Επεσε η αυλαία της 2ης φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΛ

*ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ *ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2019 22:36

Ολοκληρώθηκε με τα επτά χθεσινά παιχνίδια η 2η φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΛ. Συνολικά 20 ομάδες παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, στην οποία θα μπουν οι 16 ομάδες της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ και οι δύο της Γ’ Εθνικής. Η χθεσινή αγωνιστική ημέρα κύλησε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, ωστόσο το θέαμα ήταν ικανοποιητικό.

Αναλυτικά τα κυριότερα παιχνίδια:

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ 3

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝ. 4

Η Δήμητρα Γιάννουλης αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική στα τελευταία λεπτά και πήρε τη νίκη μέσα στη Χάλκη με 4-3 επί του μαχητικού, αν και κατά μία κατηγορία μικρότερου, Ηρακλή. Χορταστικό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να απειλούν κατά διαστήματα την αντίπαλη εστία δημιουργώντας ευκαιρίες που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Επί της ουσίας οι γηπεδούχοι αφενός «πλήρωσαν» κάποιες στιγμές ολιγωρίας της άμυνας και αφετέρου δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την πολύ καλή εικόνα που είχαν στις αρχές του β’ μέρους, ενώ από την άλλη πλευρά η Δήμητρα Γιάννουλης στηρίχθηκε στην ποδοσφαιρική αξία του Ραμάι, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και αυτός που οδήγησε την ομάδα του στην πρόκριση.

Το 0-1 έγινε στο 9ο λεπτό με το κοντινό πλασέ από πλάγια αριστερά του Γκιολένα, για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι στο 21’ με το εύστοχο πέναλτι του Χρ. Βογιατζή (το πέναλτι κέρδισε ο Καλογιάννης από τον αντίπαλο τερματοφύλακα), ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η Δήμητρα κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο διατηρώντας το προβάδισμα στο σκορ καθώς στο 43’ μετά από σέντρα του Ραμάι, η άμυνα του Ηρακλή δεν αντέδρασε σωστά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Θ. Ντούφας από κοντά έγραψε το 1-2.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους που στο 49’ ισοφάρισαν σε 2-2 με το υποδειγματικό σε εκτέλεση φάουλ του Ρέψη.

Ο ίδιος παίκτης στο 56’ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του και να οδηγήσει το ματς σε διαφορετική εξέλιξη, όταν μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Στα τελευταία λεπτά η Δήμητρα άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο 86’ μετά από μακρινή διαγώνια μπαλιά του Θ. Ντούφα, ο Ραμάι κατέβασε πολύ ωραία την μπάλα και με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το 2-3, ενώ στο 90’+3’ ο ίδιος παίκτης αφού συνδυάστηκε με τον Γκαλγκανόπουλο με νέο πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-4 σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη της ομάδας του. Το τελικό 3-4 διαμόρφωσε στο 90’+5’ ο Χρ. Βογιατζής.

Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Αγγ. Τέγος που είχε βοηθούς τούς κ. Βαλιώτη και Δίχρη.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ (Σπ. Μούτσιος): Χαβίλας, Σ. Βογιατζής, Τζεμολάρι (79’ Νικολαΐδης), Τσάντος, Ντινούλης, Τσάβος, Μίτσης (66’ Νικολούλης), Χρ. Βογιατζής, Γκογκότης (61’ Ευαγγέλου), Ρέψης, Καλογιάννης.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Ν. Χρόνης): Βιλανάκης Γ., Κατέρης (66’ Βιλανάκης Ι.), Αμπατζίδης, Θ. Ντούφας, Καρέλας (90’+3’ Τσεκούρας), Μπαμπάλης Ν., Γραβάνης (56’ Ντούφας Ι.), Μπαμπάλης Ι., Γκιολένα (79’ Τάφα), Ραμάι, Γκαλγκανόπουλος.

ΑΙΓΑΝΗ 0

ΓΟΝΝΟΙ 2

Την επιτυχία του προ δεκαημέρου στην Αιγάνη επανέλαβε χθες ο Όλυμπος Γόννων, ο οποίος επιβλήθηκε - στο πλαίσιο της β' φάσης του Κυπέλλου - του ομωνύμου γηπεδούχου συλλόγου με 2-0.

Και οι δύο ομάδες παρέταξαν αρκετούς αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές αλλά οι πρωτοπόροι του 1ου ομίλου της Α1 Κατηγορίας ήταν πιο αποτελεσματικοί και σκόραραν με τον Χρήστο Λιόγκα στο 30', ενώ στο 89' με μακρινό σουτ ο Τριαντάφυλλος Σερίφης διαμόρφωσε το τελικό 0-2, αποτρέποντας το ενδεχόμενο παράτασης.

Μία καλή προπόνηση έκανε ο Αδάμος Κουκούλης, διευθύνοντας τον αγώνα με τη συνεργασία των Χρήστου Νάκα - Δημήτρη Παραφέστα.

ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΙΓΑΝΗΣ : Ρουμπιές, Φουντούνας (46' Γαγάρας), Αθ.Χριστοδούλου,

Λάζος (57' Νιάφας), Σολωμός (46' Λιάμπας), Α.Γκαραγκούνης, Τάκης, Βουγιούκας, Λ.Μπουλάρι, Χ.Γκαραγκούνης, Γ.Χριστοδούλου (46' Μουσταφάι).

ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΟΝΝΩΝ : Μουζακίτης, Γκαγκανάσιος, Χριστοδούλου, Γουγουλιάς,

Μπούμπουλης, Γκουγκουλιάς, Κοτσίδας, Λιόγκας, Ζαϊρές (76' Τσιαπλές),Σερίφης, Ρ. Πανδρεμένος (55' Σάρρος).

ΔΕΝΔΡΑ 2

ΑΣΤΡΑΠΗ ΝΠ 0

Με τον Θύμιο Τασλακίδη να αναδεικνύεται σε MVP του αγώνα χάρη στα δύο γκολ που πέτυχε στην επανάληψη, ο Κεραυνός Δένδρων πήρε τη νίκη με 2-0 επί της Αστραπής και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΛ.

Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς γκολ με την Αστραπή να έχει δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Αντωνόπουλο (7’) και Φακίτσα (24’).

Δύο καλές στιγμές είχε στην επανάληψη ο Κεραυνός με τους Μπακού (48’) και Βόραδα (52’), για να αναλάβει στη συνέχεια δράση ο Τασλακίδης, ο οποίος στο 57΄ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Σκριάπα έγραψε το 1-0, ενώ στο 78’ μετά από έξοχη ατομική ενέργεια, διαμόρφωσε το τελικό 2-0, σφραγίζοντας την πρόκριση της ομάδας του.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Ακρίβου που είχε βοηθούς τούς κ. Σκάρπα και Γούλα.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΔΕΝΔΡΩΝ (Μ. Ταυλαρίδης): Γκούλιος, Τσιγάρας (62΄Καλέσης Απ.), Τασιούλας, Κωστάκης (46΄Σκριάπας), Τζιότζιος (46΄ Κουσάνας), Γκάτης, Κουτούκας, Βόραδας, Μπακού, Τσούτσος (46΄Πέρπερας), Τασλακίδης.

ΑΣΤΡΑΠΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (Γ. Καφφές): Κατσίκας, Καραπιπέρης (72΄Μπομπότης), Χλωρός, Κατσιάνος, Ιλιάζη, Κολλάτος, Μανώλης (83΄Καντώνιας), Καλτσάς (46΄Σπύρου), Θεοχάρης, Φακίτσας, Αντωνόπουλος (46΄Μητάκος).

ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ 1

ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ 3

Στο α’ ημίχρονο «καθάρισε» το παιχνίδι η Πελασγιώτιδα και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση απέναντι στην κατά μία κατηγορία μικρότερη Φορτούνα Κουτσόχερου.

Στο 13’ Ποτός μετά από ασίστ του Θώμου άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους (0-1), ενώ στο 17’ ο Θώμος με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 0-2. Στο 28’ ήταν η σειρά του Μούτου, ο οποίος με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Θώμου ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-3.

Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε στο 88’ με πέναλτι ο Γαρυφαλλόπουλος (το κέρδισε ο ίδιος).

Εύκολο έργο για τον διαιτητή κ. Γρηγοριάδη που είχε βοηθούς τους κ. Κοτούμπα Ν. και Ντανταλή.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πελασγιώτιδα αγωνίστηκε με νεανικό σχήμα και είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησε με έξι 16χρονους το παιχνίδι, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν και άλλοι τρεις.

ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Ένα δυσάρεστο συμβάν έλαβε χώρα στο 35ο λεπτό του αγώνα, όταν γύρισε η γλώσσα του ποδοσφαιριστή του Κουτσόχερου, Μητράκα (μετά από σύγκρουση με συμπαίκτη του). Ευτυχώς με την καθοριστική παρέμβαση της γιατρού αγώνα κ. Γκουντελίτσα μαζί με τη βοήθεια της κ. Μιχαλέ (μητέρας του ποδοσφαιριστή της Πελασγιώτιδας, Αντώνη Χατζή), ο ποδοσφαιριστής ξαναβρήκε στις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια κατέφθασε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ (Κ. Μπακατσής): Μαστοροδήμος, Νυχτερίδας, Μαριγκούδης (65’ Κότσι), Γούργος, Γελαλής, Θώμος, Κουτσικούλης (72’ Δαμασιώτης), Χατζής, Μούτος (55’ Ντογκάνι), Ποτός (80’ Γκόγκος), Τσιγγάνης.

ΔΑΣΟΧΩΡΙ 0

ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ 3

Με κορυφαίο τον Μπουμπουνάρα που πέτυχε χατ τρικ, ο Λαρισαϊκός δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του κατά μία κατηγορία μικρότερου Δασοχωρίου (0-3) και να περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού.

Το γκολ από τον.. μόνιμο χθες σκόρερ των «πρασίνων» σημειώθηκαν στο 10’ με κεφαλιά στο 35’ με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και στο 70’ με νέο σουτ.

Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Ρουπέλας που είχε βοηθούς τούς κ. Αρχοντή και Λιόλιο.

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΤΟΣ

Διοικητικές εξελίξεις σημειώθηκαν στην ομάδα του Λαρισαϊκού, καθώς ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Μιχάλης Κόκκινος αποχώρησε λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Τη θέση του στην κεφαλή του συλλόγου πήρε ο Χρήστος Γάτος μέχρι πρότινος ταμίας του συλλόγου.

Εν τω μεταξύ, μία ακόμα μεταγραφή πραγματοποίησε ο Λαρισαϊκός, ο οποίος προχώρησε στην απόκτηση του μεσοεπιθετικού Κ. Γούπου που αγωνιζόταν στον Ηρακλή Χάλκης.

ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ (Ν. Ανδρέου): Πατέτσιος, Καζατζής (62’ Κέκος), Μπαλαμώτης, Μπρατάν, Ματζώνης, Μανωλόπουλος, Βάσσος, Δαλαμπύρας (71’ Μικερτζής), Φωκαΐδης (76’ Δημολιός Κ.), Κωνσταντάς (80’ Δημολιός Γ.), Μπουμπουνάρας.

ΚΑΛΟΧΩΡΙ 0

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 4

Ο Προμηθέας ήταν το φαβορί απέναντι στη «μικρότερη» Αναγέννηση Καλοχωρίου και το επιβεβαίωσε στον αγωνιστικό χώρο κερδίζοντας με 4-0.

Ο Παϊτέρης με κεφαλιά στο 40΄ έκανε το 0-1, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δολμέ και στο 47’ ο Γκέκας με ωραίο πλασέ μετά από βολέ του Ιωαννίδη και κεφαλιά του Σεΐζη πέτυχε το 0-2.

Στο 53΄ο Σεΐζης μετά από ασιστ του Δολμέ και στο 78΄ο Καπετανόπουλος μετά από ωραία ατομική ενέργεια διαμόρφωσαν το τελικό 0-4.

Εύκολο έργο για τον διαιτητή κ. Καρακώσα που είχε βοηθούς τους την κ. Κουτίνα και τον κ. Δριστέλλα.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Β. Στεφανής): Ιωαννίδης, Καπετανόπουλος, Παϊτέρης, Τσούτσας (52΄Ψύρρας), Καρβουνάρης, Κατσαμπέλας, Γκέκας, Σεϊζης (69΄Χολέβας), Τζουρτζουκλής, Δολμές (58΄Χατζησαββίδης), Ρουμπιές (61΄Κώστας).

ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ 1

ΑΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ 0

Το γκολ του Καραμάνου στο 83’ (μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Γκουντάρα) αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη και μαζί την πρόκριση στον Αστέρα Μελισσοχωρίου στο παιχνίδι με τον ΑΟ Ελευθερών (1-0).

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει και στο πρώτο μέρος όταν ο Λιάγκας στο 30’ εκτέλεσε πέναλτι αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας επενέβη σωτήρια.

Τελικά η φάση του 83ου λεπτού ήταν αυτή που έμελλε να κρίνει το ματς με τον Αστέρα να συνεχίζει την πορεία του στον θεσμό.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Νίτσας με βοηθούς τους κ. Τζιμούρτο και Κοσμάνο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ (Μ. Αλεξούδης): Μπουρονίκος, Σδράλης Β. (72΄Καφαντάρης), Μαλαχτάρης, Αβδουλάς, Λιάγκας, Γουργιώτης, Κολοβός, Ζαφειρίου (62΄Γκουντάρας), Χαρούλης (80΄ Αγγελακόπουλος), Διαμαντής (65΄ Ζαρκαδής), Καραμάνος.

ΑΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ (Α. Ταυλαρίδης): Φιλοκώστας, Κόλα, Ανυφαντής (70΄Βόγλης), Στεργίου, Ζησόπουλος, Γιωτόπουλος, Γουσόπουλος, Ζιάρας, Μασρί (77΄Δημητρέλης), Παυλίδης (50΄ Κυριάκης), Βατμανίδης (50΄ Παπαδόπουλος).

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ηρακλής Χάλκης-Δήμητρα Γιάνν.    3-4

Καλοχώρι-Προμηθέας          0-4

Αιγάνη- Γόννοι           0-2

Δένδρα-Αστραπή Ν. Π.         2-0

Δασοχώρι-Λαρισαϊκός         0-3

Μελισσοχώρι-ΑΟ Ελευθερών         1-0

Κουτσόχερο-Πελασγιώτιδα  1-3

* Χωρίς αγώνα προκρίνεται στην 3η φάση ο Απόλλωνας Γαλήνης.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Οι 21 ομάδες που προκρίνονται στην 3η φάση του κυπέλλου ΕΠΣΛ είναι οι εξής:

Ναρθάκι, Υπέρεια, ΑΣ Βορειοηπειρωτών, Αναγέννηση Φ., Ραχούλα, Βαλανίδα, Αγ. Ανάργυροι, Φιλοκτήτης, Ευαγγελισμός, Δρυμός, Νεάπολη, ΑΠ Ελασσόνας, Βούναινα, Δήμητρα Γιάνν., Προμηθέας, Γόννοι, Δένδρα, Λαρισαϊκός, Μελισσοχώρι, Πελασγιώτιδα Γαλήνη.

Στην 3η φάση θα μπουν οι ομάδες της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ και της Γ’ Εθνικής, σύνολο 18. Θα κληρωθούν επτά ζευγάρια, ενώ θα προκριθούν στην 4η φάση 25 ομάδες άνευ αγώνα.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass