Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2019 15:30

Λειψία και Μπάγερν Μονάχου αναμετρώνται σήμερα στον τελικό

Ολοκληρώνεται σήμερα (21:00) η ποδοσφαιρική περίοδος 2018-19 στη Γερμανία, καθώς Λειψία και Μπάγερν Μονάχου τίθενται αντιμέτωπες στον τελικό του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο.

Η Μπάγερν, η οποία είναι η πολυνίκης στον θεσμό με 18 κύπελλα (σε 22 τελικούς), θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τρόπαιο, προκειμένου να πανηγυρίσει το νταμπλ, καθώς το περασμένο Σάββατο κατέκτησε τον τίτλο στην Bundesliga.

Απέναντί τους οι Βαυαροί θα βρουν τη Λειψία, που μετέχει για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου Γερμανίας στα δέκα χρόνια «ζωής» της (σ.σ. η ομάδα ιδρύθηκε στις 19 Μαΐου 2009 με πρωτοβουλία της εταιρείας Red Bull GmbH, τα αρχικά της οποίας βρίσκονται στο όνομα του συλλόγου που ονομάζεται RB Λειψίας). Επομένως, εάν οι «κόκκινοι ταύροι» επικρατήσουν στο σημερινό τελικό, θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά και θα πανηγυρίσουν τον πρώτο «μεγάλο» τίτλο στη (σύντομη) ιστορία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο «μονομάχοι» του τελικού έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση στο νέο Champions League μέσω του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα ένα «εισιτήριο» για το Europa League να πάρει και ο έβδομος της κατάταξης της Bundesliga, δηλαδή η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

----------

«Παρηγοριά» στο νταμπλ ψάχνει η Μπαρτσελόνα

Στο «Μπενίτο Βιαγιαμαρίν» της Σεβίλης, «πέφτει» σήμερα (22:00) η αυλαία της σεζόν 2018-19 στην Ισπανία. Μπαρτσελόνα και Βαλένθια αναμετρώνται, για πρώτη φορά μετά από 48 χρόνια, στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν την ευκαιρία, όχι μόνο να κάνουν νταμπλ, αλλά και να γίνουν η πρώτη ομάδα στην Ιστορία του Copa del Rey με πέντε διαδοχικές κατακτήσεις. Από την άλλη πλευρά, οι «νυχτερίδες» επιστρέφουν σε τελικό κυπέλλου μετά από 11 χρόνια, όσο ακριβώς είναι και το διάστημα που έχουν μείνει χωρίς οποιονδήποτε τίτλο, καθώς η τελευταία επιτυχία τους είχε έρθει εκείνη τη σεζόν, με τη νίκη (σ.σ. 3-1) επί της Χετάφε στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε κι εφέτος -σχετικά άνετα μάλιστα- το πρωτάθλημα, βρίσκεται ένα βήμα από το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ (και τέταρτο την τελευταία πενταετία), όμως η χρονιά σημαδεύεται από την κατάρρευση του «Άνφιλντ» και δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη. Ο αποκλεισμός στα ημιτελικά του Champions League από τη Λίβερπουλ «πόνεσε» πολύ τους Καταλανούς, πολλώ δε μάλλον που για δεύτερη σερί φορά, η Μπάρτσα δεν κατάφερε να υπερασπιστεί ένα φαινομενικά σκορ ασφαλείας από το πρώτο ματς. Η κατάκτηση του 31ου κυπέλλου στην Ιστορία του συλλόγου ελάχιστα θα διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αντίθετα ενδεχόμενη απώλειά του μπορεί να φέρει εξελίξεις, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής (παρά τη δημόσια στήριξη που του παρείχε ο πρόεδρος, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου).

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», για καιρό το κύπελλο φαινόταν ως το «σωσίβιο» που θα μπορούσε να σώσει τη χρονιά για τη Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» στο πρώτο μισό της σεζόν είχαν αποκαρδιωτική εικόνα, βρίσκονταν «κολλημένες» στη μέση της βαθμολογίας (ή και πιο κάτω), ενώ αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων του Champions League. Η πρόκριση επί της Μπέτις στα ημιτελικά πανηγυρίστηκε έντονα και αποδείχθηκε καταλυτική για να «γυρίσει» η κατάσταση. Η ομάδα του Μαρθελίνο έφτασε ως τα ημιτελικά του Europa League, ενώ με μία τρομερή αντεπίθεση κατάφερε να πάρει στο φινάλε την τέταρτη θέση της La Liga, εξασφαλίζοντας εκ νέου την παρουσία της στο Champions League της επόμενης περιόδου. Το κύπελλο από αναγκαιότητα έγινε... κερασάκι στην τούρτα, γιατί, πέρα από τα χρήματα και το πρεστίζ του Champions League, ένας σύλλογος με αυτό το μέγεθος χρειάζεται και τρόπαια. Και η Βαλένθια δεν έχει πάρει τίποτα μετά το 2008, όταν πανηγύρισε το 7ο Copa del Rey της Ιστορίας της.

----------

«Είμαστε οι καλύτεροι, δεν θα τα παρατήσουμε»

ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Σύνθημα ανατροπής από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μετά τη νέα ήττα (105-99) των Μπακς από τους Ράπτορς μέσα στο Μιλγουόκι, που φέρνει πλέον τα «ελάφια» σε πολύ δύσκολη θέση, μιας και θα χρειαστούν τη νίκη τα ξημερώματα της Κυριακής στο Τορόντο, προκειμένου δύο ημέρες μετά στο Fiserv Forum να διεκδικήσουν τη συμμετοχή στον τελικό του ΝΒΑ απέναντι στους Ουόριορς. Σε ό,τι αφορά στους Ράπτορς πήραν προβάδισμα με 3-2 στη σειρά των τελικών της ανατολικής περιφέρειας και βρίσκονται μία νίκη από τον πρώτο τελικό ΝΒΑ στην Ιστορία τους.

«Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε. Αν χάσουμε, χάσαμε, αλλά δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε. Αυτό δεν θα το κάνουμε», είπε ο Έλληνας σούπερ σταρ.

«Δεν θα σας πω ψέματα, είμαι εκνευρισμένος που χάσαμε, αλλά πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι. Είμαστε καλή ομάδα και συνεχίζω να πιστεύω στην ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Δεν θα γονατίσουμε τώρα. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα και θα πάμε να κερδίσουμε για να επιστρέψουμε στο Μιλγουόκι», πρόσθεσε.

«Το επόμενο ματς είναι καθοριστικό. Θα πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε και χάσαμε τρία σερί ματς, κάτι που δεν συνηθίζουμε. Χρειάζεται να κερδίσουμε, δεν είναι απλώς ένα ακόμη παιχνίδι. Οι Ράπτορς είναι πολύ καλή ομάδα, με δυνατό χαρακτήρα και δεν τα παρατάνε ποτέ. Πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά, να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια και να δώσουμε ακόμη περισσότερα για να νικήσουμε».

Ανάλογες και οι δηλώσεις του προπονητή των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ:

«Είμαστε μια ανθεκτική ομάδα όλο τον χρόνο. Θα πάμε στο Τορόντο με τη σκέψη να κερδίσουμε ένα παιχνίδι. Εάν είχαμε μερικά ακόμα αμυντικά ριμπάουντ, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό».

----------

Τελευταίο... τζάμπολ  πριν τα ημιτελικά

ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ολοκληρώνεται σήμερα η προημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Τα ζευγάρια ΑΕΚ-Χολαργός και Περιστέρι-Ήφαιστος Λήμνου θα εξαντλήσουν τις προβλεπόμενες αναμετρήσεις της σειράς, φτάνοντας σε τρίτο ματς, μετά το 1-1 από πλευράς των «αδύναμων». Το σημερινό πρόγραμμα των τρίτων αναμετρήσεων έχει ως εξής:

17:00 ΑΕΚ-Χολαργός

19:30 Περιστέρι-Ήφαιστος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στην Προημιτελική Φάση των πλέι οφ της Α1 ανδρών έχουν ως εξής:

1οι ΑΓΩΝΕΣ

Προμηθέας Π.-ΠΑΟΚ         81-66  (1-0)

Περιστέρι-Ήφαιστος 84-81  (1-0)

ΑΕΚ-Χολαργός        84-62  (1-0)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 20-0   ά.α.

*Προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, μετά τον μηδενισμό του Ολυμπιακού.

2οι ΑΓΩΝΕΣ

Ήφαιστος -Περιστέρι          77-71  (1-1)

ΠΑΟΚ-Προμηθέας Π.         68-76  (0-2)

*Προκρίθηκε ο Προμηθέας Π.

Χολαργός-ΑΕΚ        88-72  (1-1)

*Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ έχουν ως εξής:

ΑΕΚ ή Χολαργός - Προμηθέας Π.

Περιστέρι ή Ήφαιστος– Παναθηναϊκός

 

----------

Ενός λεπτού σιγή και... θόρυβος στη μνήμη του Λάουντα

ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΚΟ

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί πριν την έναρξη του αυριανού γκραν πρι του Μονακό, στη μνήμη του τρις παγκόσμιου πρωταθλητή, Νίκι Λάουντα, ενώ μετά τον αγώνα θα ακολουθήσει και ένας θορυβώδης αποχαιρετισμός από τον κόσμο.

Ο Λάουντα, ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες και χαρακτήρες που ανέδειξε η Formula 1, ο οποίος επέστρεψε μετά τη φωτιά που πήρε το μονοθέσιό του στο γκραν πρι του Νίρμπουργκρινγκ το 1976, για να κατακτήσει στη συνέχεια άλλους δύο τίτλους, μετά τον πρώτο με τη Ferrari το 1975, απεβίωσε την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 70 ετών.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Formula 1, ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί στις 14:53 (τοπική ώρα), δεκαεπτά λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα στο Πριγκιπάτο. Οι 20 οδηγοί και οι αξιωματούχοι που συνήθως στέκονται σε στάση προσοχής στο πλέγμα εκκίνησης για τον εθνικό ύμνο θα πλαισιωθούν από μια ομάδα σύγχρονων και ομοτίμων του Λάουντα, ο καθένας εκ των οποίων θα κρατά από ένα κόκκινο καπελάκι στη μνήμη του Αυστριακού.

Ο Λάουντα, μη εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes, ήταν γνωστός για το κόκκινο καπελάκι που φορούσε, για να κρύψει τα εγκαύματά του από το ατύχημα του 1976. Οι οπαδοί στις εξέδρες κλήθηκαν να καταβάλουν το δικό τους αφιέρωμα στον δις νικητή του γκραν πρι του Μονακό, στον γύρο που ακολουθεί μετά τον τερματισμό.

«Μπορούν είτε να φορούν ένα κόκκινο καπελάκι είτε να εμφανίσουν ένα μήνυμα σε ένα πανό ή απλά να χειροκροτήσουν, ενώ όσοι παρακολουθούν από τα γιοτ στο λιμάνι καλούνται να κάνουν θόρυβο με τις κόρνες τους» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Mercedes, η McLaren και η Ferrari έχουν ήδη αυτοκόλλητα στα αυτοκίνητά τους αφιερωμένα στον Λάουντα, ενώ τα μέλη της γερμανικής ομάδας θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια.

 

 

----------

Αναβλήθηκε το φιλικό ματς Ηρακλή Λ.- ΑΕΛ Κ19

Το προγραμματισμένο για σήμερα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Ηρακλή Λάρισας και την ΑΕΛ Κ19, αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass