Με πλέι οφ και πλέι άουτ η Α’ DE-TOX, χωρίς η Α1 ΕΠΣΛ

ΣΤΙΣ 15/9 Η ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 22/9 ΣΤΗΝ Α1

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2019 15:37

Υπέρ της διεξαγωγής των πλέι οφ και πλέι άουτ τάχτηκε η πλειοψηφία των ομάδων της Α’ DE-TOX, σε αντίθεση με τα σωματεία της Α1 κατηγορίας που είπαν όχι, κατά τις χθεσινές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΕΠΣΛ παρουσία του προέδρου της Ένωσης κ. Μπουχλαριώτη, των διοικητικών κ. Καρυώτη, Γκρίμπα, Κατσικάρη, Τσακίρη, Καρακάση, του προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλημάτων κ. Γρηγοριάδη και του μέλους αυτής κ. Μίχου.

Επίσης οι ομάδες της μεγάλης τοπικής κατηγορίας αποφάσισαν να αυξήσουν κατά έναν βαθμό, από τους 6 στους 7, το όριο για την απευθείας ανάδειξη του πρωταθλητή.

Αναλυτικά τι θα ισχύσει τη νέα σεζόν στα πρωταθλήματα της Α’ DE-TOX και Α1 ΕΠΣΛ αντίστοιχα:

Α’ DE-TOX: Για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα διεξαχθούν πλέι οφ εάν και εφόσον ο πρώτος με τον δεύτερο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου έχουν έξι (6) ή λιγότερους βαθμούς διαφορά (φέτος το όριο αυτό ήταν στους 5 βαθμούς). Εάν η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο είναι επτά (7) βαθμούς ή και περισσότερους τότε η πρώτη ομάδα αναδεικνύεται αυτομάτως πρωταθλήτρια.

Στην περίπτωση που διεξαχθούν πλέι οφ θα μετέχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τέσσερις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου. Η πρώτη ομάδα θα πάρει μπόνους δύο βαθμών στον ειδικό βαθμολογικό πίνακα των πλέι οφ και ανά τρεις βαθμούς διαφορά από τον τέταρτο θα παίρνει έναν βαθμό. Ο δεύτερος και ο τρίτος θα πάρουν ανά τρεις βαθμούς διαφορά από τον τέταρτο έναν βαθμό.

Σχετικά με τα πλέι άουτ θα ισχύσουν τα εξής:

Οι δύο τελευταίοι του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου θα υποβιβασθούν αυτομάτως στην Α1 ΕΠΣΛ. Από κει και πέρα στα πλέι άουτ θα παίξουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 11 έως 14. Ο 11ος θα πριμοδοτηθεί με δύο βαθμούς μπόνους και ανά τρεις βαθμούς διαφορά από τον 15ο θα παίρνει έναν βαθμό. Οι 12ος και 13ος θα πάρουν ανά τρεις βαθμούς διαφορά από τον 15ο έναν βαθμό.

Συνολικά από την Α’ DE-TOX θα υποβιβασθούν στην Α1 ΕΠΣΛ τρεις ομάδες συν όσες λαρισινές ομάδες υποβιβασθούν από τη Γ’ Εθνική (στην οποία τη νέα σεζόν θα αγωνιστούν οι Ηρακλής Λάρισας και Οικονόμος). Με άλλα λόγια θα υποβιβασθούν από 3 έως 5 ομάδες.

Το πρωτάθλημα της Α’ DE-TOX θα ξεκινήσει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

ΠΩΣ ΦΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Στη χθεσινή σύσκεψη της Α’ DE-TOX το «παρών» έδωσαν εννέα από τις 16 ομάδες, ενώ δύο ομάδες οι Αχιλλέας Φαρσάλων και Ολυμπιακός Αμπελιάς έστειλαν έγγραφο με το οποίο γνωστοποιούσαν τη θέση τους υπέρ των πλέι οφ και πλέι άουτ. Από τα παρευρισκόμενα σωματεία υπέρ των πλέι οφ και πλέι άουτ ψήφισαν το Κιλελέρ, ο ΠΑΟΛ Αβέρωφ, ο ΠΟΕ, το Μακρυχώρι και το Βλαχογιάννι. Το Αργυροπούλι είπε ναι στα πλέι οφ και όχι στα πλέι άουτ, ενώ οι Σμόλικας, Φαλανιακός και Μαυροβούνι ψήφισαν όχι και στα δύο.

Η Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Στη σύσκεψη της Α1 ΕΠΣΛ, το «παρών» έδωσαν 24 σωματεία, εκ των οποίων τα 20 τάχθηκαν κατά της διεξαγωγής πλέι οφ και πλέι άουτ. Συγκεκριμένα όχι είπαν οι Αγ. Ανάργυροι, Γαλήνη, Μαρμαρίνη, ΣΣ Ραψάνης, Φιλοκτήτης, Υπέρεια, Ακαδημία Τυρνάβου, Λαρισαϊκός, Πανιώνιος, Πελασγιώτιδα, Συκούριο, Παναγροτικός, Κουλούρι, Δήμητρα Γιάννουλης, Μελισσοχώρι, Προμηθέας, Αστραπή ΝΠ, Δένδρα, Ιπποκράτης και Ραχούλα.

Ναι είπαν ο ΑΣ Βορειοηπειρωτών, ο ΑΟ Ελευθερών και η Βαλανίδα, ενώ τα Βούναινα ψήφισαν όχι στα πλέι οφ και ναι στα πλέι άουτ.

Ως εκ τούτου και μετά το «όχι» της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων, στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ που θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 16 ομάδων θα ισχύσουν τα εξής:

Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο ανέρχονται αυτομάτως στην Α’ DE-TOX, ήτοι τέσσερις (4) ομάδες συνολικά. Στη Β’ ΕΠΣΛ θα υποβιβασθούν συνολικά επτά (7) ομάδες, συν όσες λαρισινές ομάδες υποβιβασθούν από τη Γ’ Εθνική. Με άλλα λόγια από 7 έως 9 ομάδες.

Τον δρόμο του υποβιβασμού θα πάρουν οι τρεις τελευταίες κάθε ομίλου, ενώ θα γίνει αγώνας μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν τη 13η θέση για τον υποβιβασμό ακόμα μίας ομάδας.

Εάν έχουμε υποβιβασμό μίας λαρισινής ομάδας από τη Γ’ Εθνική τότε θα υποβιβασθούν και οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στη 13η θέση. Στην περίπτωση που θα υποβιβασθούν και οι δύο λαρισινές ομάδες από τη Γ’ Εθνική τότε θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στη 12η θέση και ο ηττημένος αυτού του αγώνα θα υποβιβασθεί στη Β’ ΕΠΣΛ.

Το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ θα ξεκινήσει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass