Στις 15 και 19 Μαΐου οι αγώνες μπαράζ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE * Η SUPER LEAGUE 2 ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ FOOTBALL LEAGUE * ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ FIFA ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2019 15:39

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κάνει βήματα μπροστά, αλλά ακόμα πρέπει να γίνουν αρκετές αλλαγές και βελτιώσεις σε καίρια ζητήματα όπως η βία, η λειτουργία της ομοσπονδίας το Match fixing αλλά και σε θέματα που άπτονται με το VAR και την επικοινωνία.

Αυτή είναι ουσιαστικά η θέση της FIFA που εκφράστηκε στη διάρκεια της εκτελεστικής συνεδρίασης της επιτροπής της ΕΠΟ μέσω επιστολής που έστειλε η γενική γραμματέας της FIFA, Φάτμα Σαμούρα.

Λιγότερο... ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέμπερτ Χούμπελ, που παρέστη στη συνεδρίαση και σε κάποιο σημείο της ομιλίας του επανέφερε την απειλή του αποκλεισμού, καθώς στις τάξεις της FIFA υπάρχει ακόμη δυσαρέσκεια για σειρά θεμάτων που είχαν συζητηθεί τον Μάιο του 2018, όπως για παράδειγμα εκείνο του Βασίλη Γκαγκάτση, για το οποίο επέρριψε ευθύνες σε ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα.

Ουσιαστικά Φάτμα Σαμούρα έβγαλε... κίτρινη κάρτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο προκειμένου να πιέσει και άλλο για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και βελτιώσεις. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται ο Χέρμπετ Χούμπελ να βρεθεί σε ένα από τα επόμενα Δ.Σ. της Super League για να μιλήσει κυρίως για το θέμα της βίας.

Στον οικονομικό απολογισμό της Ομοσπονδίας, η Λίγκα ψήφισε «λευκό», με την τοποθέτησή της να προκαλεί τον εκνευρισμό του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου και τους Βαγγέλη Μπαταγιάννη και Τάκη Αγραφιώτη να του απαντούν πως αυτή ήταν απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής.

Από εκεί και πέρα και αναφορικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, οριστικοποιήθηκε και επίσημα η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων αλλά και πως η Super League 2 θα διοργανώνεται από τη Football League ενώ ορίστηκαν και οι δυο ημερομηνίες για τα μπαράζ για την άνοδο στη Super League.

Το σχετικό δελτίο Τύπου ανέφερε:

«Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., παρόντων των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα, Μάριου Γεωργίου, καθώς και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Στην Ε.Ε. παρουσιάστηκε επιστολή της Γ.Γ. της FIFA κας Φάτμα Σαμούρα σχετικά με την αναφορά της Επιτροπής Παρακολούθησης και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA προς την επιτροπή ομοσπονδιών-μελών της διεθνούς ομοσπονδίας, αναφορικά με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της FIFA στην επιστολή του Μαΐου του 2018. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, για την καταπολέμηση του οποίου οι διεθνείς ομοσπονδίες ζητούν άμεσες λύσεις. Ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

-Ενεκρίθη το πλάνο αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, όπως είχε αποφασιστεί από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. στις 24 Αυγούστου 2018. Η σχετική απόφαση, με τις απαραίτητες νομοτεχνικές παρεμβάσεις, θα αποσταλεί άμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να δρομολογηθούν οι δέουσες νομοθετικές παρεμβάσεις.

-Με απόφαση της Ε.Ε. η Super League 2 θα διοργανώνεται από τη Football League, η Α΄ΠΕΟΔ θα ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ, ενώ τα πρωτοβάθμια δικαιοδοτικά όργανα θα λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει ως σήμερα.

-Οι αγώνες μπαράζ για τη συμμετοχή μίας ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League της περιόδου 2019-20 (13ος της SL -2ος της FL) θα διεξαχθούν στις 15 και 19 Μαΐου 2019. Η κλήρωση για τον καθορισμό της σειράς των αγώνων θα γίνει στην ΕΠΟ στις 7 Μαΐου 2019.

-Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. θα συγκληθεί στις 28 Ιουνίου 2019, στις 10 π.μ., στην Αθήνα. Θα δρομολογηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Σπάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου των εθνικών ομάδων στην περιοχή, εφόσον η συγκεκριμένη συμφωνία επικυρωθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Η συμφωνία αφορά έκταση 40-50 στρεμμάτων, με δυνατότητα χρήσης εκ μέρους της Ε.Π.Ο. για 50 χρόνια».

Επίσης, εγκρίθηκε η χρονική διάρκεια των μετεγγραφικών περιόδων της ποδοσφαιρικής σεζόν 2019-20:

-Θερινή περίοδος, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές: 01.07-31.08.2019

-Άνεργοι ποδοσφαιριστές: 01.09-13.09.2019

-Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές: 01.07-31.10.2019

-Χειμερινή περίοδος: επαγγελματίες ποδοσφαιριστές: 01.01-31.01.2020

-Άνεργοι ποδοσφαιριστές: 01.02-14.02.2020

-Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές: 01.01-31.10.2020

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass