Τάσος Επιτρόπου: Το μυστικό της ΕΡΑ ΣΠΟΡ…

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ  Η ΥΨΗΛΗ  ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2020 22:01

Από το μαύρο της ΕΡΤ στο... άσπρο της ενημέρωσης βρέθηκε ο Τάσος Επιτρόπου, διευθυντής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο οποίος βρέθηκε στη Λάρισα με αφορμή εκδήλωση τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού (Pressing 90,1) για να μιλήσει για την ελευθεροτυπία.


Βέβαια πριν μιλήσει γι ’αυτό, μάς μίλησε για την ΕΡΑ ΣΠΟΡ και πώς καταφέρνει να είναι το μοναδικό μέσο κρατικής ενημέρωσης που βρίσκεται τόσο ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού.
Ο Τόσος Επιτρόπου, που έχει δουλέψει σε 14 μέσα ενημέρωσης, αποφάσισε να μας μιλήσει για τα «δομικά» συστατικά (άλλωστε είχε εισαχθεί το 1989 σε ανάλογη σχολή του ΤΕΙ Πάτρας, αλλά στις κτιριακές υποδομές) λέγοντας: «Πιστεύω ότι είναι το προϊόν ο αθλητισμός που τραβάει, είναι αυτό που λέμε ότι «πουλάει». Από μόνο του όμως δεν γίνεται… Το βασικό με τις εκπομπές αυτές είναι να ξεχνάει ο κόσμος τα προβλήματά του και για μένα το μυστικό μας είναι ότι δεν ασχολούμαστε μόνο με το μπάσκετ ή το βόλεϊ. Ασχολούμαστε με τα ολυμπιακά αθλήματα. Είμαστε οι πρώτοι που μεταδίδουμε πανελλήνια μια πρωτιά κάθε ολυμπιακού αθλήματος. Για παράδειγμα, σήμερα την πρώτη θέση του Λευτέρη Πετρούνια στη Μελβούρνη, που διεκδικεί πρόκριση για την Ολυμπιάδα.
Ακολουθούμε παντού όλους τους ολυμπιονίκες ή τους αθλητές που διεκδικούν προκρίσεις.
Αθλητισμός δεν είναι μόνο μπάλα...».
*Υπάρχουν και περιθώρια βελτίωσης;
«Πιστεύω ότι η νέα διοίκηση θα δώσει ώθηση να πάμε ακόμα καλύτερα και όταν λέω καλύτερα εννοώ την κάλυψη των αθλητικών διοργανώσεων, γιατί νομίζω ότι πρέπει να είμαστε παντού. Επίσης νομίζω ότι πρέπει να ενισχύσουμε τον τεχνικό μας εξοπλισμό και ειδικά τον στόλο των οχημάτων μας. Και πάνω απ’ όλα θέλουμε κόσμο…».
*Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ έχει ακροαματικότητα, αλλά οι αθλητικές εφημερίδες, όπως και οι πολιτικές, δεν είναι στα καλύτερά τους…
«Με πονάει για τις εφημερίδες, οι εφημερίδες είναι ο καημός… Νομίζω όμως ότι έχουν μια λάθος κατεύθυνση, πουλάνε το γεγονός, δεν κυνηγάνε την επόμενη μέρα, τι θα γίνει μετά το γεγονός… Χρειάζονται αναλύσεις που να είναι κατανοητές… Να μην απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό, όπως τώρα με νέα μόνο για την ομάδα τους. Πρέπει να ανοίξουν τους ορίζοντές τους.
Δε γίνεται, για παράδειγμα, να συμβαίνουν μεγάλα, ακόμα και πολιτικά, γεγονότα και να μην προβάλλονται απ’ όλες τι αθλητικές εφημερίδες, όπως ο θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα».
*Μήπως υπάρχουν και συμφέροντα;
«Το πιστεύω και αυτό γιατί δεν υπάρχει απόλυτη ελευθεροτυπία στην Ελλάδα. Ζεστό παράδειγμα η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της ΜΚΟ Freedom House για την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα που έδωσε «κίτρινη κάρτα» όπως στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Δεν πήρε βέβαια «κόκκινη» όπως οι χώρες της Αφρικής. Είναι ένα καμπανάκι για μας που αναγνωρίζει ότι η ελευθεροτυπία στη χώρα μας είναι μερικώς ελεύθερη».
*Πιστεύεις ότι οι συνδικαλιστικές ενώσεις μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα;
«Έχουμε όλοι ευθύνη, όχι μόνο οι συνδικαλιστικές ενώσεις. Έχουν γίνει βήματα προόδου με στόχο να αποκατασταθεί ο σεβασμός προς τους δημοσιογράφους, που δυστυχώς έχει χαθεί. Ως και ο ΠΣΑΤ, που δεν είναι συνδικαλιστικό σωματείο, έχει κάνει βήματα προόδου σημαντικά και προσπαθεί για την ελευθεροτυπία».
Ο Τάσος Επιτρόπου έχει μια σημαντική διαδρομή στη δημοσιογραφία με κυρίαρχη την αθλητική. Εκτός από διευθυντής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ δούλεψε σε «Φλόγα», «Ρεκόρ», «Βήμα», «Sportime», «Ελεύθερος Τύπος», «Espresso». Ήταν γενικός διευθυντής στην εφημερίδα «Απόφαση» και αρχισυντάκτης του αθλητικού τμήματος στην εφημερίδα «Απογευματινή».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass