Το μέλλον της Super League 1

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ.Σ. - ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΛ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2020 22:14

Αύριο είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Super League, όπου αναμένεται πως θα γίνει γνωστό ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας για το μέλλον του πρωταθλήματος.


Θα προκύψουν κάποιες πρώτες ειδήσεις για το τι θα γίνει με το τρέχον πρωτάθλημα, το οποίο έχει σταματήσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει χιλιάδες θύματα μέχρι τώρα σε όλο τον κόσμο.
Στις 16.00, λοιπόν, θα διεξαχθεί το αναμενόμενο Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη των 14 ομάδων και μένει να φανεί πού θα καταλήξουν οι συζητήσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι η παράταση αναστολής των πρωταθλημάτων Super League, συναφή ζητήματα και διάφορα άλλα θέματα.
Ανάμεσα στις 14 ομάδες της Super League 1 είναι και η ΠΑΕ ΑΕΛ, που περιμένει ποια θα είναι τα νέα, σχετικά με την επανεκκίνηση.
Αν υπάρξουν θετικές ειδήσεις για την πορεία του κορονοϊού, τότε είναι πολύ πιθανό η Πολιτεία να αποφασίσει τέλη Απριλίου να αρχίσουν οι προπονήσεις και εν συνεχεία μετά τις 15 Μαΐου , να διεξαχθούν αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ, ενδεχομένως Κυριακή και Τετάρτη, για να ολοκληρωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Τίποτα πάντως δεν είναι βέβαιο για την ακριβή ημερομηνία επανέναρξης και προπομπός για το τι μέλλει γενέσθαι στο ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι η σημερινή απόφαση της UEFA με άλλες 55 ενώσεις-μέλη της σε αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη για το μέλλον των πρωταθλημάτων στις ευρωπαϊκές χώρες.
*Τα σενάρια που υπάρχουν είναι τρία για τη Super League 1. Το πρώτο είναι σε περίπτωση που αποφασιστεί να μην ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις, να μετρήσει η βαθμολογία του πρωταθλήματος ως έχει τη στιγμή που για λόγους «ανωτέρας βίας» αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η αναστολή του.
Το δεύτερο είναι να συνεχιστούν κανονικά τα πρωταθλήματα μέχρι το τέλος τους και το τρίτο είναι η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων χωρίς πρωταθλητή ή ομάδες που υποβιβάζονται. Το τελευταίο σενάριο μάλλον δεν θα ισχύσει, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αν συμβεί αυτό να μην μπορεί η χώρα να στείλει ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Η UEFA είναι σύμμαχος στην ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων κάτι στο οποίο βέβαια βοηθάει και η μετάθεση του EURO για το επόμενο καλοκαίρι που αφήνει το φετινό διαθέσιμο. Τα πάντα όμως θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη του ιού και τα δεδομένα θα επανεξετάζονται συνεχώς.

 

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 30% ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ;
Στην αυριανή τηλεδιάσκεψη θα συζητηθούν και οι τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις, που θα υποστούν οι ομάδες από τη δίνη του κορονοϊού. Και σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που θα προταθεί σε ποδοσφαιριστές και προπονητές είναι να υπάρξουν περικοπές κατά 30% σε όλα τα συμβόλαια για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο που θεωρείται ως δεδομένο ότι θα διαρκέσει η αναστολή της αγωνιστικής δράσης. Πάντως οι διοικούντες τη Super League αντιλαμβάνονται πως δεν θα είναι εύκολο να περάσει ένα τέτοιο μέτρο, καθώς θα ακολουθήσουν αντιδράσεις -κυρίως από τους παίκτες- και θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τον ΠΣΑΠ. Εκτιμούν ωστόσο πως είναι μία απόφαση που πρέπει να παρθεί κεντρικά και να αποφασιστεί συνολικά από όλους το ποσοστό των περικοπών κι όχι από μόνη της η κάθε ΠΑΕ, διότι δεν θα βρεθεί σε αυτή την περίπτωση η «χρυσή» τομή.

 

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 2
Σε αναμονή βρίσκονται και στον Απόλλωνα Λάρισας για το πότε θα έχουμε και πάλι επανεκκίνηση στη Super League 2, όπου κι εκεί οι πληροφορίες που διαρρέουν κάνουν λόγο για επιστροφή στις προπονήσεις τέλη Απριλίου -καλώς εχόντων των πραγμάτων- σχετικά με τον κορονοϊό και εάν υπάρξουν κάποια θετικά νέα.

 

Η Super League στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία

Η Super League στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία και με ανακοίνωσή της ευαισθητοποιεί τις ομάδες του πρωταθλήματος. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Η Super League στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και την πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προβάλλοντας τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Το ποδόσφαιρο ενώνει και η εθελοντική αιμοδοσία είναι ύψιστη πράξη αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ήδη, ομάδες της Super League έχουν κινητοποιηθεί, οργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass