 τη Σπάρτη, επέστρεψε στις επιτυχίες κι αύξησε στους οκτώ βαθμούς τη διαφορά του από τον Απόλλωνα Λάρισας. Η Παναχαϊκή έσωσε τον βαθμό (2-2) στο 91’, την έπιασε ο Απόλλων Πόντου και γενικά γίνεται μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
*ΑΟΧ Κισσαμικός - Κέρκυρα     1-0
 (94’ Παπαχρήστος)
*ΑΟ Τρίκαλα - Πλατανιάς     1-0
(41’ Μαρκόφσκι)
* ΝΠΣ Βόλος - Σπάρτη     3-0
(8’ Πίτου Γκαρσία, 41’ Καρρίκι, 83’ πεν. Φράγκος)
*Ηρακλής - Αήττητος Σπατών     2-1
(12’ Ναμπουγιού, 26’ Μπορίκο / 41’ Ρούνεϊ)
*Απόλλων Λ. - ΑΟ Καραϊσκάκης     0-1
(44’ Τζιώρας)
*Παναχαϊκή - Δόξα Δράμας    2-2
(38’, 90+1’ Ελευθεριάδης / 9’ Δούμτσιος, 61’ Λεμονής)
*Απόλλων Πόντου - Αιγινιακός     1-0
(44’ Κυβελίδης)
*Εργοτέλης - Ηρόδοτος    4-1
(11’ Μανουσάκης, 25’ Ιατρούδης, 73’ Ροβίθης, 91’ Μπαχανάκ – 88’ Μουκίδης)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)
1. ΝΠΣ Βόλος    44-20    48
2. Απόλλων Λάρισας    30-19    40
3. Παναχαϊκή    22-16    39
4. Απόλλων Πόντου    23-15    39
5. Πλατανιάς    29-17    36
6. Κέρκυρα    21-18    34
7. Εργοτέλης    31-22    34
8. ΑΟΧ/Κισσαμικός    26-20    31
9. Ηρακλής    23-20    30
10. Δόξα Δράμας    24-26    28
11. ΑΕ Καραϊσκάκης    13-22    28
12. Τρίκαλα    18-22    25
13. Αήττητος Σπάτων    18-26    22
14. Ηρόδοτος    15-33    22
15. Σπάρτη    14-31    15
16. Αιγινιακός    16-41    13

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ (15:00)
Σπάρτη – Αήττητος Σπάτων
Πλατανιάς – ΝΠΣ Βόλος (ΕΡΤ3)
Ηρόδοτος – Τρίκαλα
Κέρκυρα – Εργοτέλης
Αιγινιακός – ΑΟΧ ΚισσαμικόςΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ (15:00)
Καραϊσκάκης – Ηρακλής
Δόξα Δράμας – Απόλλων Λ.
Απόλλων Π. – Παναχαϊκή (ΕΡΤ3)

 

 

ΑΡΙΑΝ ΜΠΕΛΑ:
Το χειρότερο παιχνίδι μας
Απ. Χαραλαμπίδης: Μας αδικεί η βαθμολογική μας θέση

Κοντράστ συναισθημάτων είχαμε στη συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών, όπου ο τεχνικός του Απόλλωνα Αριαν Μπελά τόνισε πως ήταν το χειρότερο παιχνίδι από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα, ενώ από την άλλη πλευρά ο κόουτς του Καραϊσκάκη Αποστόλης Χαραλαμπίδης επισήμανε πως αυτή η νίκη θα δώσει ώθηση στην ομάδα του και πρόσθεσε πως την αδικεί η βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται.
Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών:Αριαν Μπελά (Απόλλων Λάρισας): «Το σημερινό παιχνίδι ήταν από τα χειρότερα για εμάς από τη στιγμή που ήρθα στην ομάδα. Μας έλειψε το πάθος και έτσι ήρθε δίκαια το αποτέλεσμα από την εικόνα μας.
Ξέραμε πώς παίζει ο αντίπαλος και δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες και κάθετες πάσες. Οι ευκαιρίες που θα κάναμε θα έπρεπε να γίνουν και γκολ. Στο τέλος είχαμε κι ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που ζητήσαμε και την προηγούμενη Κυριακή ένα γκολ που δεν μέτρησε. Πιστεύω πως έτσι θα πάνε τα πράγματα μέχρι τέλους. Εμείς συνεχίζουμε. Μία ήττα δεν σημαίνει πως ήρθε και το τέλος, όλοι μαζί θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».Απόστολος Χαραλαμπίδης (Καραϊσκάκης): «Μετά από ένα άτυχο αποτέλεσμα κόντρα στην Παναχαϊκή ήρθαμε να παίξουμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, που έχει μία σταθερή πορεία και βρίσκεται στη δεύτερη θέση.
Δουλέψαμε καλά όλη τη βδομάδα τακτικά. Όλα κύλησαν καλά για εμάς και ήμασταν συγκεντρωμένοι. Δουλέψαμε στο πλάνο μας, ήμασταν πειθαρχημένοι και καταφέραμε και βγάλαμε το γκολ, ενώ είχαμε και κάποιες ακόμα καλές ευκαιρίες.
Αυτή η νίκη μάς δίνει μία ώθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος που ακολουθούν δύσκολα ματς. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι για να μείνουμε στη δεκάδα. Θεωρώ πως η βαθμολογική μας θέση μάς αδικεί. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς και με την Κέρκυρα, αλλά και με την Παναχαϊκή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass