Ανέβηκε στην 3η θέση ο Απόλλων Λάρισας

Κερδίζοντας χθες τον Καραϊσκάκη με σκορ 2-0 - Μπαστακός και Σιφναίος τα γκολ - Από ένα δοκάρι είχαν Σουλιώτης και Αλμπάνης

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2020 22:20

Αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο Απόλλων Λάρισας υπέταξε τον μαχητικό Καραϊσκάκη στη Φιλιππούπολη, με σκορ 2-0.


Παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, με τους «κυανόλευκους» να πετυχαίνουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και πέμπτη εντός έδρας, ανεβαίνοντας στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, προσπαθώντας να βρεθούν στα play off.
Οι δύο επιθετικοί παίκτες του, ο Μιχαήλ Μπαστακός στο 43’ και ο Μάρκος Σιφναίος στο 80’, πέτυχαν τα γκολ της λαρισινής ομάδας, η οποία είχε και ένα δοκάρι στο 42’, σε κοντινό σουτ του Δημήτρη Σουλιώτη.
Ένα δοκάρι επίσης είχαν και οι φιλοξενούμενοι στο 79’ σε δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Αλμπάνης.
Ο τεχνικός του Απόλλωνα Αριαν Μπελά παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-4-2.
Κάτω από τα δοκάρια ο Γκέκας, δεξιά στην άμυνα ο Σκούπρας, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, στο κέντρο αυτής ήταν ο Σουλιώτης με τον Καρρίκι, στα χαφ έπαιξαν οι Γκουστάβο Σάντος, Χατζής, Ναζίμ, Λίταινας και επιθετικό δίδυμο ο Σιφναίος με τον Μπαστακό.
Από την αρχή ο Απόλλων επιδίωξε να επιβάλει τον δικό του ρυθμό, αλλά ο Καραϊσκάκης ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης.
Στο 8’ ο Χατζηστραβός βρήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή τον Κυβελίδη, που με ωραίο γύρισμα στο ύψος του πέναλτι βρήκε ξανά τον συμπαίκτη του, αλλά το σουτ πέρασε πάνω από την εστία του Γκέκα.
Δέκα λεπτά αργότερα στο 18’, ο Ναζίμ με ωραία κάθετη μπαλιά βρήκε τον Γκουστάβο Σάντος που δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Μέλκα.
Λίγο αργότερα στο 22’, ο Σκούπρας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, με τον Γκουστάβο Σάντος να παίρνει την κεφαλιά και τον Μέλκα να αποκρούει με υπερένταση την μπάλα στη δεξιά γωνιά του.
Μια ακόμη καλή στιγμή είχαν οι γηπεδούχοι στο 37’ όταν ο Σκούπρας δοκίμασε ένα δυνατό συρτό σουτ από τα δεξιά, με τον γκολκίπερ του Καραϊσκάκη να αποκρούει και πάλι την μπάλα.

 

ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ 1-0
Στο 42’ ο Κώστας Κουρτεσιώτης έκανε τη σέντρα από αριστερά, στην καρδιά της άμυνας πετάχτηκε ο Σουλιώτης, έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μέλκα, ενώ στη συνέχεια ο Σκούπρας σούταρε άουτ.
Αμέσως όμως μετά στο 43’, ήρθε το γκολ. Σε μια γρήγορη επίθεση για τον Απόλλωνα, ο Λίταινας βρήκε τον Ναζίμ μέσα στην περιοχή κι αριστερά, με τον τελευταίο να κάνει το γύρισμα προς τον άξονα εκεί όπου ο Μπαστακός μετά από δύο κοντρόλ, πέρασε τους αντιπάλους του και σε κενή εστία έκανε το 1-0.

 

ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
Ο Απόλλων Λάρισας ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και το δεύτερο ημίχρονο, απειλώντας ξανά στο 48’. Ο Σκούπρας έκανε τη σέντρα από δεξιά εκεί όπου ο Λίταινας έκανε το γυριστό σουτ, με τον Μέλκα να αποκρούει ακόμα μια φορά.
Στο 54’ ο Γκέκας πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα προ του Τσούτση, ενώ στο 58’ σε σέντρα του Σκούπρα από τα δεξιά, ο Σιφναίος πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά άουτ.
Εν συνεχεία ο Απόλλωνας επαναπαύθηκε στο 1-0 και επέλεξε να διαχειριστεί το προβάδισμα στο σκορ, βλέποντας και τον Καραϊσκάκη να μην μπορεί να βρει διαδρόμους στην εστία του Γκέκα.

 

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ… 2-0 ΣΤΟ 80’
Στο 72’ ο Σιφναίος γύρισε την μπάλα δεξιά του στον Λίταινα, που βρήκε τον χώρο για το σουτ με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.
Ο Χατζηστραβός στο 74’ από κάθετη πάσα του Αλμπάνη δεν μπόρεσε πιεζόμενος και από τον Κουρτεσιώτη να δημιουργήσει επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή του Απόλλωνα και στο 75’ ο Γκουστάβο Σάντος που έκλεψε την μπάλα από την άμυνα, έφτασε μέχρι την περιοχή των φιλοξενούμενων, γυρίζοντας την μπάλα προς τον Χατζή έξω από την περιοχή, αλλά στο πλασέ του αρχηγού η μπάλα πέρασε άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 1-1 στο 79’, όταν ο Αλμπάνης με αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γκέκα. Και αμέσως μετά έγινε το 2-0, στο 80’ . Από πάσα του Γουστάβο Σάντος ο Σιφναίος κυνήγησε τη φάση, εκμεταλλευόμενος και το λάθος του Καραγιαννίδη κι αφού πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα κατάφερε να διαμορφώσει το τελικό 2-0, πετυχαίνοντας παράλληλα και το 6ο του φετινό γκολ.
Στην εκπνοή του αγώνα στο 90’ και στην τελευταία καλή φάση που καταγράφηκε, σε σέντρα του Καψάλη ο Αλμπάνης έπιασε την κεφαλιά και ο Γκέκας μπλόκαρε την μπάλα.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Τσακαλίδη (Χαλκιδικής), συνεργάτες του ήταν οι κ.κ. Μαλανδρής (Χαλκιδικής), Κουκούμης (Καβάλας) και 4ος ο κ. Βουρνέλης (Μακεδονίας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: 85’ Γκουστάβο Σάντος / 23’ Παπανίκου, 76’ Καραγιαννίδης.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Σκούπρας, Καρρίκι, Σουλιώτης, Κουρτεσιώτης, Χατζής, Ναζίμ, Λίταινας, Μπαλοτέλι (85’ Νύκταρης), Σιφναίος (88’ Γκουντρουμπής), Μπαστακός (73’ Τασιούλης).
ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Γιώργος Πετράκης): Μέλκα, Παναγιώτου (46’ Καψάλης), Καραγιαννίδης, Χατζηστραβός, Αλμπάνης, Καπίας, Ψιάνος, Μέτσε (79’ Μασούρας), Παπανίκου, Κυβελίδης, Τσούτσης (87’ Τερεζίου).
*Επόμενο παιχνίδι για τον Απόλλωνα είναι προγραμματισμένο και πάλι εντός έδρας, την ερχόμενη Κυριακή 26 Ιανουαρίου κόντρα στη Δόξα Δράμας.

 

«Στραβοπάτησε» ο Απόλλων Σμύρνης

Σήμερα ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός

Νέο... στραβοπάτημα είχαμε για τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, ο οποίος για τη 13η αγωνιστική της Super League 2 παραχώρησε ισοπαλία χωρίς τέρματα στα Χανιά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλωνας Λάρισας που με τη νίκη του 2-0 επί της ΑΕ Καραϊσκάκης τον πλησίασε στον ένα βαθμό από τη 2η θέση, με τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα να έχει έναν αγώνα λιγότερο (υποδέχεται σήμερα τον Λεβαδειακό).
Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:
Πλατανιάς-Εργοτέλης    2-4
Απόλλων Λ.-ΑΕ Καραϊσκάκης    2-0
Παναχαϊκή-Κέρκυρα    4-0
Απόλλων Σμύρνης-Χανιά    0-0
Δόξα Δρ.-Απόλλων Π.    3-0 ά.αγ.
ΣΗΜΕΡΑ
ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός (16:30, ΕΡΤ Sports)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 13 αγώνες)
1. ΠΑΣ Γιάννινα    30 -12αγ.
2. Απόλλων Σμύρνης    24
3. Απόλλων Λάρισας    23
4. Εργοτέλης    22
5. ΑΕ Καραϊσκάκης    21
6. Χανιά    21
7. Λεβαδειακός    20 -12αγ.
8. Παναχαϊκή    19
9. Πλατανιάς    17
10. Δόξα Δράμας    17
11. Απόλλων Πόντου    -3
12. Κέρκυρα    -3
*** Ο Απόλλων Πόντου άρχισε τη σεζόν με -6 βαθμούς και η Κέρκυρα με -3.

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14η )
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (24/01)
18:00 ΠΑΕ Χανιά- Πλατανιάς
ΚΥΡΙΑΚΗ (26/1)
15:00 Καραϊσκάκης-Παναχαϊκή
15:00 Απόλλων Λ.- Δόξα Δράμας
15:00 Απόλλων Πόντου- Απόλλων Σμύρνης
17:00 Εργοτέλης- ΠΑΣ Γιάννινα
ΔΕΥΤΕΡΑ (27/1)
16:00 Κέρκυρα- Λεβαδειακός

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass