Champions League: Αρχίζει και πάλι την Τρίτη 11 Ιουνίου

*ΤΟ ΠΑΖΛ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2019/20

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2019 15:47

Μόλις δέκα ημέρες μετά την ολοκλήρωση της σεζόν στο Champions League, την επόμενη Τρίτη 11 Ιούνιου, αρχίζει και πάλι η διαδρομή στην κορυφαία διοργάνωση της ηπείρου μας, με την κλήρωση στην προ-προκριματική φάση και τους αγώνες στις 25 και 28 του ίδιου μήνα.

Η κλήρωση του Ολυμπιακού, που θα αγωνιστεί στη δεύτερη προκριματική φάση (23-24 και 30-31/07) θα γίνει στις 18 Ιουνίου.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, που μπαίνει στη μάχη του UCL στην τρίτη προκριματική φάση (6-7 και 13/08) έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιουλίου.

Η κλήρωση για τους ομίλους θα γίνει στις 29 Αυγούστου στο Μονακό, οι αγώνες τους ομίλους αρχίζουν στις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 30 Μαΐου 2020 στην Κωνσταντινούπολη και στο γήπεδο «Atatürk Olimpiyat Stadi».

ΟΜΙΛΟΙ: Η Λίβερπουλ ως πρωταθλήτρια Ευρώπης θα είναι επικεφαλής στην κλήρωση των ομίλων του Champions League 2019-20. Η κατάκτηση του Europa League από την Τσέλσι, ελευθέρωσε μία θέση στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης για τη Λιόν, ενώ είναι γνωστές οι 26 από τις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στα γκρουπ, αλλά και οι οκτώ ισχυρές.

Οι νικήτριες των κορυφαίων έξι πρωταθλημάτων, μαζί με τους νικητές Champions League και Europa League, θα είναι η «χρυσή οκτάδα»:

Λίβερπουλ (Αγγλία), Τσέλσι (Αγγλία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Μπάγερν (Γερμανία), Γιουβέντους (Ιταλία), Παρί ΣΖ (Γαλλία), Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία), Ζενίτ Αγιας Πετρούπολης(Ρωσία).

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας έχουν εξασφαλίσει θέση: Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Ντόρτμουντ (Γερμανία) , Νάπολι (Ιταλία), Σαχτάρ (Ουκρανία), Τότεναμ (Αγγλία). Οι δύο τελευταίες θέσεις θα καλυφτούν είτε με δύο από τις έξι που θα περάσουν από τα playoff, είτε με δύο από εκείνες που έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση στους ομίλους. Πόρτο (Πορτογαλία) και Άγιαξ (Ολλανδία) παίρνουν τις θέσεις αυτές, εάν προκριθούν.

Οι άλλες ομάδες που έχουν εξασφαλίσει παρουσία στους ομίλους στην κορυφαία διοργάνωση (η σειρά σύμφωνα με την κατάταξη στην UEFA): Μπενφίκα (Πορτογαλία), Λιόν (Γαλλία), Λεβερκούζεν (Γερμανία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Βαλένθια (Ισπανία), Ίντερ (Ιταλία), Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία), Γκενκ (Βέλγιο), Γαλατασαράι (Τουρκία), Λειψία (Γερμανία), Αταλάντα (Ιταλία), Λιλ (Γαλλία).

PLAYOFF: Η φάση αυτή χωρiζεται σε πρωταθλητές και μη. Δύο πρωταθλητές, η Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) και η Σλάβια Πράγας (Τσεχία), θα «ενωθούν» με ακόμη έξι ομάδες της φάσης «πρωταθλητών», προερχόμενες από την τρίτη προκριματική φάση. Τέσσερις ομάδες που θα επικρατήσουν θα προκριθούν στους ομίλους Champions League 2019/20. Οι τέσσερις ομάδες από τη φάση «μη πρωταθλητές» που θα προχωρήσουν από την τρίτη προκριματική φάση, θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις για τους ομίλους του Champions League 2019/20.

ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ: Η φάση αυτή χωρiζεται σε πρωταθλητές και μη. Δύο νικητές των πρωταθλημάτων τους, ο Άγιαξ (Ολλανδία) και ο ΠΑΟΚ (Ελλάδα), θα «ενωθούν» με ακόμα 10 ομάδες από την φάση των «πρωταθλητών» που θα προχωρήσουν από την δεύτερη προκριματική φάση. Οι ομάδες που θα επικρατήσουν, θα πάνε στα playoff.

Έξι ομάδες από τη φάση «μη πρωταθλητές», Πόρτο (Πορτογαλία), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Μπριζ (Βέλγιο), Κράσνονταρ (Ρωσία), Μπασακσεχίρ (Τουρκία) και ΛΑΣΚ Λιντζ (Αυστρία), θα «ενωθούν» με ακόμη δύο που προέρχονται από την δεύτερη φάση. Τέσσερις ομάδες θα πάνε στα playoff.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ: Η φάση αυτή χωρίζεται σε πρωταθλητές και μη. Τέσσερις νικητές πρωταθλημάτων, Κοπεγχάγη (Δανία), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), έχουν ήδη προκριθεί και θα «ενωθούν» με τις 16 νικήτριες της δεύτερης προκριματικής φάσης. Οι 10 που θα περάσουν θα βρεθούν στην τρίτη προκριματική φάση

Τέσσερις ομάδες από την φάση «μη πρωταθλητών», ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός που θα είναι επικεφαλής μαζί την Βασιλεία (Ελβετία) θα αγωνιστούν και οι δύο θα περάσουν στην τρίτη προκριματική φάση. PSV Αιντχόφεν (Ολλανδία) και Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), οι δύο που είναι «αδύναμες».

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ: Τριάντα μία ομάδες έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους και εκεί θα βρεθούν με τη νικήτρια της προ-προκριματικής φάσης. Οι 16 που θα επικρατήσουν θα βρεθούν στην δεύτερη προκριματική φάση.

Οι «δυνατές» για την κλήρωση: Σέλτικ (Σκωτία), ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία), Αστάνα (Καζακστάν), Λουντογκόρετς (Βουκγαρία), Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν), Μάριμπορ (Σλοβενία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Σέριφ Τιρασπολ (Μολδαβία), Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Ντάνταλκ (Ιρλανδία), Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο), Σκεντίγια (Βόρεια Μακεδονία), Δε Νιου Σάιντς (Ουαλλία), Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), ΑΙΚ (Σουηδία).

Οι «αδύνατες»: Σούντουβα (Λιθουανία), Βαλέτα (Μάλτα), Σαράγεβο (Βοσνία-Ερζεγοβίνη), Πιαστ Γκλίβιτσε (Πολωνία), Κλουζ (Ρουμανία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Νόμε Κάλιου (Εσθονία), Σουτζέσκα (Μαυροβούνιο), Παρτιζάνι (Αλβανία), Βαλούρ (Ισλανδία), Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία), ΗΒ Τόρσαβν (Νησιά Φερόες), Ρίγα (Λετονία), Αραράτ (Αρμενία), Σαμπουρτάτο Τιφλίδας (Γεωργία)

ΠΡΟ-ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ: Συμμετέχουν τέσσερις ομάδες, προκρίνεται μία στην πρώτη προκριματική φάση.

Οι δυνατές»: Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ), Λα Φιορίτα (Σαν Μαρίνο)

Οι «αδύνατες»: Σαντ Τζούλια (Ανδόρα), Φερονικέλι (Κόσοβο)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass