Τόκιο 2020: Παραμένει αβέβαιο το μέλλον

Τ. ΜΟΥΤΟ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΙΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2020 17:45

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο μετρούν αντίστροφα πλέον για τη νέα ημερομηνία έναρξης του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη το 2021, παρά το γεγονός ότι το... σύννεφο του κορονοϊού δεν έχει διαλυθεί ακόμα.


Τον περασμένο μήνα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ιαπωνική κυβέρνηση συμφώνησαν στην αναβολή των Αγώνων, λόγω του κορονοϊού, που έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 89.000 ανθρώπους παγκοσμίως.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος του «Τόκιο 2020», Τοσίρο Μούτο, τόνισε ότι οι διοργανωτές των Αγώνων στοχεύουν στη νέα ημερομηνία έναρξης της 23ης Ιουλίου 2021, ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο χρειάζεται για να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού.
«Δεν νομίζω να μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο ο κορονοϊός έως τον προσεχή Ιούλιο ή όχι», δήλωσε ο Μούτο και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε σε θέση να σας δώσουμε μια σαφή απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Ωστόσο, έχουμε πάρει την απόφαση να αναβάλλουμε τους Αγώνες κατά ένα χρόνο, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εργαστούμε σκληρά για να προετοιμαστούμε μέσα σε ένα χρόνο».
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, έθεσε την Τρίτη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τη χώρα, καθώς από την Παρασκευή η Ιαπωνία έχει καταγράψει πάνω από 6.000 κρούσματα κορονοϊού και 112 θανάτους, σύμφωνα με το NHK.
Λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν μετά τον κορονοϊό, μάλιστα, ο Μούτο γνωστοποίησε ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στην Ιαπωνία τον Μάιο ακυρώθηκε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass