ΑΕΛάρα… και στο ράγκμπι

*ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ *ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2019 22:30

Όλοι μας γνωρίζουμε πως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ είναι από τα πιο δημοφιλή αθλήματα από τα παιδικά μας χρόνια.

Όμως ένα νέο άθλημα, τελείως διαφορετικό για τα δεδομένα της πόλης, έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του: πρόκειται για το Rugby! Ναι... ήρθε στη Λάρισα το Rugby. Η αρχή έγινε με τη δημιουργία ενός τμήματος στην ερασιτεχνική ΑΕΛ, εμπνευστής-δημιουργός του οποίου είναι ο προπονητής της ομάδος Παναγιώτης Κατσουλάρης. Στρατιωτικός στο επάγγελμα, με καταγωγή από τον Πυργετό, πριν δύο χρόνια μετακόμισε στη Λάρισα από την Αθήνα. Το Rugby το γνώρισε στην Πάτρα πριν αρκετά χρόνια, όπου και ξεκίνησε ως παίχτης, με συμμετοχές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε διεθνής παίρνοντας μέρος και στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά το 2015 στο Ζάγκρεμπ. Στην Αθήνα διετέλεσε προπονητής στην ανδρική, γυναικεία και παιδική ομάδα του Χαϊδαρίου κατακτώντας τη 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών. Οι πρώτες κινήσεις με πρωτοβουλία του, έγιναν τον Οκτώβριο του ’17, το τμήμα όμως δημιουργήθηκε τέλος Νοεμβρίου. Από τότε βρίσκεται σε αναζήτηση νέων παικτών ανδρών και γυναικών, ώστε να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη ομάδα (ανδρική και γυναικεία). Την πρώτη σεζόν 2017- ’18 η ομάδα απλά έκανε προετοιμασία δίνοντας και κάποια φιλικά παιχνίδια. Τη δεύτερη σεζόν ’18-’19 έκανε το ντεμπούτο της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αφήνοντας θετικές εντυπώσεις, ενώ φέτος στην τρίτη σεζόν, η ομάδα είναι πιο δυνατή και θα δώσει τον πρώτο της αγώνα για το πρωτάθλημα στις 24 Νοεμβρίου εντός έδρας με την Πάτρα.

Η «Ε» βρέθηκε στο γήπεδο της Νίκαιας όπου γίνονται οι βραδινές προπονήσεις, όπου μας μίλησαν ο προπονητής κ. Κατσουλάρης και παίκτες της ομάδας για το άγνωστο αυτό άθλημα, αναφέροντας τα εξής ενδιαφέροντα:

-Παναγιώτης Κατσουλάρης (προπονητής): «Η ομάδα ράγκμπι, η οποία έχει εμφανιστεί εδώ και τρία χρόνια στη Λάρισα, ένα τμήμα της ερασιτεχνικής ΑΕΛ. Τον πρώτο χρόνο δεν παίξαμε πουθενά, κάναμε την προετοιμασία μας, ήμασταν σε περίοδο προπαρασκευής της ομάδας. Έχουμε τώρα τον δεύτερο χρόνο που θα παίξουμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα συμμετέχουν επτά συνολικά ομάδες.

Χωρίζεται σε δύο ομίλους. Στον δικό μας όμιλο μετέχει μια ομάδα από την Αθήνα, οι «Ρέιντζερς», μια από την Πάτρα, οι «Πάνθηρες», εμείς η ΑΕΛ και η ΑΕΚ. Πρώτος μας αγώνας θα είναι στις 24 Νοεμβρίου στη Λάρισα με την Πάτρα και θα ανακοινωθεί η έδρα σε γήπεδο που θα μας παραχωρήσει ο Δήμος Λαρισαίων. Θέλουμε όποιος επιθυμεί να έρθει για να στηρίξει την ομάδα μας και φυσικά να γνωρίσει το άθλημα. Καλούμε οποιονδήποτε επιθυμεί να έρθει να πάρει μέρος στις προπονήσεις, να δοκιμάσει το άθλημα, είναι κάτι το διαφορετικό και έξω από τη φιλοσοφία όλων των Ελλήνων και τα αθλήματα που γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Είναι δυναμικό το άθλημα, αλλά δεν έχει περιορισμούς σε σωματότυπο και ηλικία.

Καθένας μπορεί να πάρει μέρος: βάρους από 50 μέχρι 150 κιλά, ύψους από 1,50 μέχρι 2,50 μέτρα… έχει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα.

Επίσης έχουμε και τη γυναικεία ομάδα, όπου πέρυσι ξεκινήσαμε με πολύ μικρά βήματα και φέτος είμαστε λίγο καλύτερα, με επτά-οκτώ κοπέλες, οι οποίες προπονούνται μαζί μας.

Θέλουμε να «δέσουμε» την ομάδα και να πάρουμε μέρος σε κάποια φιλικά, ό,τι λοιπόν καταφέρουμε και τη νέα σεζόν να συμμετάσχουμε σε ένα ανεπίσημο -γιατί ακόμη δεν είναι επίσημο- γυναικείο πρωτάθλημα, το οποίο θα «τρέξει».

Καλούμε όποιον ή όποια θέλει να ασχοληθεί με ένα δυναμικό άθλημα να το δοκιμάσει σε μια από τις προπονήσεις. Σίγουρα η εμπειρία θα είναι ανεπανάληπτη, αλλά μπορεί να «κολλήσεις» όπως λένε. Το Rugby σε «δυναμώνει» σωματικά και πνευματικά, αφού οι προπονήσεις είναι απαιτητικές, ενώ οι αξίες του αθλήματος δημιουργούν καλύτερους χαρακτήρες. Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι λέγοντας Rugby δεν εννοούμε το άθλημα που βλέπουμε στις αμερικανικές ταινίες, όπου οι αθλητές φοράνε κράνος, επωμίδες και κολάν. Το Rugby έχει τις ρίζες του στην Αγγλία. Είναι τελείως διαφορετικό από το American Football και δεν χρειάζεται καμία εμπειρία.

Οι προπονήσεις γίνονται στο βοηθητικό γήπεδο της Νίκαιας απέναντι από το Λύκειο, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.

Και θα ήθελα να σταθώ σε κάτι πολύ σημαντικό, που δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα στα ΜΜΕ. Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 10η θέση παγκοσμίως στην κατάταξη, θέλει μια νίκη στους επόμενους δύο αγώνες για να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο που γίνεται το 2021 στο Λονδίνο. Και η πρόκριση θα είναι μεγάλο επίτευγμα για τη χώρα μας, όπου το ράγκμπι είναι πολύ λίγα χρόνια που εμφανίστηκε ως ένα νέο άθλημα».

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

-Ηλίας Βουτσής (φοιτητής στο πρώην ΤΕΙ Λάρισας): «Καταρχάς το ράγκμπι είναι ένα άθλημα, το οποίο γενικώς στην Ελλάδα δεν έχει ακουστεί πολύ. Το συναντάς περισσότερο σε άλλες χώρες, όπως παράδειγμα στην Αγγλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία κ.α. Αυτό το άθλημα παίζουν τα παιδιά στα σχολεία.

Παίζουν ράγκμπι, δεν παίζουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή βόλεϊ, όπως παίζουμε καλή ώρα εμείς. Είναι λοιπόν εκεί πιο διαδεδομένο. Εμείς κάνουμε στη Λάρισα μια φιλότιμη προσπάθεια με τον προπονητή μας. Σκοπός μας είναι να διαδοθεί περισσότερο και να κάνουμε κι εμείς το δικό μας γούστο, κατά κάποιον τρόπο. Οποιοσδήποτε μπορεί να έρθει, δεν υπάρχει όριο σε τίποτα, είναι ένα άθλημα που μπορείς να προπονηθείς και να γίνεις καλύτερος, ανεξαρτήτως κιλών, σωματότυπου και ηλικίας. Όλοι έχουνε μια θέση μέσα στο παιχνίδι, είναι πάρα πολύ ωραίο και ξυπνάει κάτι πολύ διαφορετικό μέσα σου όταν παίζεις και υπάρχει η σωματική επαφή. Δεν είναι πραγματικά επικίνδυνο, απλά σε κάνει να νιώθεις ζωντανός».

-Άγγελος Παναγιώτου (16 ετών): «Ασχολούμαι με το συγκεκριμένο άθλημα γιατί είχα παρελθόν με τις πολεμικές τέχνες και μου άρεσε γενικότερα. Σίγουρα δεν είναι τόσο γνωστό όπως το ποδόσφαιρο, αλλά θεωρώ πως έχει προοπτική στην Ελλάδα, γιατί σε αρκετά άτομα από ό,τι βλέπω αρέσει, είναι εξάλλου κάτι το διαφορετικό από τα άλλα γνωστά αθλήματα. Όταν λες πως παίζω ράγκμπι, το κοιτάμε με άλλο μάτι. Και προτείνω σε παιδιά της ηλικίας μου να έρθουν για να το δοκιμάσουν, είμαι σίγουρος πως θα ενθουσιαστούν».

- Μαρκ Φαντέλ (Ελληνολιβανέζος- φοιτητής Ιατρικής): «Είναι το σκάκι των αθλημάτων και το έχουν καταλάβει λάθος οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ασφαλές άθλημα και δεν πρέπει να επηρεάζεται κάποιος από αυτά που βλέπει στα βίντεο. Όταν γνωρίζει ο αθλητής πως γίνεται σωστά το τάκλιν και πως θα έχει μια καλή συμπεριφορά από τον αντίπαλό του, δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Προτρέπω τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το ράγκμπι, είναι γενικά ένα πολύ ωραίο άθλημα και κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα γνωστά αθλήματα που όλοι μας γνωρίζουμε. Χρειάζεται δύναμη, ψυχή και το κυριότερο να υπάρχει θέληση».

-Ευδοξία Μαυρονικόλα (Κύπρια-φοιτήτρια Ιατρικής): «Είμαι από τις παλιότερες αθλήτριες της ομάδας και ξεκίνησα πριν από έξι μήνες. Προσπαθούμε να φέρουμε και άλλες κοπέλες στο άθλημα, ένα άθλημα που δεν το γνωρίζουνε τα περισσότερα κορίτσια. Σίγουρα είναι δύσκολο να ασχοληθούν οι γυναίκες, χρειάζεται δύναμη και αντοχή παράλληλα. Όμως αν το μάθει κανείς σωστά και το αγαπήσει, θα το ευχαριστηθεί, είμαι σίγουρη γι’ αυτό. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ, δεν έχει περιορισμό στην ηλικία και θεωρώ πως οποιαδήποτε κοπέλα ανεξαρτήτως της ηλικία της, μπορεί να έρθει για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της. Θεωρώ πως αξίζει να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο άθλημα».

*Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπευθύνους της ομάδας στο τηλ.: 6983-512.833, μέσω facebook: ΑΕΛ - τμήμα Rugby και στο instagram: aelrugby.

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΑΝΔΡΙΚΗ: Βουτσής Ηλίας, Γιαννόπουλος Παναγιώτης, Γραμμένος Σπύρος, Καλπούζης Αλέξανδρος, Καραμήτρος Βασίλης, Κατσουλάρης Κων/νος, Κατσουλάρης Παναγιώτης, Λαζαράκος Τάσος, Λεμπιδάκης Γιώργος, Μπρέζας Ανδρέας, Νάκης Άγγελος, Νίκας Λουκάς, Παναγιώτου Άγγελος, Παπαναστασίου Νίκος, Πετρούσης Ανδρέας, Σαρατζιώτης Δημήτρης, Σπυρούλης Δημήτρης, Τζανάκης Νίκος, Τσιαρδάκας Βασίλης, Φαντέλ Mαρκ, Φωτεινός Νίκος και Φωτιάδης Αποστόλης.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ: Βλαχούλη Μαριάννα, Γαγάρα Αγγελική, Γκούμα Χριστίνα, Δούκα Βερόνικα, Καρκάλα Ναυσικά, Κασιόρα Ζωγραφιά, Κοροβέση Έλενα και Μαυρονικόλα Ευδοξία.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.: Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass