Automoto

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2020 15:31

DUCATI αποκάλυψη 2020

Η Ducati έκανε την επίσημη παρουσίαση της Αγωνιστικής ομάδας του MotoGP στην έδρα της στην Μπολόνια στο παλάτι Re Enzo όπου είχε γίνει και η παρουσίαση της ομάδας το 2011 με τον Valentino Rossi και ο απεσταλμένος μας Δημήτρης Διατσίδης βρέθηκε εκεί όπως και τότε.

O CEO Claudio Domenicali ξεκίνησε την παρουσίαση λέγοντας και εξηγώντας το γιατί οι αγώνες είναι πολύ σημαντικοί για την εταιρεία και φέτος ακόμη περισσότερο παρά ποτέ!

Για την επερχόμενη μεταγραφολογία του 2021-22 είπε: “Δεν είμαστε κολλημένοι με τους Ιταλούς οδηγούς! Θέλουμε γρήγορους οδηγούς, όποιας εθνικότητας κι αν είναι. Είμαστε τυχεροί που φέτος έχουμε δύο γρήγορους Ιταλούς οδηγούς”.

Από την πλευρά του ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Ducati, o Gigi Dall'Igna μίλησε για τα στοιχεία της νέας μοτοσικλέτας του 2020: “Το νέο πλαίσιο αποδείχτηκε μια πολύ καλή βάση για την εξέλιξη και έχουμε βέβαια να κάνουμε και αλλά τεστ σε σχέση με το παλιό, ειδικά στην Μαλαισία. Επίσης ο νέος κινητήρας πήρε θετικά σχόλια από όλους τους οδηγούς. Είναι οδηγήσιμος και τώρα θα τον κάνουμε ακόμη γρηγορότερο χωρίς να χάσει οδηγησιμότητα!

Από την πλευρά των οδηγών ο Danilo Petrucci έχει χάσει 3 κιλά, φαίνεται σε εξαιρετική φόρμα και έχει καλή ψυχολογία.

“Είμαι καλά δούλεψα όχι περισσότερο αλλά με περισσότερη ηρεμία. Ο στόχος είναι να κάνω καλύτερα αποτελέσματα. Έμαθα πολλά τη χρονιά που πέρασε και κατάλαβα που έγιναν τα λάθη στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Τώρα είμαι έτοιμος να δουλέψω σωστά και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάνε καλά”.

Ο Andrea Dovizioso για άλλη μια χρονιά είναι ο οδηγός στον οποίο ποντάρουν οι Ιταλοί για τη μάχη για τον Τίτλο. Για την ουσία της αναμενόμενης μάχης είπε: “Σίγουρα ο Μαρκ είναι στα χαρτιά αυτός που πρέπει να νικήσουμε, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν 4-5 οδηγοί που μπορούν όχι μόνο να κερδίσουν αγώνες αλλά και να κυνηγήσουν το Πρωτάθλημα. Είναι πολύ διαφορετικός ο αγώνας από ό,τι οι δοκιμές, εγώ πρέπει να βελτιωθώ στις δοκιμές. Τα λάστιχα είναι το πιο σημαντικό στον αγώνα και μόνο ο αγώνας δείχνει την αλήθεια, όσες προσομοιώσεις και να κάνεις. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι στη διαχείρισή τους.

Κάθε σεζόν είναι μια διαφορετική ιστορία. Μπορείς να κάνεις τακτική αλλά όταν ο Μαρκ είναι πολύ γρηγορότερος από όλους, όπως ήταν πέρυσι, είναι δύσκολο να τον νικήσεις. Όλα όμως είναι πιθανά και πρέπει να δοκιμάζουμε».

«Περιμένω βέβαια και το σημαντικό τεστ στη Μαλαισία για να δώσουμε τις τελικές κατευθύνσεις στους μηχανικούς για τη νέα μοτοσυκλέτα».

Αυτά λοιπόν είναι τα πρώτα σημαντικά πράγματα που είπαν οι 4 άνθρωποι της Ducati και σε επόμενα άρθρα θα έχουμε και περισσότερες αναφορές στις πιο αναλυτικές δηλώσεις, μετά το τέλος της επίσημης παρουσίασης.

-----------

FORMULA 1«Ο Schumacher σήμερα...»

Έξι χρόνια έχουν περάσει από το τραγικό ατύχημα που είχε στις γαλλικές Άλπεις ο σπουδαίος Michael Schumacher και παρά την ελπίδα όλων μας να ανακάμψει, είναι σαφές πως αυτό μόνο εύκολο δεν είναι. Είναι χαρακτηριστικά όσα δήλωσε ο Nicola Acciari, κορυφαίος νευροχειρουργός από το νοσοκομείο της Μπολόνια. Μιλώντας για την πιθανή κατάσταση του Γερμανού επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, ήταν αποκαλυπτικός σχετικά με το πώς μπορεί να είναι σήμερα...

Κρατώντας ως newsauto «μικρό καλάθι» σε όλες αυτές τις δηλώσεις που κατά καιρό κάνουν διάφοροι από τον κύκλο του Schumi (και μη), o Acciari δήλωσε στην Ιταλική εφημερίδα Contro Copertina: «Ο Michael Schumacher σήμερα... είναι πολύ αλλαγμένος και εξασθενημένος. Φανταστείτε έναν άνθρωπο αρκετά διαφορετικό από αυτόν που ξέραμε στις πίστες, με διαφορετική και εξασθενημένη μυϊκή και σκελετική δομή...».

Όλα αυτά ενώ πρόσφατα ο καλός φίλος της οικογένειας Schumacher, πρώην επικεφαλής της Ferrari και νυν πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Jean Todt, προκάλεσε αίσθηση λέγοντας: «... Ναι, είναι αλήθεια είδα αγώνα μαζί με τον Μίκαελ στο σπίτι του στην Ελβετία...». Ο Γάλλος τόνισε παράλληλα πως ο Schumacher είναι αυτή τη στιγμή στα καλύτερα δυνατά ιατρικά χέρια, λαμβάνοντας την καλύτερη δυνατή φροντίδα στο σπίτι του, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του με αυτό: «Δεν τα παρατάει και συνεχίζει να αγωνίζεται».

Ferrari και ανησυχητικά δείγματα

To 2019 ήταν μία ακόμα χρονιά όπου η Scuderia Ferrari ήταν... «πρωταθλήτρια Χειμώνα» αλλά ηττήθηκε κατά κράτος από τη Mercedes στην κανονική διάρκεια της σεζόν.

Η γερμανική εταιρεία έφτασε στο έκτο συνεχόμενο νταμπλ στη Formula 1, με τίτλους τόσο στους οδηγούς όσο και στους κατασκευαστές, την ώρα που η ιταλική ομάδα που εντυπωσίαζε στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, αποδείχθηκε πως είχε θεμελιώδη προβλήματα με το μονοθέσιό της.

Τόσο μεγάλα που πέταξε στα σκουπίδια τα πρώτο μισό της σεζόν, με αποτέλεσμα η ανάκαμψη που ήρθε στην πορεία, να μη μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση βαθμολογικά. Δεδομένων αυτών, η ελπίδα των tifosi έχει στραφεί στην αγωνιστική σεζόν του 2020 που ξεκινά σε λιγότερο από δύο μήνες από την Αυστραλία.

Ωστόσο, στην Ιταλία ψιθυρίζεται πως το νέο μονοθέσιο των «κόκκινων», δεν γεμίζει το Μαρανέλο με αισιοδοξία. Είναι χαρακτηριστικά όσα έγραψε ο συνήθως αξιόπιστος Leo Turrini στο blog του στο quotidiano.net.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος δημοσιογράφος που παραδοσιακά... βγάζει λαβράκια σε ό,τι αφορά στα τεκταινόμενα εντός Ferrari έγραψε: «Αντιλαμβάνομαι πως έως τώρα, οι ενδείξεις από τον προσομοιωτή και την αεροδυναμική σήραγγα, δεν έχουν εντυπωσιάσει την τεχνική ομάδα. Υπάρχει όμως ακόμα χρόνος...».

----------Οδηγός----------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass