Χωρίς Ολυμπιακό το έκτακτο Δ.Σ., ψηφίστηκε ο υποβιβασμός του Λαυρίου που όμως... παραμένει στην Α1

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2019 20:25

Χωρίς την παρουσία εκπροσώπου από τον Ολυμπιακό, έγινε χθες το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στα γραφεία του Συνδέσμου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο πρωτάθλημα και οι ομάδες που θα μετάσχουν στη Basket League την αγωνιστική περίοδο 2019-20.
Στη διάρκεια του Δ.Σ. ψηφίστηκε ο υποβιβασμός του Λαυρίου, όμως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν έχει ουσιαστικό χαρακτήρα. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι του συλλόγου από χθες είχαν αποσύρει το αίτημα παραμονής στην κατηγορία, καθώς το Λαύριο θα μετέχει και τη νέα σεζόν στα «μεγάλα σαλόνια», αφού έχει έρθει σε συμφωνία με την Κύμη για την εξαγορά του ΑΦΜ της ομάδας από την Εύβοια.
Υπενθυμίζεται ότι και ο Κολοσσός Ρόδου, ο οποίος είχε αρχικά υποβιβαστεί, θα παραμείνει στην Α1, αφού θα συμπράξει με τον Χολαργό, με την αθηναϊκή ομάδα να μεταβιβάζει το ΑΦΜ της στους νησιώτες.
Σε επιβεβαίωση της συμφωνίας που επήλθε με την Κύμη, για εξαγορά του ΑΦΜ των «μπλε» από το Λαύριο, προχώρησε η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, μετά το έγγραφο που απέστειλε στον ΕΣΑΚΕ. Μέσα από αυτό, ξεκαθαρίζεται ότι το Λαύριο αποσύρει το αίτημα παραμονής, παρά τον αρχικό υποβιβασμό του, μένοντας τελικά στα «μεγάλα σαλόνια», μέσω της Κύμης και του ΑΦΜ της...
Την προσεχή Τρίτη (23/7) θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, όπως αποφασίστηκε στο χθεσινό (18/7) έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Παράλληλα, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της λίγκας, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, η ομάδα που θα κληθεί να καλύψει το κενό της τρίτης θέσης στο νέο πρωτάθλημα θα αποφασιστεί σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία.
Επίσης, πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος της νέας σεζόν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ, στην οποία η λίγκα θα προχωρήσει «στις επιβεβλημένες από τις συνθήκες αλλαγές των κανονισμών και θα λάβει αποφάσεις που θα θωρακίσουν οργανωτικά και οικονομικά το Επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ώστε να συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο της ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια».

 

Ελπίδες στον Ερμή μέσω wild card για την Α1 εθνική

Στον ΕΣΑΚΕ λοιπόν αποφάσισαν να κινηθούν από την προβλεπόμενη οδό για την τρίτη κενή θέση. Ήτοι, θα γίνει πρόσκληση στις ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη θέση τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην Α2. Ο λόγος για την Καστοριά και την Καρδίτσα, που είναι οι επιλαχούσες ομάδες -βάσει βαθμολογικής κατάταξης.
Αν, τώρα, ουδεμία εκ των δύο ομάδων δεν δείξει πρόθυμη να κάνει το άλμα για την Α1 εθνική κατηγορία, στον ΕΣΑΚΕ αποφάσισαν να δώσουν τη θέση μέσω wild card και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να δοθεί στον Ερμή Αγιάς που επιθυμεί, όπως έδειξαν οι μέχρι τώρα κινήσεις του, να παίξει στη μεγάλη κατηγορία του αθλήματος.
Μία πενταμελής επιτροπή, που θα αποτελείται από τρεις εκπροσώπους της ΕΟΚ, τον Χρήστο Μήλα (πρόεδρος του Προμηθέα Πάτρας) και τον Σταύρο Ελληνιάδη (πρόεδρος του Ιωνικού Νικαίας) θα κρίνει την ομάδα που θα πάρει την wild card.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass