O Αθλητισμός στην εποχή του covid - 19

Δημοσίευση: 09 Απρ 2020 22:03

Οι προθεσμίες και τα όρια για τους προκριματικούς του Τόκιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ

Στο πλαίσιο των εργασιών της Ειδικής Ομάδας "Ξεκινάμε", η οποία έχει αναλάβει τον καταρτισμό όλων των ερωτημάτων που προέκυψαν από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020, η άλλη Ειδική Ομάδα Προκριματικών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC) ενέκρινε τη σειρά τροπολογιών στο σύστημα προκριματικών και ορίων των Αγώνων.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ «...η αναθεώρηση στα όρια έγινε για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της πανδημίας του ιού COVID-19 και της επακόλουθης οριστικοποίησης των νέων ημερομηνιών των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020, που αντικατέστησαν την προηγούμενη έκδοση που εγκρίθηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ τον Ιούλιο του 2017». Τα βασικά σημεία των "Αναθεωρημένων Αρχών του Συστήματος Προκριματικών και Ορίων του Τόκιο 2020" είναι:

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

- Η νέα προθεσμία για την περίοδο των προκριματικών είναι η 29η Ιουνίου 2021. Οι διεθνείς ομοσπονδίες, μπορούν να ορίσουν τις δικές τους προθεσμίες για την περίοδο των προκριματικών, εάν αυτές είναι πριν από στη συγκεκριμένη ημερομηνία. -Οι αναθεωρημένες προθεσμίες για τις συμμετοχές στους τελικούς των αθλημάτων έχει οριστεί πλέον στις 5 Ιουλίου 2021. -Η αναθεώρηση των προκριματικών συστημάτων θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να δοθεί ασφάλεια στους αθλητές και στις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (NOCs).

ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ

-Οι αθλητές που έχουν ήδη κατακτήσει μια θέση ποσοστώσεων των Ολυμπιακών Προκριματικών σειρών, θα τη διατηρήσουν παρά την αναβολή των Αγώνων. Μέχρι στιγμής, το 57% των συνολικών θέσεων των αθλητών έχουν ήδη καλυφθεί, κι απομένουν περίπου 5.000 θέσεις που θα προκύψουν μέσα από τους προκριματικούς. -Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι προκριματικές θέσεις λαμβάνονται από την Ολυμπιακή Επιτροπή και σε άλλες περιπτώσεις, λαμβάνονται απευθείας από συγκεκριμένους αθλητές. Σε όλες τις περιπτώσεις και σύμφωνα με τον Ολυμπιακό Χάρτη, η αντίστοιχη Ο.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να επιλέξει τους αθλητές θα την εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020. -Σε κάθε περίπτωση παραμένει προτεραιότητα η ενδεδειγμένη μέθοδος και το μονοπάτι των προκριματικών σειρών κάθε αθλήματος. Κι αυτό ενθαρρύνει τις διεθνείς ομοσπονδίες να ακολουθήσουν μια παρόμοια προσέγγιση, αντικαθιστώντας τις χαμένες ευκαιρίες κατανομής ποσοστώσεων με τον ίδιο αριθμό γεγονότων. -Σε ό,τι αφορά στο σενάριο, κατά το οποίο η κατανομή των ποσοστώσεων βασίστηκε στην αρχική κατάταξη, οι διεθνείς ομοσπονδίες διατηρούν την πλήρη διακριτική ευχέρεια να καθορίσουν τη νέα προθεσμία και την οδό βαθμολόγησης. Η ΔΟΕ αναγνωρίζει την ευαισθησία τέτοιων αποφάσεων. Πρέπει να βρεθεί μια προσεκτική ισορροπία μεταξύ των αθλητών που πλησίασαν τις προκριματικές σειρές με βάση τις προηγούμενες προθεσμίες του 2020, αλλά παράλληλα να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των καλύτερων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020, επιτρέποντας στους κορυφαίους αθλητές του 2021 να προκριθούν. -Οι διεθνείς ομοσπονδίες ενθαρρύνονται να συνεργαστούν με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες μέλη τους και τις δικές τους αθλητικές επιτροπές, προκειμένου να καταλήξουν με συναινετική διάθεση, σε μια δίκαιη και διαφανή απόφαση.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ

-Με βάση την αρχή πως οι αθλητές που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020, εξακολουθούν να έχουν το εισιτήριο για τη διοργάνωση, είναι εφικτό για τις διεθνείς ομοσπονδίες να επεκτείνουν τα ηλικιακά κριτήρια επιλεξιμότητας, εφόσον υπάρχουν, και να επιτρέψουν στους αθλητές που είναι έχουν επιλεγεί το 2020, να παραμείνουν επιλέξιμοι για να ανταγωνιστούν Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020, από 23 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου 2021. Η μόνη εξαίρεση θα είναι εάν οι διεθνείς ομοσπονδίες διαπιστώσουν ότι η χαλάρωση του ανώτατου ορίου ηλικίας κατά ένα χρόνο, μπορεί να προκαλέσει κινδύνους ασφάλειας ή υγείας για τους αθλητές. -Σε ό,τι αφορά πιθανά κριτήρια επιλεξιμότητας για το κατώτερο ηλικιακό όριο (εάν υπάρχει), η ΔΟΕ αναγνωρίζει την πλήρη εξουσία των ομοσπονδιών να αξιολογήσουν την εκλογή των αθλητών που δεν είναι επιλέξιμοι τον Ιούλιο του 2020, αλλά θα πληρούν το κατώτερο όριο ηλικίας το 2021.

 

 

Επανέναρξη της Serie A στις 31 Μαΐου

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΪΟΥ

Στην Ιταλία οι σύλλογοι έχουν φτάσει σχεδόν σε συμφωνία για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος: 24 Μαΐου η πιο αισιόδοξη ημερομηνία, 7 Ιουνίου η πιο μακρινή, κάπου στη μέση (31 Μαΐου) αναφέρεται ως η πιο πιθανή. Εν τω μεταξύ στις 4 Μαΐου, φαίνεται ότι οι ομάδες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, που έχουν απαγορευτεί εξαιτίας του κορονοϊού. Όπως σημειώνεται από την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα χρειαστούν σχεδόν έξι εβδομάδες (13 αγωνιστικές) για να ολοκληρωθεί η Serie A, κάτι που μπορεί να συμβεί από τις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΞΕΝΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΝΤΕΡ

Οι ξένοι παίκτες της Ίντερ, που είχαν μεταβεί στις οικογένειές τους στο εξωτερικό, θα πρέπει να επιστρέψουν στο Μιλάνο έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ήδη, κάποιοι από τους επτά ποδοσφαιριστές που είχαν αποχωρήσει και ήταν οι Λουκάκου, Έρικσεν, Μόουζες, Γιανγκ, Γοδίν, Μπρόζοβιτς και Χαντάνοβιτς, γύρισαν στην Ιταλία. Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη, όμως, όλοι θα πρέπει να βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας για να ξεκινήσουν τη δεκαπενθήμερη απομόνωση στα σπίτια τους, όπως συμβαίνει με όσους μπαίνουν στη χώρα προερχόμενοι από το εξωτερικό.

 

Πλάνο για περικοπές 12% και 20% στη Ρεάλ Μ.

ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΤΟΝΙ ΚΡΟΟΣ

Παρά το γεγονός πως προσπάθησε να το… ντριμπλάρει τις προηγούμενες εβδομάδες, η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης έχει αποφασίσει πλέον να ακολουθήσει κι αυτή τον δρόμο των περικοπών στους μισθούς των ποδοσφαιριστών της λόγω της οικονομικής ζημιάς από τον κορονοϊό. Και μάλιστα οι διοικούντες του μαδριλένικου συλλόγου επεξεργάζονται ήδη δύο σχέδια: α) Μείωση 12% εάν επιστρέψουν οι ομάδες στην αγωνιστική δράση μετά την πανδημία και β) Μείωση 20% εάν το φετινό πρωτάθλημα οδηγηθεί σε οριστική αναβολή. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε αρχικά στο πλάνο της την προοπτική περικοπών των μισθών, μέσω των αναστολών των συμβάσεων (το περίφημο ERTE που «κατέκλυσε» τις ομάδες της LaLiga), όμως μετά την πίεση που άσκησε η διοργανώτρια αρχή προς όλους τους συλλόγους να προβούν σε πλάνο αναστολών για να μειωθούν οι «εργάσιμες» μέρες κατά τη διάρκεια της κρίσης από τον κορονοϊό, οι «μερένχες» άλλαξαν γνώμη και έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για μειώσεις με τους παίκτες τους. ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΚΡΟΟΣ Ο Γερμανός άσος, Τόνι Κρόος, τάχθηκε ενάντια στο ενδεχόμενο των μειώσεων, εξηγώντας τη στάση του: «Μείωση στον μισθό είναι σαν να κάνεις μια μάταιη δωρεά ή για τον σύλλογο. Εγώ είμαι υπέρ των πληρωμών με βάση όσα έχουν συμφωνηθεί και ο καθένας μας να δωρίσει ένα ποσοστό των αποδοχών του στην έρευνα κατά της πανδημίας ή την ενίσχυση ανθρώπων που το έχουν ανάγκη. Από όλους μας ζητείται βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη και είναι πολλά τα μέρη στα οποία χρειάζεται να προσφέρουμε βοήθεια», δήλωσε ο διεθνής αμυντικός μέσος, ο οποίος έχει αποφασίσει το καλοκαίρι να φύγει, με πιθανότερο προορισμό την Αγγλία και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 

Κορυφαίοι αθλητές βοηθούν τις πιο ευάλωτες κοινότητες

ΣΤΙΣ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΦΑΒΕΛΕΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται σταθερά στη Βραζιλία και απειλούν να προκαλέσουν χάος στις πυκνοκατοικημένες φαβέλες, μερικοί από τους κορυφαίους αθλητές της χώρας προσπαθούν να βοηθήσουν τις πιο ευάλωτες κοινότητες. Ο Ολυμπιονίκης του τζούντο (χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των ανδρών των 81 κιλών στην Αθήνα το 2004) Φλάνιο Κάντο είναι μεταξύ εκείνων που διαθέτουν τον χρόνο και τα χρήματά τους στη μάχη κατά του COVID-19 στο μεγαλύτερο έθνος της Νότιας Αμερικής, το οποίο έχει επιβεβαιώσει 13.717 κρούσματα και 667 θανάτους από τον ιό έως χθες. Ο Κάντο συγκεντρώνει κεφάλαια για ένα έργο που θα παρέχει μηνιαία επιδότηση σε χιλιάδες οικογένειες στο Ρίο και στη Κουιάμπα, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα ή υποφέρουν οικονομικά λόγω ανεργίας. Το μηνιαίο επίδομα περίπου 100 ρεάλ (17,59 ευρώ) έρχεται με τη μορφή μιας προπληρωμένης κάρτας μετρητών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τοπικά σούπερ μάρκετ. Ένας άλλος αθλητής είναι ο Κάρλος Ντούνγκα, αρχηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Βραζιλιάς το 1994 στις ΗΠΑ. Όπως και ο Κάντο, έτσι και ο Ντούνγκα έχει πολλά χρόνια φιλανθρωπικού έργου, βοηθώντας τα ορφανοτροφεία, τα γηροκομεία και τα κοινωνικά έργα. Τις τελευταίες μέρες έχει πείσει ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ, παραγωγούς τροφίμων και εταιρείες μεταφορών να δωρίσουν και να διανείμουν περισσότερους από 10 τόνους τροφίμων σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν εξαιτίας του ιού. Ο Αργεντινός Αντρές Ντ’ Αλεσάντρο, ο οποίος αγωνίζεται στην Πόρτο Αλέγκρε, ήταν μαζί του χθες καθώς φόρτωναν σάκους προϊόντων σε αυτοκίνητα και φορτηγά. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι οι Βραζιλιάνοι διεθνείς, Νεϊμάρ, Ρομπέρτο Φιρμίνιο και Παουλίνιο έχουν επίσης συμβάλει στην πατρίδα τους.

 

Παραβίασε την απαγόρευση συγκεντρώσεων η ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Η πιο φημισμένη ομάδα της Βουλγαρίας, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, επέστρεψε στις προπονήσεις, παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης για τις υπαίθριες συγκεντρώσεις, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Ένα βίντεο, που δημοσιεύτηκε σε αρκετές ιστοσελίδες της γειτονικής χώρας, δείχνει τον Σέρβο προπονητή, Μίλος Κρούστιτς, δύο εκ των βοηθών του και τουλάχιστον έξι αλλοδαπούς παίκτες να γυμνάζονται την Τρίτη στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Παντζάρεβο. Η Βουλγαρία, μία χώρα που κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έως τις 13 Μαΐου, επέβαλλε ποινή στις συγκεντρώσεις που βρίσκονται περισσότερα από δύο άτομα που συναντιούνται, ενώ η ιατρική επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας (BFU) απαγόρευσε όλες τις προπονήσεις των ομάδων στις 17 Μαρτίου. «Εάν υπάρχει κάποια προπόνηση (ποδοσφαιρικής ομάδας), τότε οι αρμόδιοι φορείς του υπουργείου Υγείας θα πρέπει να την τιμωρήσουν παραδειγματικά», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ στους εκπροσώπους του Τύπου, ερωτηθείς να σχολιάσει την παραβίαση από την πλευρά της ΤΣΣΚΑ. «Πρέπει να τιμωρηθούν όπως άλλοι άνθρωποι στη χώρα». Η κάτοχος 31 τίτλων στη Βουλγαρία, ΤΣΣΚΑ, η οποία έφτασε σε τρεις ημιτελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων μεταξύ του 1967 και του 1989, δεν έχει σχολιάσει κάτι επί του παρόντος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass