O Αθλητισμός στην εποχή του covid -19

Δημοσίευση: 08 Απρ 2020 21:28

Aπό την αγορά στην Ελλάδα μέχρι και τον σκόρερ Ιέρο

*ΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΡΑΝΤΟΜΙΡ ΑΝΤΙΤΣ

Η είδηση του θανάτου του Ράντομιρ Αντιτς προκάλεσε θλίψη στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αφού εκτός από σπουδαίος ποδοσφαιριστής είχε γράψει Ιστορία, ήταν ο μοναδικός που είχε καθίσει στον πάγκο των Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσίασε τον θρύλο του ποδοσφαίρου και πώς συνδύασε την καριέρα του με τη μεγάλη ανακάλυψή του από την... Ελλάδα! Τα πρόσωπα κλειδιά και οι παίκτες που ξεχώρισαν.

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΙΤΣ

Ο Αντιτς έχει συνδυάσει τη μεγάλη του πορεία με την Ατλέτικο Μαδρίτης, με έναν παίκτη κλειδί. Εναν ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε από την Ελλάδα και έμελλε να είναι ο άνθρωπος που θα συμβάλει τα μέγιστα για να κατακτήσουν οι «ροχιμπλάνκος» το νταμπλ. To 1995 ο Αντιτς αφήνει την Οβιέδο για να πάει στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ηταν το δεύτερο μεγάλο βήμα στην προπονητική του καριέρα, καθώς την περίοδο 1991-92 είχε παέι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον ερχομό του έθεσε βέτο να αποκτηθεί ένας παίκτης από τον Πανιώνιο. Ο Μίλινκο Πάντιτς, ένας παίκτης που κόστισε μόλις 450.000€ έγινε ο ήρωας της Ατλέτικο. Με 41 παιχνίδια και 10 γκολ βοήθησε την Ατλέτικο για το ιστορικό νταμπλ την περίοδο 1995-96. Παράλληλα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο Champions League 1996-97 παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκε η Ατλέτικο στα προημιτελικά.

Η ΑΓΟΡΑ ΤΙΟΥ ΜΟΛΙΝΑ

Ο Αντιτς το 1995 απέκτησε τον τερματοφύλακα Χοσέ Μολίνα. Η απόφαση αυτή ήταν εξίσου σημαντική, καθώς με 189 συμμετοχές στα 5 χρόνια που έμεινε στην Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν το πρόσωπο - κλειδί για την ομάδα

Ο ΣΚΟΡΕΡ ΙΕΡΟ

Ο Φερνάντο Ιέρο είναι ένας θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, έπαιξε 439 φορές και σημείωσε 102 τέρματα. Μπορεί να μην τον ανακάλυψε ο έμπειρος προπονητής, αλλά συνέβαλε ώστε να μπορεί να βάζει την μπάλα στα δίχτυα! Την περίοδο 1991-92 με προπονητή τον Αντιτς ο Ιέρο αναδείχτηκε... αρχισκόρερ, μιας και σκόραρε 21 φορές, που ήταν και προσωπικό ρεκόρ καριέρας του.

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ

Εκτός από σπουδαίος προπονητής ο Αντιτς είχε και μια σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Με παραστάσεις εκτός από το σερβικό ποδόσφαιρο, σε Τουρκία και Ισπανία. Το 1968 πήρε μεταγραφή στην Παρτιζάν από τη Σλόμποντα Ουζίτσε. Στην ομάδα του Βελιγραδίου έμεινε έως το 1976 και κατέκτησε 1 πρωτάθλημα έχοντας 181 συμμετοχές και 9 γκολ. Ο έμπειρος αμυντικός πήρε μεταγραφή για τη Φενερμπαχτσέ όπου έμεινε δύο χρόνια, έχοντας 28 συμμετοχές και δύο γκολ. Το 1978 πήρε μεταγραφή στη Σαραγόσα όπου έκατσε δύο χρονιές. Με 58 συμμετοχές και 7 γκολ πήρε μεταγραφή για τη Λούτον Τάουν, όπου στα 4 χρόνια που διέμεινε μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του είχε 100 συμμετοχές και 9 τέρματα.

 

 

ΑΥΣΤΡΙΑ

Απαγορεύονται όλες οι πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις,

παρουσία, κοινού μέχρι τέλη Ιουνίου

 

Την απαγόρευση, λόγω κορονοϊού, όλων των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων παρουσία κοινού, έως τα τέλη Ιουνίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αυστρίας, ενώ, εντός της εβδομάδας θα παρουσιαστούν σε συνεντεύξεις Τύπου λεπτομέρειες για τους χειρισμούς της κρίσης του κορονοϊού στον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού. Ως εκ τούτου ματαιώνονται, οριστικά πλέον, τα ξακουστά "Φεστιβάλ Βιέννης" που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν μεταξύ 15ης Μαΐου και 21ης Ιουνίου, με τη διεύθυνσή τους να τονίζει σήμερα ότι συνεχίζει να αναζητά εναλλακτικές επιλογές, ώστε τουλάχιστον ένα μέρος των Φεστιβάλ να μπορέσει να εμπλουτίσει το φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα της πόλης της Βιέννης. Στο πλαίσιο αυτό διεξάγονται "εντατικές συνομιλίες" με τους αρμόδιους από κάποιες επί μέρους παραγωγές ως προς τη δυνατότητα να παρουσιαστούν σε κάποια χρονική στιγμή αργότερα, αλλά μέσα στο 2020.

Το ότι τα Φεστιβάλ Βιέννης δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στη σχεδιαζόμενη μορφή τους ήταν σαφές ήδη στα τέλη Μαρτίου, όταν ο γενικός διευθυντής τους, ο Χριστόφ Σλαγκμουίντερ είχε επισημάνει ότι "δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή από το να εφεύρουμε εκ νέου τα φεστιβάλ". Ο κατάλογος των ματαιώσεων ή των αναβολών αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων που προγραμματίζονταν σε ολόκληρη τη χώρα για το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι ήδη πολύ μακρύς και περιλαμβάνει, από την οριστική ακύρωση του Διεθνούς Μαραθώνιου της Βιέννης, μέχρι την αναβολή για τον Σεπτέμβριο, των τριήμερων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της "Γιορτής στο νησί του Δούναβη".

Πρόκειται για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εδώ και τέσσερις δεκαετίες κάθε χρόνο στο "νησί-θέρετρο" ανάμεσα στην παλιά και τη νέα κοίτη του μεγάλου ποταμού, και οι οποίες θεωρούνται οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας σε ένα τριήμερο έως και τρία εκατομμύρια επισκέπτες. Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Βιέννης, που φέτος θα διοργανωνόταν για 37η φορά, θεωρείται από τους διασημότερους στον κόσμο και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου με τη συμμετοχή 45.000 αθλητών από 130 χώρες. Εξάλλου "πλήρης παράλυση" της πολιτιστικής ζωής θεωρείται το κλείσιμο, από τις 11 Μαρτίου, όλων των δημόσιων μουσείων στη χώρα, αλλά και οι διαδοχικές ανακοινώσεις για ακύρωση, ματαίωση ή αναβολή δεκάδων πολιτιστικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, κ.ά., πέραν των συνεδρίων και διασκέψεων, στη διεθνώς θεωρούμενη "πρωτεύουσα των συνεδρίων", Βιέννη. Μεταξύ άλλων, τόσο η ξακουστή Κρατική Όπερα Βιέννης, όσο και το Μέγαρο Συναυλιών Βιέννης, αλλά και μία σειρά άλλων θεάτρων της πρωτεύουσας, έχουν αναστείλει από τις 11 Μαρτίου και επ’ αόριστον τη λειτουργία τους. Τη ματαίωση των φετινών διοργανώσεών τους έχουν ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες και μία σειρά μεγάλων ή μικρών φεστιβάλ σε όλη την Αυστρία, όπως το διάσημο Φεστιβάλ του Μέρμπις, που θεωρείται διεθνώς η "Μέκκα της οπερέτας" και το οποίο θα είχε πρεμιέρα στις 9 Ιουλίου, με το έργο του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν "West Side Story".

 

Μάσκα από τη New Balance για την καταπολέμηση του COVID-19

Η εταιρεία αθλητικών ειδών, New Balance, δημιούργησε μάσκα προσώπου γενικής χρήσης, που θα χρησιμοποιηθεί στην προστασία από τον κορονοϊό.

Όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τα μέσα Απριλίου πρόκειται να κατασκευάζονται έως και 100.000 την εβδομάδα, ενώ σημειώνεται ότι η εταιρεία εξελίσσει τα σχέδια και τα υλικά έτσι ώστε οι μάσκες να συμμορφώνονται με τις υγειονομικές απαιτήσεις και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εμπιστοσύνη από το ιατρικό προσωπικό της πρώτης γραμμής.

Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι η μάσκα είτε θα προσφέρεται δωρεάν σε υγειονομικό προσωπικό ή θα πωληθεί σε τιμές που καλύπτουν το κόστος κατασκευής, προκειμένου να μπορέσει να κρατήσει πολλούς από τους εργαζομένους της στις δουλειές τους.

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bild: Με 236 άτομα στο γήπεδο η επανεκκίνηση της Bundesliga

 

Οι Γερμανοί θα ήθελαν να γίνει στις αρχές Μαΐου επανεκκίνηση της Bundesliga, η οποία έχει διακοπεί από τις 11 Μαρτίου λόγω του κορονοϊού. Φυσικά οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, η γερμανική λίγκα έχει ορίσει τον μέγιστο αριθμό ατόμων που θα επιτρέπονται στο γήπεδο σε 239 άτομα, όταν ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Από αυτούς 126 θα είναι οι παίκτες, προπονητές, ιατροί, τηλεοπτικοί σταθμοί και τέσσερα παιδιά για να μαζεύουν την μπάλα. Στις εξέδρες θα επιτρέπονται 113 άτομα, συμπεριλαμβανομένων για την ασφάλεια και μερικών δημοσιογράφων.

 

Νέα σενάρια για παραμονή Ιμπραΐμοβιτς

Η σχέση της Μίλαν με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν έχει τελειώσει και μάλιστα αναμένονται πολλά σενάρια ακόμα. Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο Σουηδός σταρ δεν σκέφτεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και μάλιστα εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει στους «ροσονέρι». Τις προηγούμενες ημέρες είχε δημοσιευτεί ότι ο Ιμπραΐμοβιτς δεν ήθελε να μείνει στη Μίλαν, καθώς θα αναλάβει τον σύλλογο ο Ραλφ Ράνγκνικ. Ο Σουδός σταρ φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε και δείχνει διατεθειμένος να μιλήσει με τον νέο προπονητή και να ολοκληρώσει την καριέρα του στη Μίλαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass