Αγώνας-γιορτή στη Φιλιππούπολη

* Οι παλαίμαχοι του Απόλλωνα και του Άρη προσέφεραν όμορφες στιγμές * Χειροκροτήματα και συγκίνηση στη διάρκεια των βραβεύσεων

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2019 22:08

Την ώρα που χιλιάδες Λαρισαίοι απολάμβαναν τα μπάνια τους στις παραλίες του νομού, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Λάρισας και του Άρη Θεσσαλονίκης ήταν πιστοί στο ραντεβού που έδωσαν χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, συμμετέχοντας στον εορτασμό της ομώνυμης συνοικίας για την Αγία Τριάδα.

Ένας φιλικός αγώνας - γιορτή και αν αναλογισθούμε πως έπαιξαν με τους «κιτρινόμαυρους» γνωστοί παίκτες που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως ο Κούης, ο Βένος και ο Τζιφόπουλος, ήταν τυχεροί όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο παρά την αφόρητη ζέστη, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θυμήθηκαν τις παλιές μεγάλες στιγμές.

Πριν ξεκινήσει η φιλική αναμέτρηση, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του γιατρού Γιάννη Βλαχομήτρου που φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα και του Κώστα Ζούκα, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Άρη.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε μια σειρά από βραβεύσεις, μέσα σε χειροκροτήματα αλλά και συγκίνηση, ανθρώπων με τεράστια προσφορά στην ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν:

Οι πρώην προπονητές Οράσιο Μοράλες(την απονομή έκανε στην κόρη του ο Δημήτρης Τσαπατώρης), Κώστας Τρακάλας(την απονομή έκανε στον ανιψιό του Βασίλη ο Νίκος Κακαγιάννης), οι παλαίμαχοι του Άρη(την απονομή έκανε στον Ντίνο Κούη ο Γιώργος Βέβης, εκπροσωπώντας την ΠΑΕ Απόλλων), ο Λεωνίδας Μπακούρας (την απονομή έκανε ο Αποστόλης Φωτάκης), ο Παναγιώτης Δοξόπουλος (την απονομή έκανε ο Μπάμπης Μπακαρός).

Επίσης τιμήθηκε και ο αείμνηστος φροντιστής Βαγγέλης Μάρκου και την πλακέτα παρέλαβε ο γιος του, Σωτήρης Μάρκου, από τον Νίκο Νανούλη.

ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Απόλλων προηγήθηκε στο ημίχρονο με 3-1 και ο Άρης που αντέδρασε στην επανάληψη, επικράτησε με 4-3.

Για τους «κυανόλευκους» που βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 15΄καθώς ο Ηπειρώτης έκανε το 0-1, τα γκολ πέτυχαν αμέσως μετά (σ.σ. τα δύο ημίχρονα ήταν διάρκειας 30' το καθένα) ο Βασίλης Αργυρακούλης που σκόραρε δύο φορές και ο Βαγγέλης Τρουβάς.

Στην επανάληψη, λίγο η κούραση, λίγο η ζέστη και η χαλάρωση, είχαν ως αποτέλεσμα ο Άρης αρχικά να μειώσει με τον Σίτσα σε 3-2 και να ισοφαρίσει με τον Γκουγκουλιά σε 3-3.

Λίγο πριν την εκπνοή, ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα, Τάσος Κυριάκος, που όπως και ο Κώστας Κολομητρούσης αγωνίστηκαν με την ομάδα του Άρη, με απευθείας χτύπημα φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 3-4, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα ο Κανιάς με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα άουτ.

Πολύ καλή η διαιτησία του Γεώργιου Αντωνίου, ενώ το ίδιο καλοί ήταν και οι συνεργάτες του Πέτρος Θύμνιου και Σωτήρης Τσένος.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΑ (Δημήτρης Τσαπατώρης-Θανάσης Ντελόπουλος): Μπακαρός, Ντελόπουλος, Δρυστέλλας Δημ., Σκοτινιώτης, Τρουβάς, Κώτσιος, Νανούλης, Μπεριτζάς, Αργυρακούλης, Κακαγιάννης, Μάγγος(Απ. Φωτάκης, Μπίζιος, Κανιάς, Αγγελής, Μιχαλόπουλος, Κ.Φωτάκης, Αλεξούδης, Μπουρονίκος, Κούτσικος, Καρβούνης, Αντωνίου, Θεοδώρου, Φ. Πλίτσης, Κόγιος, Καραΐσκος, Τσαπατώρης, Πρατσίλας.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΡΗ (Κώστας Τσίλιος): Κεχαγιάς, Κούης, Βένος, Τζιόλας, Τζιφόπουλος, Χατζόγλου, Ηπειρώτης, Κολομητρούσης, Μπακούρας, Γκουγκουλιάς, Σκούτας(Δράμπης, Αναγνώστου, Παπαμιχαήλ, Σίτσας, Παρτάλης, Τσουργάνης, Τάσος Κυριάκος).

*Γιατρός του αγώνα ήταν ο Γιώργος Λυσσόβας που προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του όπως και η Εθελοντική Ομάδα Υγειονομικών Αποστολών(ΕΟΔΥΑ), την οποία αποτελούσαν οι Δημήτρης Μακρής(αρχηγός), Τούλα Κονταράτου και Ξενοφών Λέτσας.

ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΦΟΙΡΟΣ

Με την ομάδα των παλαιμάχων του Άρη Θεσσαλονίκης ήταν και ο πρώην προπονητής της ΑΕΛ Γιώργος Φοιρός, με τον οποίο για πολλή ώρα είχε συζήτηση ο φίλος των «βυσσινί» Κώστας Νάκης, που είχε πολύ καλές σχέσεις μαζί του στο διάστημα που ο Θεσσαλονικιός κόουτς ήταν στον πάγκο της λαρισινής ομάδας.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΥΡΑΣ:

Δημιουργούνται δεσμοί φιλίας

Πρωτεργάτης για να γίνει το χθεσινό φιλικό ήταν ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ο Λαρισαίος Λεωνίδας Μπακούρας, ο οποίος σε δηλώσεις του που έκανε στην ΕτΔ, επισήμανε τα εξής:

«Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στηρίζει τους αγώνες που γίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς και τις ομάδες της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, καθώς είναι περιοχές της αδείας όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία. Ο Απόλλων Λάρισας ζήτησε να γίνει το φιλικό στο πλαίσιο του εορτασμού της Αγίας Τριάδας στη συνοικία της Φιλιππούπολης και η ομάδα παλαιμάχων του Άρη αποδέχτηκε την πρόσκληση. Επισκεφτήκαμε το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας και εν συνεχεία τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, που δέχτηκε με πολλή αγάπη τους ποδοσφαιριστές. Σήμερα έγινε ένας φιλικός αγώνας - γιορτή, μεταξύ φίλων, που θυμούνται τις ωραίες καλές στιγμές του ποδοσφαίρου και έτσι δημιουργούνται ακόμα μεγαλύτεροι δεσμοί φιλίας, μεταξύ των ανθρώπων και τον αθλητών».

-Θα ακολουθήσει ένα τουρνουά στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή και της ΑΕΛ.

«Είναι ένα τουρνουά που γίνεται μια φορά τον χρόνο, μεταξύ των τριών ομάδων της Θεσσαλονίκης, του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή και της ΑΕΛ στο Πανόραμα στις 26 Ιουνίου, στις 5.30 το απόγευμα. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε το ίδρυμα στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, παιδιά με ειδικές ανάγκες και όλα αυτά θα συνεχίζουν να γίνονται γιατί καταλαβαίνουμε πως έχει ανάγκη η κοινωνία και η εταιρεία μας δραστηριοποιείται συνεχώς για να βοηθάει όλους τους νομούς της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης, που είναι η αρμοδιότητά της».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Αντιπροσωπεία παλαιμάχων παικτών των δύο ομάδων επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, ο οποίος τους δέχτηκε με εγκαρδιότητα και μάλιστα έδειξε πως γνωρίζει πολύ καλά τα ποδοσφαιρικά δρώμενα και παίκτες από το ένδοξο παρελθόν τους.

Από την πλευρά του Άρη, που προσέφερε στον Μητροπολίτη λάβαρο της ομάδας, ήταν οι Δράμπης, Φοιρός, Κούης, Βένος, ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας, ενώ από τον Απόλλωνα ήταν οι Αποστόλης Φωτάκης και Νίκος Νανούλης.

Σε όλους έδωσε ο κ. Ιερώνυμος εικόνες δώρα ως αναμνηστικά από την επίσκεψη.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass