*Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙCΚ BOXING ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΑΘΛΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ *ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης θα «παίξει» μποξ στη Λάρισα!

Δημοσίευση: 16 Νοε 2019 15:14

Τον παγκόσμιο Ελληνα πρωταθλητή του Κick boxing Μιχάλη Ζαμπίδη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Λαρισαίοι φίλαθλοι, καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, φρόντισαν και φέρνουν στη Λάρισα μια ακόμα πολύ μεγάλη διοργάνωση.


Συγκεκριμένα, ο Ζαμπίδης επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από απουσία τεσσάρων χρόνων περίπου και θα αγωνιστεί στις 22 Δεκεμβρίου στη θεσσαλική πρωτεύουσα σε αγώνα πυγμαχίας (μποξ), σε ρινγκ που θα διαμορφωθεί στο Κλειστό της Νεάπολης, με αθλητή από το Κόσοβο, σε μια σούπερ αναμέτρηση.
Θα είναι ένας επίσημος βαθμολογούμενος αγώνας, ο οποίος παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και αναμένεται πως οι Λαρισαίοι φίλαθλοι θα του συμπαρασταθούν όπως αρμόζει σε έναν πρωταθλητή.
Και είναι ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός πως επέλεξε τη Λάρισα ο αθλητής του κικ μποξ και θα φιλοξενήσει η πόλη έναν αγώνα τόσο μεγάλου βεληνεκούς, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Χθες ο Ζαμπίδης με τους μάνατζέρ του συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Νεολαίας, Απασχόλησης και Διά Βίου Μάθησης κ. Νικόλαο Λιούπα, οι οποίοι του ανέφεραν πως η παρουσία του σε μια πόλη που είναι καθαρά αθλητική, καθώς φιλοξενεί πολύ σημαντικούς αγώνες όλων των αθλημάτων, θα δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες του Ελληνα πρωταθλητή και να τον οδηγήσουν στην επιτυχία.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΑΜΠΙΔΗΣ
Ο Μιχάλης Ζαμπίδης είναι Έλληνας αθλητής του κικ μποξ. Είναι κάτοχος 17 παγκόσμιων τίτλων και διεθνώς γνωστός με το προσωνύμιο «Iron Mike» (Σιδερένιος Μιχάλης). Έχει στο ενεργητικό του 157 νίκες και 24 ήττες.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιουλίου του 1980. Ο πατέρας του είναι Έλληνας ποντιακής καταγωγής. Ξεκίνησε από τα έξι του χρόνια τον αθλητισμό με κλασική γυμναστική και συνέχισε με καράτε Shotokan, στο οποίο πήρε καφέ ζώνη. Ασχολήθηκε επίσης και με το Μουάι Τάι. Παράλληλα άρχισε Κick boxing και κατέκτησε το πρωτάθλημα Κick boxing Ελλάδος στην κατηγορία Junior. Μετά από αυτό αφιερώθηκε επαγγελματικά στο Κick boxing. Στα 16 τού προτάθηκε για μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, έχοντας πετύχει 48 νοκ άουτ επί αντιπάλων σε 60 αγώνες. Στην καριέρα του έχει δώσει πολλούς αγώνες με εντυπωσιακά ποσοστά νικών και νοκ άουτ.
Το Μάρτιο του 2008 ο Ζαμπίδης πρώτευσε στο τουρνουά Νο Ρισπέκτ 4 (No Respect 4) στο στάδιο «Βόνταφον Αρίνα», στη Μελβούρνη. Νίκησε στα σημεία τον Αυστραλό πρωταθλητή στα 70 κ. Daniel «The Rock» Dawson. Στις 31 Ιανουαρίου του 2009 κατέκτησε την 155η νίκη του επί του Δανού πρωταθλητή Ρασάν Μουχαρέμπ, σε τουρνουά στο Ηράκλειο της Κρήτης, που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Σύλλογο «Μίνωα».
Το 2010 συμμετείχε στο τηλεοπτικό show Dancing with the stars, όπου αναδείχτηκε 5ος.
Τον Μάιο του 2010 δημιούργησε την πρώτη του σχολή/ γυμναστήριο, το Zambidis Club στην περιοχή της Γλυφάδας.
Στα τέλη του 2010 κατέκτησε την 3η θέση στο Κ-1 ΜΑΧ στην Ολυμπιάδα του αθλήματος στην Ιαπωνία, ενώ σε παγκόσμια ψηφοφορία που διεξήγαγε η διοργανώτρια του Κ-1 μέσω του επίσημου site της, ο Iron Mike ανακηρύχθηκε «MVP» της διοργάνωσης με το εντυπωσιακό ποσοστό 42,6%. Επίσης, το 2012 ξανακατέκτησε την 3η θέση στο K-1 World Max, που έγινε στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α. στην Αθήνα.
Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτησε τα ρινγκ ο Μιχάλης Ζαμπίδης. Το 2015 ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε τον Αυστραλό Στιβ Μόξον, με ομόφωνη απόφαση των κριτών στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του και γνώρισε την αποθέωση από περίπου 7.000 θεατές, που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Τον Οκτώβριο του 2017 ο Μιχάλης Ζαμπίδης συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή Nomads (reality show).
Τον Μάρτιο του 2019 επέστρεψε ξανά στην ενεργό δράση, και έπειτα από απουσία 3,5 χρόνων, νίκησε τον Βενεζουελανό Antonio Gomez σε αγώνα αυτή τη φορά επαγγελματικής πυγμαχίας.
Και στις 22 Δεκεμβρίου στόχος του είναι να νικήσει στη Λάρισα τον αντίπαλό του από το Κόσοβο, δείχνοντας παράλληλα τα τεράστια προσόντα που έχει ως αθλητής.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass