Π.Ο.Ε. και Δαμασιακός στον τελικό του Κυπέλλου

ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ «ΧΡΥΣΗ» ΙΣΟΠΑΛΙΑ 1-1 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΜΟΛΙΚΑ ΜΕ 1-0

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2019 22:30

Δύο ιστορικές ομάδες του νομού Λάρισας από την επαρχία, ο Π.Ο.Ε. και ο Δαμασιακός, θα βρεθούν αντίπαλοι στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ στις 16 Μαΐου, στη γιορτή του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Χθες, το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Ελασσόνας απέσπασε «χρυσή» ισοπαλία στο γήπεδο της Νεάπολης από τον Ηρακλή Λάρισας με 1-1 και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα, «σφράγισε» το εισιτήριο, που πήρε δίκαια όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι.

Αντίπαλός του θα βρεθεί ο Δαμασιακός, ο οποίος στο Μεσοχώρι επικράτησε του Σμόλικα Φαλάνης 1-0 και προκρίθηκε, καθώς στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι οι δύο ομάδες είχαν μείνει στο 0-0. Αναλυτικά τα δύο παιχνίδια:

ΗΡΑΚΛΗΣ-Π.Ο.Ε. 1-1

Παρουσία 350 περίπου φιλάθλων, Ηρακλής Λάρισας και Π.Ο.Ε. αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1, σε ένα παιχνίδι που είχε πολύ πάθος, πολλές προσωπικές μονομαχίες, δεν έλειψε και η ένταση σε κάποια σημεία της αναμέτρησης, όμως η καλή εικόνα στο τέλος, με παίκτες, προπονητές και παράγοντες να αλληλοσυγχαίρονται, έδειξε ποδοσφαιρικό πολιτισμό και είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι που συνέβαλαν, για να τελειώσει με όμορφες σκηνές το ματς.

Ο Ηρακλής των Χρήστου Χατζηλιάδη-Θάνου Τριανταφυλλόπουλου προηγήθηκε στο 39' με τον Χριστίδη και ο Π.Ο.Ε. ισοφάρισε σε 1-1 με τον Μπαρλαγιάννη, στο 77’.

Στο α' μέρος, ο Ηρακλής είχε δύο καλές στιγμές με τους Νάστα (6' ) και Γιαννακόπουλο (24') και τελικά έφτασε στο γκολ στο 39' με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Χριστίδη από πλάγια θέση, ο οποίος είδε τον Γούπο εκτός εστίας και πέρασε την μπάλα από πάνω του, για να γίνει το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Όσον αφορά στην ομάδα της Ελασσόνας, είχε ένα καλό σουτ του Καραγκούνη στο 7' που έφυγε η μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι του Ζήση Ζιάγκα μπήκαν πιο ορεξάτοι στο παιχνίδι και στο 60’ έφτασαν κοντά στο 1-1.

Συγκεκριμένα, μετά από σέντρα του Ματούλα, ο Μπαρλαγιάννης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ζηρδέλης σημάδεψε άουτ.

Στο 76' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0.

Ο Νάστας επιχείρησε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Γούπος απομάκρυνε με γροθιές την μπάλα

και ο Φώτος που καραδοκούσε σούταρε ψηλά άουτ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια.

Και στην επόμενη φάση στο 77', ο Νίκος Μπαρλαγιάννης με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Καραναστάση διαμορφώνοντας το 1-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, ο Π.Ο.Ε. με την ψυχολογία υπέρ του είχε δύο ακόμη καλές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, στο 80' σε σουτ του Καραγκούνη που απέκρουσε την μπάλα ο Καραναστάσης και στο 90’ σε σέντρα του Μάντζαρη, ο Ματούλας με πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.

Με τη λήξη της αναμέτρησης οι παίκτες του Π.Ο.Ε. με τον προπονητή τους Ζήση Ζιάγκα κατευθύνθηκαν προς τους φιλάθλους τους για το γνωστό «όλε-όλε», ενώ και οι παίκτες του Ηρακλή με τους Χρήστο Χατζηλιάδη και τον Θάνο Τριανταφυλλόπουλο, χειροκροτήθηκαν από τους φίλους τους, συνεχίζοντας πλέον τη μεγάλη προσπάθεια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α' ΕΠΣΛ όπου έχουν ρίξει το κύριο βάρος και την πολυπόθητη άνοδο.

Σημαντική για τον Ηρακλή η απουσία του πρώτου σκόρερ Κακαβίτση που ένιωθε σαν…θηρίο στο κλουβί παρακολουθώντας εκτός αγωνιστικού χώρου το παιχνίδι, όπως επίσης για τον Π.Ο.Ε. ο Συνάπαλος, που ήταν στην κερκίδα.

Οι δυο παίκτες είχαν αποβληθεί στον αγώνα του πρωταθλήματος, με την λήξη του, για μεταξύ τους αντιπαράθεση.

Πολύ καλή η διαιτησία του Θανάση Τζήλου που είχε άξιους βοηθούς τους Αχιλλέα Νίκζα και Κώστα Στάικο.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χ. Χατζηλιάδης- Θ. Τριανταφυλλόπουλος): Καραναστάσης, Λάμπρου (88' Κυριάκης), Γιαννακόπουλος, Φορτομάρης (61' Αθανασιάς), Ντιντής Αθ., Μανιώτης, Γκιουρσάνης (89' Παπαδάκος), Χριστίδης, Φώτος (86' Ράχης), Νάστας, Ζαφειρίου.

Π.Ο.Ε. (Ζ. Ζιάγκας): Γούπος, Σουγλής, Νταμπώσης, Μπούσιας, Ζηρδέλης (89' Σιαφαρίκας), Λαγός, Μπαρλαγιάννης (81' Καλύβας), Κυρίτσης (56' λ.τ Πετάνι), Καραγκούνης, Μάντζαρης, Ματούλας (89' Παναγιώτου).

*Ο Ηρακλής Λάρισας επενδύει σε νέα παιδιά και χθες δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστούν, δυο ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές.

Πρόκειται για τους Γιάννη Αθανασιά και Γαβριήλ Παπαδάκο (γεννηθέντες το 2004) οι οποίοι και πήραν λεπτά συμμετοχής στον δεύτερο ημιτελικό, δείγμα πως οι άνθρωποι της λαρισινής ομάδας επενδύουν στο μέλλον, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην σοβαρή δουλειά η οποία γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ-ΣΜΟΛΙΚΑΣ 1-0

Δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο «Ν.Τζίκας» στο Μεσοχώρι, όπου ο τυπικά γηπεδούχος Δαμασιακός κέρδισε τον Σμόλικα με 1-0 και πέρασε στον τελικό, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Φαλάνη.

Το γκολ που έκρινε το ματς σημειώθηκε στο 45' με κεφαλιά του Στέλιου Λούτσου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη εκτίμηση του γκολκίπερ Γραβάνη, σε σέντρα του Νάτση.

Στο πρώτο ημίχρονο εκτός του γκολ δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο, με τον Σμόλικα να ασκεί μεν πίεση από στημένες μπαλιές, χωρίς όμως να δημιουργεί τη μεγάλη φάση.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 52', ο Δαμασιακός έφτασε κοντά στο 2-0 σε αντεπίθεση με τον Ιωαννίδη, που έπιασε το σουτ, αλλά ο Γραβάνης πετάχτηκε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του και απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα.

Από κει και πέρα το ματς είχε αρκετές διακοπές, καθυστέρηση, που πάντως κράτησε στο τέλος, περίπου επτά λεπτά, ο πολύ καλός διαιτητής Άγης Μπουμαρσόπουλος, που είχε άξιους συνεργάτες τους Βασίλη Μάνο και Γιώργο Πατέτσο.

Τον αγώνα παρακολούθησαν 250 περίπου φίλαθλοι, που στην πλειοψηφία τους ήταν φίλοι του Δαμασιακού, οι οποίοι και πανηγύρισαν στο τέλος τη δεύτερη συμμετοχή σε έναν τελικό για την ομάδα του Δημήτρη Μπουκουβάλα, μιας και η πρώτη της ήταν την περίοδο 1975-'76 όταν και οι «κυανόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 2-0 από το Κατωχώρι.

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Δ. Μπουκουβάλας): Μιγδάνης, Ντόκος, Γεωργατζιάς, Μπακαΐμης, Μουσιάρης, Νάτσης, Δούκας, Ιωαννίδης, Λούτσος (68′ Γκαντρής, 73′ λ.τ. Λέτσιος Στ.), Φούντας (90′ Τσιάλτας), Αμπατζίδης (90' +5 Αγραφιώτης).

ΣΜΟΛΙΚΑΣ (Β. Μπακογιάννης): Γραβάνης, Γκατζιούρας (54′ Ντούρας), Σέντζας, Σκούπρας, Καρέντζος, Ζαμπέτας, Τσιρογιάννης, Μολάς, Μπέτσης, Γκατζούλης, Κακαζούκης.

---------

Μετά από 43 χρόνια σε τελικό ο Δαμασιακός!

ΚΑΙ Ο Π.Ο.Ε. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΙΑ

Ο Δαμασιακός θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣΛάρισας, καθώς την πρώτη φορά είχε παίξει το 1976 με το Κατωχώρι.

Όσον αφορά στον Π.Ο.Ε., η ομάδα είχε αγωνιστεί το 2005 στον τελικό με τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας, από τον οποίο είχε ηττηθεί με 3-1.

Όμως και το 2011 η Ελασσόνα είχε παρουσία στον τελικό με τον Κεραυνό Παραποτάμου, όμως τότε είχε γίνει η Ποδοσφαιρική Συνένωση Ελασσόνας με τον Ολοσσώνα.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass