ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Ποδοσφαιρικό «έγκλημα»

«ΝΤΡΟΠΗ-ΑΙΣΧΟΣ-ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ»

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2019 16:07

Επιθετική ανακοίνωση εξέδωσε ο Απόλλων Λάρισας, που θεωρεί άδικη την απόφαση της τιμωρίας με αφαίρεση τριών βαθμών από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ και αναφέρει τον λόγο που η ΠΑΕ υπέστη τη συγκεκριμένη ποινή, η οποία τη θέτει ως αουτσάιντερ στη μάχη της διεκδίκησης της 2ης θέσης της Football League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόλλωνα:

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ…

Η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας εκφράζει την έντονη αγανάκτησή της, για το εις βάρος της ποδοσφαιρικό «έγκλημα» που διαπράχθηκε και που είχε σαν αποτέλεσμα να μας ανακοινωθεί προ ολίγου την Παρασκευή (03/05) απόρροια της πρώτης φάσης της επιτήρησης, η αφαίρεση τριών (3) βαθμών, που με κόπο και ιδρώτα κερδίσανε οι παίκτες μας, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα σε πρώτο βαθμό δεν μας δίνονται αυτοδίκαια οι δύο (2) βαθμοί από το παιχνίδι με τον Αήττητο Σπάτων. Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους Λαρισαίους φιλάθλους που μας στήριξαν φέτος με αποκορύφωμα τις τελευταίες αγωνιστικές τα εξής: Η ουσία της επιτήρησης έχει ένα σκοπό. 1) Να έχουμε πληρωμένους τους ποδοσφαιριστές μας, πράγμα το οποίο έχουμε στο ακέραιο. 2) Να έχουμε πληρώσει όλες τις προσφυγές μας, κάτι το οποίο κάναμε. 3) Να έχουμε αποπληρώσει τις υποχρεώσεις μας στο ΙΚΑ, πράγμα το οποίο έχουμε κάνει, καθώς καταθέσαμε την ασφαλιστική μας ενημερότητα. 4) Να έχουμε πληρωμένη την Εφορία, πράγμα το οποίο κάναμε, καθώς καταθέσαμε τη φορολογική ενημερότητα. Όλα τα παραπάνω τα έχουμε πράξει στο ακέραιο και είμαστε συνεπέστατοι σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις μας. Ως προς το καθαρά τυπικό μέρος του θέματος η όλη υπόθεση κρίθηκε από το εξής γεγονός: Η θεώρηση των εγγράφων έπρεπε να φέρει ημερομηνία 03/04/19 και η κατάθεση του φακέλου είχε προθεσμία μέχρι 05/04/19. Εμείς σαν ΠΑΕ έχοντας πλήρη τον φάκελο (κάτι που το αναφέρει και η απόφαση της Π.Ο.Α., ήτοι Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης), ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΦΑΚΕΛΟ και ΓΝΗΣΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ την ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ημερομηνία, όμως οι κύριοι της Επιτροπής μένοντας στο ακριβές γράμμα του Νόμου μάς έχρισαν εκπρόθεσμους για ένα 24ωρο!!! Αυτός είναι και ο ΓΕΛΟΙΟΣ λόγος που δεν περάσαμε το πρώτο στάδιο επιτήρησης με αποτέλεσμα να μας αφαιρεθούν τρεις (3) βαθμοί. ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ-ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΩΝ!!! Συγχαρητήρια, κύριοι, διαλύσατε ό,τι πιο όμορφο υπήρξε σαν πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία. Όσο για εμάς, έχουμε συνηθίσει τόσο καιρό να παλεύουμε από τα χαρακώματα, κόντρα σε «βλοσυρούς» ψιθύρους και... ψευτοειδήσεις, κάτι που θα κάνουμε και τώρα, παλεύοντας όμως πάντα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Υ.Γ. Αναφορικά στο παιχνίδι με τον Αήττητο Σπάτων θα προχωρήσουμε σε έφεση στο δευτεροβάθμιο όργανο και θα περιμένουμε την Τετάρτη την απόφαση που αυτοδίκαια θα πρέπει να είναι υπέρ μας...

Ας προσέχει...

«Καταθέσαμε φάκελο και γνήσιο υπογραφής την καταλυτική ημερομηνία» αναφέρει η ανακοίνωση του Απόλλωνα Λάρισας. Πραγματικά καταλυτική ήταν η απόφαση για τον Απόλλωνα αλλά η ημερομηνία ήταν καταληκτική…. Η λαρισινή ομάδα χρειάζεται να προσέχει όχι μόνο τις ημερομηνίες αλλά και τα γραφόμενά της…

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΡΙΩΝ ΒΑΘΜΩΝ

Τα πάνω κάτω έρχονται λοιπόν στη Football League, μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής. Σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ, οκτώ από τις 16 ομάδες της δεύτερης κατηγορίας κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης, κάτι που «μεταφράζεται» σε αφαίρεση τριών βαθμών. Μεταξύ αυτών των ομάδων είναι ο Απόλλων Λάρισας, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και φαινόταν να οδεύει προς το μπαράζ ανόδου με τον 13ο της Super League. Εφόσον το -3 επικυρωθεί, ο Πλατανιάς (που πέρασε επιτυχώς τη διαδικασία) ανεβαίνει δεύτερος, έναν βαθμό πάνω και με νίκη αύριο επί του Ηρακλή στα Περιβόλια, εξασφαλίζει το δικαίωμα συμμετοχής στο μπαράζ ανόδου. Συνολικά, οι οκτώ ΠΑΕ που κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης είναι οι Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Ηρακλής, Κέρκυρα, Σπάρτη και Αιγινιακός. Οι δύο τελευταίοι έχουν ήδη υποβιβαστεί, ενώ για Εργοτέλη, Κέρκυρα και Απόλλωνα Πόντου δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι, καθώς θα αγωνίζονται του χρόνου στη Super League 2. Ο Ηρόδοτος υποβιβάζεται οριστικά στο ερασιτεχνικό, ενώ ο Ηρακλής υποχωρεί στην 11η θέση, πίσω από την ΑΕ Καραϊσκάκης, και πλέον κινδυνεύει άμεσα να πέσει στη νέα Football League (ουσιαστικά στην τρίτη κατηγορία). Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση στις 03.05.2019, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις αναφορικά με την 1η φάση της διαδικασίας επιτήρησης για τις ΠΑΕ της Football League. Οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης, Κισσαμικός, Νέος Βόλος, Παναχαϊκή, Πλατανιάς και Τρίκαλα πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης. Οι ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Ηρακλής, Κασσιόπη, Σπάρτη και Αιγινιακός δεν πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης».

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΗΤΤΗΤΟΥ ΣΠΑΤΩΝ

Στο μεταξύ, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Football League απέρριψε τις ενστάσεις των ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Απόλλων Πόντου, ΑΟ Κασσιόπη, Αιγινιακός και Απόλλων Λάρισας, κατά του κύρους των αγώνων τους με τον Αήττητο Σπάτων. Ο αθλητικός δικαστής έκρινε ότι η αποβολή του τελευταίου από το πρωτάθλημα δεν έχει αναδρομική ισχύ κι έτσι «πάγωσε» τις πέντε ομάδες, που είχαν χάσει βαθμούς απέναντι στον Αήττητο και διεκδικούσαν να πάρουν «στα χαρτιά» τα αντίστοιχα ματς. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η Σπάρτη τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ επειδή δεν είχε δηλωμένο προπονητή στο παιχνίδι της 13ης Μαρτίου με τη Δόξα Δράμας. * Στον Απόλλωνα πλέον για να βρεθεί η ομάδα στο μπαράζ θα πρέπει να κερδίσει τον υποβιβασμένο πλέον Ηρόδοτο και να μην κερδίσει ο Πλατανιάς τον Ηρακλή, στα Περιβόλια. Ο Απόλλωνας θα πάρει τη δεύτερη θέση και με ισοπαλία, αρκεί να ηττηθούν οι Χανιώτες (σ.σ. ο Απόλλων υπερτερεί στην ισοβαθμία), ενώ αν ηττηθεί δεν έχει καμία ελπίδα για το μπαράζ ανόδου. Αναλυτικά η βαθμολογία όπως διαμορφώνεται:

1. ΝΠΣ Βόλος 57

--------------------------------------------------------------------

2. Πλατανιάς 52

--------------------------------------------------------------------

3. Απόλλων Λάρισας 51****

4. Απόλλων Πόντου 46****

5. Εργοτέλης 45****

6. Δόξα Δράμας 45

7. Παναχαϊκή 45

8. Κέρκυρα 44****

9. ΑΟΧ/Κισσαμικός 43

10. AE Καραϊσκάκης 40

--------------------------------------------------------------------

11. Ηρακλής 39****

12. Τρίκαλα 32

--------------------------------------------------------------------

12. Ηρόδοτος 28****

14. Αήττητος Σπάτων 22

15. Αιγινιακός 13****

16. Σπάρτη 11****

**** Στις ομάδες αυτές αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί καθώς δεν πέρασαν το πρώτο στάδιο επιτήρησης.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ BRAMBILLA

Ανεξαρτήτως της απόφασης που πήρε το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ, ο Απόλλων Λάρισας κανονικά πάει στην Κρήτη για το αυριανό παιχνίδι με τον Ηρόδοτο στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού (15.00). Παιχνίδι που διεξάγεται στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της Football League και χθες, μετά την πρωινή προπόνηση, ο τεχνικός Αριάν Μπελά ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αναχώρησε το μεσημέρι για το Ηράκλειο. Από αυτό το παιχνίδι θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Χατζής, Κουρτεσιώτης, Τασιούλης και Κοντοές ενώ επανέρχεται, αφού εξέτισε την ποινή του, ο Poletto. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής παρουσιάστηκε και με τον Brambilla, που δεν είναι 100% έτοιμος μετά τον τραυματισμό του και τη θέση του πήρε ο Αντώνης Καραμπίνας. Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται οι εξής ποδοσφαιριστές: Μαντζάρης (Τ), Γκέκας (Τ), Σκούπρας, Σουλιώτης, Καμπέρης, Καρατάσιος, Ramos, Κοντοθανάσης, Καραμπίνας, Poletto, Αγιώτης, Ρενάτο Κεντέζι, Λίταινας, Marcolino, Lucao, Γκουντρουμπής, Γαρυφαλλόπουλος, Μπιμάι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass