Ντέρμπι κορυφής με το... καλημέρα

*Ο ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (17:00) ΤΟΝ ΑΕΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ *ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2019 22:38

Το ντέρμπι κορυφής στο γήπεδο Φαλάνης ανάμεσα στον Φαλανιακό και τον Αετό Μακρυχωρίου δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ (17:00).

Οι δύο ομάδες που ξεκίνησαν με το δεξί τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη φετινή διοργάνωση, διασταυρώνουν τα ξίφη τους σ’ ένα παιχνίδι με σημαντική βαθμολογική σημασία στη μάχη της κορυφής. Το ζητούμενο τόσο για τους γηπεδούχους όσο και για τους φιλοξενούμενους είναι να φτάσουν στο «δύο στα δύο» και να αποκτήσουν προβάδισμα ενόψει της επίπονης συνέχειας και με βάση τους υψηλούς στόχους που θέτουν φέτος στο πρωτάθλημα της μεγάλης τοπικής κατηγορίας, το οποίο ξεκίνησε με συναρπαστικό τρόπο. Η αναμέτρηση αναμένεται να προσφέρει πολλές συγκινήσεις αλλά και θέαμα ανάλογο της δυναμικής των δύο αντιπάλων που αρέσκονται στο ποιοτικό ποδόσφαιρο. Από κει και πέρα στο γήπεδο Αβέρωφ, ο ΠΑΟΛ μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Αχιλλέα Φαρσάλων θα φιλοξενήσει μία ακόμα νικήτρια ομάδα της πρεμιέρας, τη Δόξα Αργυροπουλίου, η Δόξα Βλαχογιαννίου δοκιμάζεται στην Αγιά, κόντρα στον τοπικό Δωτιέα, ο οποίος στο δεύτερο κατά σειρά εντός έδρας παιχνίδι θα προσπαθήσει να...σπάσει το ρόδι, ενώ στο γήπεδο Μαυροβουνίου η ομώνυμη ομάδα στην πρώτη της εντός έδρας εμφάνιση σε επίπεδο Α’ τοπικής κατηγορίας θα αντιμετωπίσει το Κιλελέρ, σ’ ένα ματς που...«μυρίζει» ντέρμπι. Στο γήπεδο Μεσοχωρίου ο Δαμασιακός, μετά την ήττα στο Βλαχογιάννι θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα απέναντι στον Σμόλικα Φαλάνης, ο οποίος έδειξε ότι είναι έτοιμος για...υψηλές πτήσεις στη φετινή διοργάνωση. Το σημερινό πρόγραμμα συμπληρώνει η αναμέτρηση στην Αμπελιά, όπου ο τοπικός Ολυμπιακός υποδέχεται τη Λάρισα 2012. Πρώτη επίσημη εντός έδρας εμφάνιση σε επίπεδο Α’ τοπικής κατηγορίας και για την ομάδα των Θ. Εμμανουήλ και Ε. Μπρισίμη που θέλουν να συνδυάσουν το γεγονός αυτό με νίκη. Η 2η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή (17:00) με δύο αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα ο ΠΟ Ελασσόνας θα φιλοξενήσει τον Αχιλλέα Φαρσάλων και είναι το φαβορί για τη νίκη, ενώ ο Αμπελωνιακός, που παρά το αρνητικό αποτέλεσμα στάθηκε αξιοπρεπώς στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, θα υποδεχθεί τον Τύρναβο 2005, ο οποίος θέλει διακαώς να φτάσει στο πρώτο του τρίποντο. Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου και οι διαιτητές:

ΣΗΜΕΡΑ 17:00

Δωτιέας Αγιάς- Βλαχογιάννι: Νίτσας, Δεδικούσης, Πάλλας

Φαλανιακός- Μακρυχώρι: Μπουμαρσόπουλος, Καρακώστας, Ντελέζος Θ.

Μαυροβούνι- Κιλελέρ: Στάικος, Καραμπούλας, Γκαρέλης

Αβέρωφ – Αργυροπούλι: Κουκούλης, Νίκζας, Μπράμης

Δαμασιακός-Σμόλικας (γήπ. Μεσοχωρίου): Αγγελούλης, Καραγιάννης, Ακρίβος

Αμπελιά-Λάρισα 2012: Αντωνίου, Κοτούμπας Δ., Μίχος

ΑΥΡΙΟ 17:00

ΠΟ Ελασσόνας-Αχιλλέας Φ.: Ντελέζος Ι., Παραφέστας, Νάκας

Αμπελωνιακός-Τύρναβος 2005: Μπουρουζίκας, Ντελέζος Θ., Παπαγεωργίου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Φαλανιακός 7-0 3

Μακρυχώρι 2-0 3

Βλαχογιάννι 2-0 3

Αβέρωφ 2-1 3

Κιλελέρ 2-1 3

Αργυροπούλι 1-0 3

Π.Ο.Ε. 3-3 1

Σμόλικας 3-3 1

Μαυροβούνι 0-0 1

Δωτιέας Αγιάς 0-0 1

Αχιλλέας Φ. 1-2 0

Αμπελιά 1-2 0

Αμπελωνιακός 0-1 0

Δαμασιακός 0-2 0

Τύρναβος 0-2 0

Λάρισα 2012 0-7 0

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ Α1 ΕΠΣΛ

Ανοίγει αύριο Κυριακή (17:00) η αυλαία του νέου πρωταθλήματος της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας που για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 16 ομάδων. Την άνοδο στη μεγάλη τοπική κατηγορία θα κερδίσουν οι δύο πρώτες κάθε ομίλου (ήτοι συνολικά τέσσερις ομάδες), ενώ τον δρόμο του υποβιβασμού θα πάρουν επτά συνολικά ομάδες. Αυτό θα γίνει ως εξής: απευθείας θα υποβιβασθούν οι τρεις τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 13η θέση σε κάθε όμιλο θα παίξουν μεταξύ τους αγώνα μπαράζ και θα υποβιβαστεί ο ηττημένος. Επίσης σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδων του νομού από τη Γ’ Εθνική, θα υποβιβαστεί από την Α1 ΕΠΣΛ επιπλέον ανάλογος αριθμός ομάδων, ήτοι θα υποβιβαστούν στη Β’ κατηγορία απευθείας οι τέσσερις τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο, εάν υποβιβαστεί μία ομάδα του νομού από τη Γ’ Εθνική, ενώ σε περίπτωση υποβιβασμού και των δύο ομάδων του νομού από τη Γ’ Εθνική τότε από την Α1 στη Β’ ΕΠΣΛ θα υποβιβαστούν απευθείας οι τέσσερις τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ οι 12οι από κάθε όμιλο θα παίξουν μεταξύ τους αγώνα μπαράζ και θα υποβιβαστεί ο ηττημένος. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές αξιόλογες αναμετρήσεις μεταξύ των οποίων τα δύο λαρισινά ντέρμπι Δήμητρα Γιάννουλης-Πελασγιώτιδα (1ος όμιλος) και Αστραπή Ν. Πολιτείας-Λαρισαϊκός (2ος όμιλος) που θα διεξαχθεί στο γήπεδο Καλοχωρίου. Αναλυτικά τα παιχνίδια της αυριανής πρεμιέρας (17:00) και οι διαιτητές που ορίστηκαν:

1ος Όμιλος

Ακαδημία Τυρν.-Σ.Σ. Ραψάνης: Μπράμης, Γρηγοριάδης, Γκόγκος Βερδικούσια- Γόννοι: Τέγος Αγγ., Δριστέλλας, Κουτίνα Συκούριο-Ιπποκράτης (γήπ. Πουρναρίου): Αντωνίου, Πάλλας, Κοτούμπας Ν. Δήμητρα Γιάνν.-Πελασγιώτιδα: Κουκούλης, Τσένος, Αρχοντής Κουλούρι- Μαρμαρίνη: Δεδικούσης, Ντανταλής, Κοντογιάννης Δένδρα- Αιγάνη: Κακάνης, Ρουπέλας, Καραμαγκιόλας Πανιώνιος -Φιλοκτήτης (γήπ.Βιολογικού): Ακρίβος, Τάνας, Κοντογιώργος Δρυμός- Βαλανίδα: Καρακώστας, Τέγος Δ., Δήμου

2ος Όμιλος

Ραχούλα- Βούναινα: Μπουμαρσόπουλος, Μπατζιανούλης, Κοσμάνος Αστραπή Ν.Π.-Λαρισαϊκός (γήπ. Καλοχωρίου): Καραγιάννης, Μίχος, Σκάρπας Μελισσοχώρι-ΑΟ Ελευθερών (γήπ. Πλατυκάμπου): Αγγελούλης, Μπλιώνας, Κουβάτας Υπέρεια- Γαλήνη: Χήτος, Θύμιου, Μπακλαβα Α.Σ. Βορειοηπειρωτών- Αγ. Ανάργυροι (γήπ. «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης»): Βασιλός, Καραθάνος, Σιαπλούλης Προμηθέας -Παναγροτικός (γήπ. «Γ. Μητσιμπόνας» Β’): Δεληγιάννη, Αναστασίου, Γκαρέλης Γλαύκη-Αναγέννηση Φ.: Δημεράς, Πάτσης, Ζαχαρός Ναρθάκι- Βαμβακού: Νίτσας, Κοτούμπας Δ., Μπουρονίκος

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΣΛ

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΛ επέβαλε στον ποδοσφαιριστή του Δωτιέα Αγιάς, Σ. Μάντσε που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς της περασμένης Κυριακής ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής και 10 ευρώ. Επίσης από την Πειθαρχική Επιτροπή υπενθυμίζεται στα σωματεία της Α’ DE-TOX Ερασιτεχνικής κατηγορίας που δεν έχουν εκδώσει την απαιτούμενη από τον Κανονισμό Κάρτα Πάγκου, ήτοι στον Δαμασιακό, τον ΑΟ Μαυροβουνίου, τον Αχιλλέα Φαρσάλων και τη Λάρισα 2012, ότι από την επόμενη αγωνιστική θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό ποινές.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass