Παράσταση για ένα ρόλο

*ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2019 15:37

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός τον πρώτο τελικό της Α1 Ανδρών. Οι «πράσινοι» συνέτριψαν με 103-77 τον Προμηθέα Πατρών στο ΟΑΚΑ, γράφοντας το 1-0 στη σειρά, η οποία μεταφέρεται πλέον στην έδρα των Αχαιών (12/6).

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μάλιστα, τοποθέτησε μία ανθοδέσμη και ένα κασκόλ στη θέση που συνήθιζε να κάθεται ο ιστορικός παράγοντας.

Πρώτος σκόρερ των «πράσινων» ο Ματ Λοτζέσκι (16π., 2/2τρ.), για να ακολουθήσουν οι ΝτεΣόν Τόμας (13π.) και ο «συνήθης-ύποπτος», Νικ Καλάθης (11π., 13ασ.). Από τον Προμηθέα, που έδειχνε... άδειος μετά την υπερπροσπάθεια απέναντι στην ΑΕΚ, ξεχώρισε ο Τόνι Μέιερ με 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 52-31, 82-51, 103-77

Μετά από ένα υπερηχητικό δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός μπήκε πρόωρα σε τροχιά νίκης και αποδίδοντας με σοβαρότητα στο υπόλοιπο του αγώνα δεν χρειάστηκε να κοιτάξει πίσω...

Εξαργυρώνοντας την εξαντλητική άμυνά τους και βασιζόμενοι στην αδυναμία του Προμηθέα να μαζέψει τα επιθετικά ριμπάουντ και να «χτυπήσει» από τα 6.75, οι «πράσινοι» έτρεξαν με το... καλημέρα της δεύτερης περιόδου ένα επιμέρους σκορ 19-6, ξεφεύγοντας στο 15΄ με το μη αναστρέψιμο +19 (43-24), ενώ ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου η διαφορά έφτασε το +21 (50-29), με το «τριφύλλι» να τη συντηρεί μέχρι το τέλος του πρώτου εικοσαλέπτου. Δίχως να χάσει διάθεση σε άμυνα και επίθεση, ο Παναθηναϊκός συνέχισε την κυριαρχία του στο παρκέ και στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας άνετα στο τελικό 103-77.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης Γ., Ανδρικόπουλος, Μπήτης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρικ Πιτίνο): Παπαγιάννης 10, Παπαπέτρου 9 (1), Καλάθης 11 (3τρ., 13 ασίστ), Τόμας 13 (1), Κιλπάτρικ 7 (1), Λοτζέσκι 16 (2), Γκιστ 4, Καλαϊτζάκης 8 (1), Βουγιούκας 5, Μήτογλου 4, Αντετοκούνμπο 10 (1), Λάνγκφορντ 6.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Μάκης Γιατράς): Σαλούστρος 4, Κατσίβελης, Μέιερ 13 (3), Έλις 10, Μπράουν 10 (1), Κασελάκης 6 (1), Γκίκας 2, Τσαϊρέλης 6, Γερομιχαλός 11 (1), Λίποβι 5 (1), Χολ 5 (1), Παρκς 5.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΟΑΚΑ

Εκνευρισμένος από τη μη ανταπόκριση του κόσμου, στον πρώτο τελικό της Α1 Ανδρών, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων πριν την ολοκλήρωση του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Προμηθέα.

Ο «ισχυρός άνδρας» της «πράσινης» ΚΑΕ, μάλιστα, χαρακτήρισε ντροπιαστική την εικόνα του άδειου ΟΑΚΑ, ενώ στη συνέχεια προέβη σε μία αιχμηρή δήλωση, που είχε αποδέκτη τον κόσμο του «τριφυλλιού».

Η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Μετά τους πανηγυρισμούς επειδή ρίξαμε τον Ολυμπιακό στην Α2, η ομάδα ΣΗΜΕΡΑ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ δίνει τον πρώτο τελικό για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος και στις εξέδρες βρίσκονται 3.100 φίλαθλοι. Τρεις χιλιάδες εκατό! Κι όλα αυτά παρά την απόφασή μας να ρίξουμε τις τιμές των εισιτηρίων του τελικού στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών.

Η εικόνα του ΟΑΚΑ είναι απλά ντροπιαστική. Ναι, ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ! Δεν υπάρχει άλλη λέξη. Το χειρότερο όλων είναι ότι αυτοί που σήμερα γύρισαν την πλάτη στον Παναθηναϊκό σε έναν τελικό πρωταθλήματος, στην προσπάθεια για έναν ακόμη τίτλο, για ένα ακόμη νταμπλ, είναι και οι πρώτοι που φωνάζουν για μεταγραφές, FINAL 4, Ευρωλίγκες, Βοτανικούς και Ερασιτέχνες! Είναι οι πρώτοι που όχι μόνο δείχνουν αλλά και κουνάνε το δάχτυλο!

Η σημερινή εικόνα τα λέει όλα! Δυστυχώς... Ντροπή και πάλι ντροπή!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass