ΕΥΘΥΜΗΣ ΡΕΝΤΖΙΑΣ:

Γιατί ψηφίζω Κώστα Αγοραστό...

«ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» - ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ  ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2019 22:19

Του Σωτ. ΚέλλαΗ πιο «ψηλή» υποψηφιότητα της Θεσσαλίας (στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων) μέχρι τώρα ήταν ο ύψους 2.12 μέτρα Ευθύμης Ρεντζιάς που η καριέρα του στο μπάσκετ αποτελεί σήμα κατατεθέν, καθώς είναι ο πρώτος Ελληνας παίκτης που αγωνίσθηκε στο ΝΒΑ αλλά και στην Τουρκία.

Ο Ρεντζιάς σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν θα είναι παρών αλλά θα έρθει να ψηφίσει και μάλιστα φανερά...
Τι θα ψηφίσει μας το αποκαλύπτει ο ίδιος... «Θα έρθω να ψηφίσω στις εκλογές και μάλιστα τον Κώστα Αγοραστό για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι αυτός που έκανε πρωταθλήτρια την Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πάντα μου άρεσε ο πρωταθλητισμός και το απέδειξα στην καριέρα μου ως παίκτης και τώρα ως επιχειρηματίας, γι’ αυτό και μου αρέσει ο τρόπος πολιτικής του Κώστα Αγοραστού».
Και συνεχίζει αναφερόμενος στο αθλητικό κομμάτι: «Ο Κώστας Αγοραστός έκανε την περιφέρεια την πρώτη αθλητική περιφέρεια της Θεσσαλίας και εγώ προσωπικά ως αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού χαιρόμουν να συνεργάζομαι μαζί του. Στην περιοχή της Λάρισας φέρνω ως παράδειγμα το Ανοιχτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας που ήδη έχει γίνει σήμα κατατεθέν της πόλης».
• Ποιος είναι ο λόγος που εσείς δεν θα κατεβείτε αυτή τη φορά μαζί του;
«Ευχαριστώ για την ερώτηση κ. Κέλλα γιατί εξαιτίας αυτής μπορώ να απαντήσω σε ένα ερώτημα που θέτουν πολλοί και κάποιοι όχι φανερά όπως εσείς. Θα ήθελα πολύ να είμαι στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Αγοραστού αλλά δυστυχώς δεν θα ήθελα να βάλω μια υποψηφιότητα για να κοροϊδέψω τον κόσμο αφού δεν θα μπορούσα να προσφέρω. Και ο λόγος είναι απλός, οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες είναι στο ζενίθ ενώ αυτή τη στιγμή είμαι ο πρεσβευτής του ΝΒΑ στην Ελλάδα όπου ετοιμάζω πολλά αθλητικά προγράμματα και θα συνεργαστώ με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι Θεσσαλοί με τίμησαν και εγώ πρέπει να τους το ανταποδώσω».
• Μιλάτε με πολλή θέρμη για τον κ. Αγοραστό. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μυστικό του;
«Δεν υπάρχουν μυστικά. Το πρώτο είναι ότι τρέχει περισσότερο και από τους αθλητές. Το πρωί μπορεί να βρίσκεται στις Βρυξέλλες και το βράδυ στα Μεγάλα Καλύβια στα Τρίκαλα. Θα μιλήσει με τον ίδιο τρόπο που θα μιλήσει στον Μακρόν ή τον Γιούνκερ και σε έναν άνθρωπο στο χωριό. Δίνει αξία στον πολίτη, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν κοιτάει αν είναι πλούσιος, αν είναι φτωχός, αν είναι από πόλη ή από χωριό, τι εθνικότητα έχει και από ποια περιοχή είναι...
Έχει υψηλούς ρυθμούς που δύσκολα μπορούν να τους παρακολουθήσουν ακόμα και οι συνεργάτες του. Κράτησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας όρθια στην κρίση καθώς οι οικονομικές του γνώσεις είναι γνωστές σε μας που ήμασταν μαζί του. Δεν προβάλλει ότι είναι καθηγητής Πανεπιστημίου στα Οικονομικά γιατί δεν έχει έπαρση.
Είναι αυτό που θέλει ο κόσμος, ο πολιτικός της διπλανής πόρτας που θα τον δεις να ψωνίζει στη λαϊκή ή να βρίσκεται στο γήπεδο και να βλέπει τον αγώνα με την ίδια ένταση όπως και οι υπόλοιποι όταν πρόκειται για θεσσαλικές ομάδες...
Γι’ αυτό λοιπόν θεωρώ, επειδή έχει ακόμα πολλά να προσφέρει, ότι ο Κώστας Αγοραστός είναι κεφάλαιο για την Θεσσαλία αλλά και για τη χώρα, δεν ήταν τυχαία η επιλογή του ως προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Ένας γεννημένος πρωταθλητής της πολιτικής για να κάνει πρωταθλήτρια τη Θεσσαλία».
Και βέβαια όταν μιλάς με τον Ευθύμη Ρεντζιά δεν μπορεί να μην μιλήσεις και γι’ αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ ειδικά μετά τον διαφαινόμενο υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2 εθνική επειδή δεν κατέβηκε στα πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό.
«Αυτό που θέλω να τονίσω, μας λέει, είναι ότι το μπάσκετ χρειάζεται σε όλη τη χώρα μια αναβάθμιση. Δεν γίνεται να μην υπάρχει για παράδειγμα παίκτης από τη Θεσσαλία στις εθνικές ομάδες αλλά το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα και να μην ενδιαφέρεται μόνο για την Ευρωλίγκα» και πρόσθεσε για την αποχώρηση του Ολυμπιακού «Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έβαλαν πολλά χρήματα στο μπάσκετ και τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά όπως και οι αδελφοί Γιαννακόπουλου. Δεν γίνεται ελληνικό μπάσκετ χωρίς Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ας φύγει η φετινή χρονιά και ας καθίσουν να τα βρούνε όλοι με συντονιστή την Πολιτεία. Αυτή πρέπει να δώσει λύση για να μην διαλυθεί ένα άθλημα που μέχρι τώρα έχει φέρει τις μεγαλύτερες επιτυχίες από εθνικές ομάδες. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενόψει του Μουντομπάσκετ που συμμετέχει η εθνική ομάδα».

 

Ο ΕΥΘΥΜΗΣ ΡΕΝΤΖΙΑΣ
Ο Ευθύμης Ρεντζιάς ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας με τον Δαναό Τρικάλων και συνέχισε στον ΠΑΟΚ στα 16 του με το ποσό ρεκόρ των 300.000.000 δραχμών (1993-97). Με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 και το Κύπελλο Ελλάδας το 1995, ενώ ήταν φιναλίστ για το Κύπελλο Σαπόρτα το 1996. Την ίδια χρονιά επιλέχτηκε στο ντραφτ του NBA (Denver Nuggets) και το 1997 πήγε στην Μπαρτσελόνα. Το 2001 κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας.
Το 2002-03 αγωνίστηκε στο NBA με τη φανέλα των Philadelphia 76ers έχοντας 35 συμμετοχές και 1,5 πόντους μ.ο. Το 2003 μεταγράφηκε στην τουρκική Ούλκερ και έγινε ο πρώτος Έλληνας καλαθοσφαιριστής που έπαιξε με ομάδα της Τουρκίας. Στις 20 Απριλίου 2004 κατέκτησε και δεύτερο τίτλο με την Ούλκερ, το Κύπελλο Τουρκίας, μετά το Πρέζιντενς Καπ, κερδίζοντας την Εφές Πίλσεν με 86-74 στον τελικό του θεσμού. Το 2004 μεταγράφηκε στην ιταλική Σιένα και από το 2005 έως το Φεβρουάριο του 2006 αγωνίστηκε στην ισπανική Βαγιαδολίδ.
Tο 1993 έγινε μέλος της εθνικής εφήβων. Τον Ιούνιο του 1995 αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ με την εθνική ομάδα ανδρών και την ίδια χρονιά κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την εθνική εφήβων, όπου ψηφίστηκε ως πολυτιμότερος παίκτης, και αναδείχτηκε πρώτος στην κατάταξη παικτών σε πόντους και ριμπάουντ.
Συμμετείχε με την εθνική ομάδα ανδρών στα Ευρωμπάσκετ 1995, 1997, 2001 και 2003, στα Μουντομπάσκετ 1994 και 1998 και στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996. Συνολικά με το εθνόσημο μέτρησε 127 συμμετοχές με 1.049 πόντους (μ.ο: 8.26).
ΤΙΤΛΟΙ:
2x Κύπελλο Κόρατς: (1994, 1999)
Κύπελλο Ελλάδας: (1999)
2x Πρωτάθλημα Ισπανίας: (1999, 2001)
Κύπελλο Ισπανίας: (2001)
Σούπερ Καπ Τουρκίας: (2003)
Κύπελλο Τουρκίας: (2004)
Σούπερ Καπ Ιταλίας: (2004)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass