Κυριακή για... τρέξιμο

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ-ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 5.000 ΜΕΤΡΩΝ

Κυριακή για τρέξιμο θα είναι η μεθαυριανή καθώς θα διεξαχθεί ο ημιμαραθώνιος αγώνας Τυρνάβου-Λάρισας, αλλά και ένας αγώνας μέσα στην πόλη 5.000 μέτρων για όλους τους φίλους του τρεξίματος.


Άλλωστε το δρομικό κίνημα στη Λάρισα αποτελεί πλέον την αθλητική επανάσταση και αυτό αποδεικνύεται από τη ραγδαία αύξηση των αγώνων δρόμου που ακολουθεί τους ρυθμούς όλης της χώρας ενώ εκρηκτική είναι η άνοδος των συμμετοχών.
Έρευνα, που πραγματοποίησαν τα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού-Καποδιστριακού Παν. Αθηνών και Δημοκρίτειου Παν. Θράκης και παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο στην Κομοτηνή, έδειξε ότι οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων και των δύο φύλων πιστεύουν ότι αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους και συντελεί στη βελτίωση της υγείας τους.
Άλλες έρευνες αποδεικνύουν ότι το τρέξιμο προκαλεί συγκεκριμένες χημικές αλλαγές στον εγκέφαλο που βελτιώνουν τη συναισθηματική διάθεση και μειώνουν τα επίπεδα του άγχους. Το τρέξιμο επίσης ενισχύει άλλες ψυχολογικές παραμέτρους, όπως την επιμονή και τη υπομονή, βοηθάει στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης, όταν πετυχαίνουμε συγκεκριμένους στόχους και ξεπερνάμε τα όριά μας.
Τους αγώνες διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμος Τυρνάβου, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, του Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΥΒΑΣ), τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων και πλήθους εθελοντών. Μεγάλος χορηγός είναι η Exalco που στηρίζει τη διά βίου άθληση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δηλώσεις συμμετοχής (για όλους τους αγώνες) βρίσκονται στις ιστοσελίδες του αγώνα www.larissa-dimos.gr και segas-thessalias.gr στην καρτέλα Εγγραφές, στα γραφεία του αθλητικού τμήματος του Δήμου Λαρισαίων (Χατζηγιάννειο, 1ος όροφος) και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας (Παναγούλη 2, 3ος όροφος).

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΝΟΥΜΕΡΟΥ
Από τα γραφεία του Αθλητικού Τμήματος Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι για τη διευκόλυνση των αθλητών που θα συμμετέχουν μεθαύριο Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 στους αγώνες δρόμου, μπορούνε να παραλάβουνε τα νούμερα συμμετοχής και τα Τ-shirt αύριο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 από τις 11.00 έως τις 14.00 από τα γραφεία του Αθλητικού τμήματος (Ρούσβελτ 59-"Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο -1ος όροφος, τηλ. 2410-235260).
Όσοι αθλητές δεν θα μπορέσουν, θα τα παραλάβουν μια ώρα πριν την εκκίνηση του κάθε αγώνα.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass