Ε-Χ-ασαν και οι δύο τα πλέι οφ

ΝΠΣ Βόλος και ΑΕΛ έμειναν χθες στο 0-0

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2020 22:02

Αποστολή της «Ε»
Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας,
Χρ. Αρχοντούλης
Φωτ.: Αλεξ. Παπαγεωργίου

ΝΠΣ Βόλος και ΑΕΛ πριν τη χθεσινή τους αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ήθελαν τη νίκη για να έχουν ελπίδες για την είσοδό τους στα πλέι οφ. Τελικά, μετά τον αγώνα βρέθηκαν χαμένοι και οι δύο με τη μεταξύ τους ισοπαλία (0-0) σε ένα παιχνίδι

που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και είχε ελάχιστες καλές φάσεις. Αν κάτι θα μείνει από το παιχνίδι είναι η αποβολή του Μάρκοβιτς στο 61’ με απευθείας κόκκινη κάρτα, που προκάλεσε το μένος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια αφήνοντας αιχμές για τον αρχιδιαιτητή Περέιρα.
Από δω και πέρα η ΑΕΛ θα προχωρήσει με αναθεώρηση των στόχων της. Θα παίξει στα πλέι άουτ, χρειάζεται μία ή δύο νίκες (για να μη βρεθεί προ εκπλήξεως), ενώ ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να δει την αξία όλων των παικτών ενόψει της νέας χρονιάς. Ήδη από τα δύο τελευταία παιχνίδια έχει κερδίσει δύο παίκτες και αυτοί είναι ο Τόρζε και ο Ηλιάδης.
Η ΑΕΛ καλείται να κερδίσει τον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ώστε να αγωνισθεί στα πλέι άουτ με πλεονέκτημα έδρας. Δηλαδή να δώσει τέσσερεις αγώνες εντός έδρας και τρεις εκτός.
Στον Βόλο πριν τον αγώνα πήγαν να τρολάρουν τους παίκτες της ΑΕΛ, αλλά και τους ελάχιστους Λαρισαίους φιλάθλους βάζοντας να ακούγεται στα μεγάφωνα το δημοτικό άσμα «μπήκαν τα γίδια στο μαντρί» αλλά από κει και πέρα οι συνθήκες του παιχνιδιού ήταν ιδανικές. Ελάχιστες ύβρεις και η ατμόσφαιρα δεν θύμιζε σε τίποτα τις παλαιότερες εποχές των αναμετρήσεων ομάδων της Λάρισας και του Βόλου. Να πιστέψουμε ότι άρχισε να υπάρχει τέτοιος ποδοσφαιρικός πολιτισμός στη Θεσσαλία; Το μέλλον θα δείξει...
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους: Μπέρτο (δεξιά), Μιχαήλ, Μάρκοβιτς (σέντερ μπακ), Μούζεκ (αριστερά) στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους: Σετσέροβιτς, Ηλιάδη και στα πλάγια τους: Βινίσιους (αριστερά), Ουάρντα (δεξιά) και τον Τόρζε πίσω από τον μοναδικό επιθετικό, τον Νούνιτς.
Οι δύο εκπλήξεις που φύλαγε ο Γρηγορίου ήταν η επαναφορά στο αρχικό σχήμα του Νούνιτς στη θέση του Παπάζογλου και το γεγονός ότι στην άμυνα σέντερ μπακ έπαιξε ο Μάρκοβιτς, με τον Μόρα να μένει εκτός αρχικού σχήματος για πρώτη φορά (εκτός των περιπτώσεων που ήταν τιμωρημένος).
Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά και στο πρώτο τέταρτο έπαιζε μόνη της στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις φάσεις που δημιούργησε. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και από κει και πέρα η ομάδα του Βόλου είχε την κατοχή (63%-37%), τα… κόρνερ (5-1...), αλλά η ΑΕΛ στις αντεπιθέσεις έφθασε πιο κοντά στο γκολ χωρίς όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με μία αλλαγή, καθώς ο Τόρες πήρε τη θέση του Κανταμούρο.
Πέντε λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αυστηρής αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Μάρκοβιτς σε μαρκάρισμα πάνω στον Κάσες.
Ο Γρηγορίου έριξε αμέσως στον αγώνα τον Μόρα, που παίζει σέντερ μπακ, για να ενισχύσει την άμυνά του, ενώ έβαλε στη συνέχεια τον Ασούμπρε για να μπορέσει να έχει γρήγορες αντεπιθέσεις.
Όμως ο παίκτης αγωνίσθηκε μόλις τέσσερα λεπτά, καθώς έπαθε θλάση και αποχώρησε. Τη θέση του πήρε ο Μπούστος.
Από κει και πέρα δεν υπήρξε κάποια καλή ευκαιρία για καμία από τις δύο ομάδες.
Στο δεύτερο μέρος ο ΝΠΣ Βόλος είχε την κατοχή (παρέμεινε το 63%), κέρδισε συνολικά εννέα κόρνερ, αλλά την καλύτερη ευκαιρία είχε πάλι η ΑΕΛ όταν στο 61’ ο Τόρζε μόνος απέναντι στον Γκαραβέλη δεν μπόρεσε να τον νικήσει.
Το 0-0 γενικά κρίνεται δίκαιο παρά την ανούσια εδαφική υπεροχή των γηπεδούχων.
ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
6’: Εκτέλεση φάουλ του Τόρζε από δεξιά, ο Ηλιάδης πιάνει κεφαλιά στο σημείο του πέναλτι και η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
11’: Σουτ του Τόρζε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ.
24’: Μακρινό σουτ του Κάσες, η μπάλα καταλήγει άουτ.
37’: Μπαλιά του Τόρζε προς τον Ουάρντα που βγαίνει μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή προλαβαίνει και αποκρούει με έξοδο ο Γκαραβέλης.
41’: Ο Ζοάο βρίσκεται σε πολύ καλή θέση απέναντι στον Κρίστινσον, αλλά προλαβαίνει τελευταία στιγμή και αποκρούει ο Μάρκοβιτς.
42’: Σέντρα του Τόρζε από αριστερά προλαβαίνει και γυρνάει στον Γκαραβέλη ο Τσίκα.
54’: Σουτ του Ζοάο, η μπάλα με την παρέμβαση του Μιχαήλ καταλήγει στον Κρίστινσον.
61’: Ο Τόρζε (εκμεταλλευόμενος λάθος του Τσίκα) βγαίνει μόνος του προ του Γκαραβέλη, σουτάρει αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας του ΝΠΣ Βόλου.
85’: Στη σέντρα που έγινε την πρώτη κεφαλιά έκανε ο Γέντρισεκ και στη νέα κεφαλιά του Τσίκα μέσα από τη μικρή περιοχή, η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον.
90’: Μακρινό σουτ του Μπούστος, η μπάλα καταλήγει άουτ.
90’+2’: Σουτ του Τόρες, η μπάλα καταλήγει άουτ.
90’+5’: Σουτ του Τόρες έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Κρίστινσον.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ καλύτεροι ήταν ο Τόρζε και ο Ηλιάδης που του χρόνου θα είναι οι πρωταγωνιστές της λαρισινής ομάδας.
Ο Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια έκανε λάθη ειδικά στην αρχή, ο Μπέρτος ήταν καλός μόνο στο πρώτο μέρος, ο Μιχαήλ είχε καλή απόδοση, ενώ ο Μάρκοβιτς κρατάει την μπάλα περισσότερο απ’ όσο πρέπει.
Ο Σετσέροβιτς ήταν αρκετά καλός, ενώ ο Βινίσιους βρέθηκε σε χαμηλή πτήση, όπως και ο Ουάρντα που έβγαλε δύσκολα το παιχνίδι. Ο Νούνιτς πήρε ευκαιρία, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε. Ο Μούζεκ ήταν μέτριος, ενώ ο Μόρας αποτελεί εγγύηση.
Ασούμπρε και Μπούστος έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται.
Από τον ΝΠΣ Βόλου άρεσαν οι: Γκαραβέλης, Φεράρι, Κάσες και Μουνίθ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) ήταν υπερβολικά αυστηρός στην αποβολή του Μάρκοβιτς, ενώ χαρίστηκε (και έχει δίκιο ο Κούγιας) κάρτα στον Ντεντάκη. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι: Κανταμούρο, Τσοκάνης, Νταντάκης, Ζοάο, Ασούμπρε, Τσίκα ενώ απευθείας κόκκινη κάρτα είδε ο Μάρκοβιτς.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Μεϊντάνας (Αχαΐας), Δημητριάδης (Καστοριάς).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Αλμπέρτο Γκαγιέχο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Τσίκα, Φεράρι, Κανταμούρο (46’ Τόρες), Μουνίθ, Γκουαροτσένα, Κάσες, Τσοκάνης (72’ Γέντρισεκ), Ζοάο.
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Ηλιάδης, Μούζεκ, Μιχαήλ, Μπέρτος, Μάρκοβιτς, Βινίσιους (53’ Μόρας), Σετσέροβιτς, Τόρζε, Ουάρντα, Νούνιτς (73’ Ασούμπρε, 77’ λ.τρ. Μπούστος).

 

Νέος πρόεδρος
στην ΠΑΕ ΑΕΛ
ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας
*Σενάριο για μεταβίβαση μετοχών στον γιο του

Γενική συνέλευση πραγματοποίησε χθες η ΠΑΕ ΑΕΛ στα γραφεία της και νέος πρόεδρος θα είναι ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας που παίρνει τη θέση του Σωτήρη Μάρκου, ο οποίος παραμένει διευθύνων σύμβουλος έχοντας και τη θέση του αντιπροέδρου.
Στη διοίκηση που επίσημα δεν συγκροτήθηκε σε σώμα θα είναι και οι Ντριγκόγιας (νέο πρόσωπο), Πουλαράκης, Ντελόπουλος, Παπαγεωργίου, Λαμπρογεώργος και Τάκας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αλέξης Κούγιας προτίθεται να μεταβιβάσει τις μετοχές του στον γιο του Χρήστο στις 8 Μαρτίου (αύριο συμπληρώνει το 18ο έτος της ηλικίας του) καθώς ενδέχεται να αναλάβει μια θέση όπου θεωρείται ασυμβίβαστη με τη μετοχική σύνθεση μιας ΠΑΕ. Για τον λόγο αυτό την περασμένη βδομάδα έκανε ταξίδι στην Ελβετία και συναντήθηκε με αξιωματούχους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Τέλος, έγινε πρόταση στην ερασιτεχνική ΑΕΛ να δοθεί η διαχείριση των ομάδων νέων της ΠΑΕ ΑΕΛ και ένα από τα δύο λεωφορεία της ομάδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass