Εγραψε ιστορία ο Ρέινολντς...

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’80 ΘΥΜΙΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑ-ΑΡΗΣ - ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2019 16:53

Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ πέτυχε την πρώτη της νίκη στην ιστορία της, προχθές, κόντρα στον Άρη στο κλειστό της Νεάπολης με 92-78. Όχι μόνο κέρδισε, αλλά έπαιξε και πολύ καλά σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια.


Αγωνιστικά το μυστικό της νίκης ήταν ότι η ομάδα πήρε διψήφιο αριθμό πόντων από πέντε παίκτες (Παπαντωνίου 16, Ρέινολντς 17, Μπερχανεμέσκελ 13, Χάμιλτον 16, Παρκς 16) με τον Σκότι Ρέινολντς να γράφει ιστορία, αφού οι 13 ασίστ ήταν η κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος -11 είχε λίγο μετά ο Νικ Καλάθης στο ΟΑΚΑ- και αποτελούν ισοφάριση της 4ης κορυφαίας επίδοσης στην ιστορία της Basket League.
Παράλληλα είχε προηγηθεί μια ομιλία την προηγούμενη μέρα μάλλον χαλαρωτική του προέδρου Θόδωρου Ριζούλη προς τους παίκτες, αφού όλη τη βδομάδα υπήρξαν φήμες για αντικατάσταση των Ρέινολντς και Χάμιλτον μετά από αυτή που προηγήθηκε και ο Χάρις αντικατέστησε τον Μπέικερ.
Ο κ. Ριζούλης τόνισε ότι έγιναν λάθη και από τη διοίκηση και από τους παίκτες με αποτέλεσμα η ομάδα όχι απλά να χάσει τα δύο πρώτα παιχνίδια αλλά να διασυρθεί από τον Προμηθέα Πατρών και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα.
Το προχθεσινό παιχνίδι είχε και λίγο άρωμα από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και αρχές δεκαετίας του ’90.
Αυτό όχι μόνο γιατί τιμήθηκε ένας παίκτης της περιόδου 1979-80 (πρώτη άνοδος Λαρισινής ομάδας, του ΓΣΛ, στην Α’ εθνική) ο Δημήτρης Κουραμάς αλλά γιατί βρέθηκαν αρκετοί παίκτες αυτής της περιόδου στο προχθεσινό παιχνίδι. Παράδειγμα ο Λαρισαίος Μιχάλης Σπηλιώτης που έχει πρόβλημα υγείας και έπαιξε σε Άρη (πήρε και πρωτάθλημα) και ΓΣΛ, ο Χάρης Παπαγεωργίου (το «χρυσό χέρι» του Άρη και τώρα πρόεδρος) αλλά και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής (που έπαιξε στον Άρη και ήταν προπονητής σε ΓΣΛ, Ολύμπια, ΑΕΛ αλλά και ΕΑΛ).
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Δημήτρης Κουρέτας που τιμήθηκε από τον πρόεδρο της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ Θόδωρο Ριζούλη έδωσε μια φωτογραφία με την πεντάδα της ομάδα που ανέβασε τον ΓΣΛ στην Α1 εθνική κατηγορία και ήταν οι: Άρης Ζώης, Νίκος Σταυρόπουλος, Δημήτρης Κουραμάς, Μιχάλης Σπηλιώτης, Τάκης Λέκκας). Σύμπτωση ότι η οικογένεια Καντώνια ήταν πάλι χορηγός με τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, ενώ τώρα είναι με την Exalco.

 

ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Σήμερα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ συνεχίζονται με αγώνα κυπέλλου καθώς στο κλειστό του Χαϊδαρίου θα αντιμετωπίσει τη Δάφνη που παίζει στην Α2 εθνική κατηγορία για το κύπελλο Ελλάδας. Μοναδικός απόντας θα είναι ο Παπαντωνίου που υπέστη διάστρεμμα στον αγώνα με τον Άρη.
«Είναι ένα ματς που μας βρίσκει αρκετά κουρασμένους από το απαιτητικό παιχνίδι με τον Άρη. Ταυτόχρονα είναι για μας ακόμη ένα ματς που μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ομοιογένεια. Πρέπει να διαχειριστούμε την κόπωσή μας και να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας, απέναντι σε μια ομάδα που ναι μεν είναι μικρότερης κατηγορίας, αλλά «διψάει» για διακρίσεις», σχολίασε για τον σημερινό αγώνα το μέλος της τεχνικής ηγεσίας Στάθης Νερατζάκης.
Σε αναμετρήσεις για τη 2η αγωνιστική της Β’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Κολοσσός Ρόδου - Λαύριο    73-56
ΣΗΜΕΡΑ
Πανιώνιος - Διαγόρας Δρ.
Δάφνη Δαφνίου - Λάρισα
Ρέθυμνο - Ηρακλής

 

ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ Ο ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Την ενίσχυση της περιφερειακής της γραμμής με την απόκτηση του νεαρού Κώστα Τσιρογιάννη, ανακοίνωσε η ΚΑΕ Λάρισα. Ο 19χρονος γκαρντ (γεννήθηκε στις 6/3/2000) ενσωματώθηκε άμεσα στην ομάδα και βρίσκεται στην αποστολή για τη σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Δάφνη Δαφνίου, για τη 2η αγωνιστική της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.
Όπως γνωστοποίησε η ΚΑΕ, ο Τσιρογιάννης έκανε... «τα πρώτα του βήματα στην ομάδα του Πιερικού, αγωνίστηκε στην Α2 Εθνική κατηγορία και τον Ερμή Λαγκαδά, πριν καταλήξει στο Ανατόλια το περασμένο καλοκαίρι. Μάλιστα στον αγώνα κυπέλλου αγωνίστηκε κόντρα στην ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ έχοντας αρκετά καλή απόδοση».

 

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Στο προχθεσινό ματς υπήρξαν τέσσερα “double-double” δύο για κάθε πλευρά.
Για τη νικήτρια ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ, ο Σκότι Ρέινολντς σημείωσε το πρώτο “double-double” της σεζόν με πόντους και ασίστ (17 και 13 αντίστοιχα). Οι 13 ασίστ είναι η κορυφαία επίδοση του φετινού πρωταθλήματος -11 είχε λίγο μετά ο Νικ Καλάθης στο ΟΑΚΑ- και αποτελούν ισοφάριση της 4ης κορυφαίας επίδοσης στην ιστορία της Basket League.
Σε διψήφιες επιδόσεις δύο κατηγοριών έφτασε και ο Τερέλ Παρκς με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ. Ήταν η τέταρτη φορά που έφτασε σε “double-double” στο ελληνικό Πρωτάθλημα, αφού είχε σημείωσε τρεις φορές ανάλογη επίδοση πέρσι ως παίκτης του Προμηθέα.
Τα 15 ριμπάουντ του Αμερικανού αποτελούν ρεκόρ καριέρας στην κατηγορία -είχε 13 πέρσι στο παιχνίδι του Προμηθέα με τον Ήφαιστο στην Πάτρα- και ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης του φετινού Πρωταθλήματος αφού τόσα είχε ο Ντάριους Γκάρετ του Ηρακλή κόντρα στον Άρη.
Επτά από τα 15 ριμπάουντ του Παρκς ήταν στην επίθεση, στην κορυφαία φετινή επίδοση την οποία ισοφάρισε λίγο μετά ο Ντίνος Μήτογλου του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.
Σε “double-double” έφτασαν από την πλευρά του Άρη τόσο ο Μίλαν Μιλόσεβιτς (23π, 10ρ.) όσο και ο Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς (16π, 11ρ.).
*Παρκς και Μιλόσεβιτς πήγαν την κόντρα τους και στην κατηγορία των εύστοχων δίποντων αφού είχαν από οχτώ, ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή επίδοση.
*Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ήταν από τους καλύτερους του Άρη στη Λάρισα. Πέραν των 16 πόντων του, μοιράζοντας οχτώ ασίστ σημείωσε ρεκόρ καριέρας. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των πέντε ασίστ που είχε στον 3ο ημιτελικό των πλέι οφ του 2013 (Πανιώνιος-Ολυμπιακός) και την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στον Ηρακλή.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass