800 ευρώ στους προπονητές μπάσκετ

Προσπάθεια για δημιουργία σχολής στη Λάρισα

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2020 20:00

Νέες κατηγορίες προστέθηκαν από το Υπουργείο για τη λήψη μέτρων στήριξης εργαζομένων ειδικών κατηγοριών, όσων δηλαδή θα λάβουν το ποσό των 800€.

Σε αυτές τις κατηγορίες προστέθηκαν και οι προπονητές μπάσκετ, με τη διευκρίνιση ότι για την καταβολή του εν λόγω επιδόματος θα πρέπει να έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να είναι ενεργά μέλη σωματείων του ερασιτεχνικού αθλητισμού που είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Kαλαθοσφαίρισης. Έως χθες Κυριακή 17 Μαΐου μπορούσαν οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις σε ειδικό έντυπο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr.
Ειδικότερα οι νέες κατηγορίες που εντάσσονται για την καταβολή των 800 ευρώ είναι :
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε πάνω από έναν εργοδότη και κάποιος/οι εξ αυτών δεν έχει/ έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τους και εφόσον οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν ξεπέρασαν το 50%, (στην αρχική υπουργική απόφαση ήταν για 30%) των συνολικών ωρών εργασίας τους με βάση τις συμβάσεις εργασίας τους, από 15/3/2020 έως και 20/4/2020.
Εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού με επαγγέλματα βάσει της στατιστικής ταξινόμησης των επαγγελμάτων κατά ΣΤΕΠ92 που καταγράφονται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ οι οποίοι απασχολήθηκαν με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου από 15.2.2020 ως 20.3.2020 που έληξαν πρόωρα ή έληξαν αφού παρήλθε ο συμφωνημένος χρόνος σε επιχειρήσεις – εργοδότες που υπάγονται σε έναν από τους ΚΑΔ 90.01,90.02,90.03,90.04 ή με βραχυχρόνιες συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, μιας ή δύο ημερών, με συμβατικό χρόνο λήξης και έναρξης εντός του ίδιου ως άνω χρονικού διαστήματος σε μία ή σε περισσότερες επιχειρήσεις.
Εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται για λογαριασμό περισσότερων του ενός εργοδοτών – φυσικών προσώπων (αυτοαπασχόληση) που δεν έχουν συστήσει νομικό πρόσωπο και δεν αποτελούν κοινωνία και υπάγονται στις εξαιρέσεις της παρ 14.1 του άρθρου 14 της υπουργικής απόφασης με αριθμό 40331/Δ1.13521/2019 – ΦΕΚ 3520/Β/19-9-2019 όπως ισχύει από και έχουν ημέρες ασφάλισης e-ΕΦΚΑ από 1.12.2019 ως και 29.2.2020.
Ενεργά μέλη των συνεταιρισμών εργαζομένων του νόμου 4430/2016 που είναι εγγεγραμμένοι στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας.
Προπονητές καλαθοσφαίρισης με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ενεργών μελών του σωματείων του ερασιτεχνικού αθλητισμού που είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.


ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ  ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Στην ίδρυση σχολής προπονητών Γ’ εθνικής κατηγορίας προχωρά ο ΣΕΠΚ. Οι σχολές προπονητικής θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις πόλεις και πιο συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο, ενώ μπορεί ο αριθμός των πόλεων ν’ αυξηθεί, αρκεί να υπάρξει συμμετοχή τουλάχιστον 30 υποψήφιων προπονητών, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Προπονητών. Μάλιστα μέσω σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης  «Υποψήφιοι σχολής προπονητών καλαθοσφαίρισης» γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί σχολή στη Λάρισα.  

Σε μία τέτοια περίπτωση, το ενδιαφέρον δηλώνεται επίσημα στην ΕΟΚ και στον ΣΕΠΚ και εν συνεχεία το αίτημα μεταβιβάζεται -μέσω αυτών- στη ΓΓΑ, που κατά κανόνα ανταποκρίνεται. Όταν ο αριθμός είναι μικρότερος, δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε Σχολή Προπονητών.
Επίσης ο  Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης διευκρινίζει πως για την απόκτηση της Βεβαίωσης Αθλητικής Εμπειρίας για την υποβολή των αιτήσεων για τη Σχολή Γ' Κατηγορίας, όσοι έχουν αγωνιστεί στις εθνικές κατηγορίες, πρέπει να απευθυνθούν στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, καταθέτοντας το σχετικό αίτημα μέσω μέιλ στο emoatso@basket.gr.

Όσοι έχουν αγωνιστεί σε τοπικές κατηγορίες, απευθύνονται στις αντίστοιχες τοπικές ενώσεις.
Τα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:
Συγκεκριμένα:
1. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων σπουδαστών, είναι αποκλειστικά το διάστημα από 11/5/2020 έως και 31/5/2020. Όλα τα δικαιολογητικά, μαζί με την αίτηση θα πρέπει να υποβληθούν εντός της συγκεκριμένης προθεσμίας.
2. Επιλέξτε πάνω στην αίτηση σε ποια πόλη επιθυμείτε να παρακολουθήσετε τη σχολή. Ομοίως και στην υπεύθυνη δήλωση.
3. Οι πτυχιούχοι ΑΕΙ, δεν υποχρεούνται να παρακολουθήσουν όσα μαθήματα περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών των Σχολών τους. Αυτό αποδεικνύεται από τη βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας του οικείου ιδρύματος.
4. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει ή να συμπληρώνουν το 21ο έτος της ηλικίας τους έως τις 31/12/2020.
5. Ενδεικτική ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων της σχολής ορίζεται για τις αρχές Ιουλίου του 2020. Θα προηγηθεί ανακοίνωση με αναλυτική αναφορά στο τελικό Πρόγραμμα σπουδών, τις ημερομηνίες , τις ώρες και τον τόπο διεξαγωγής.
6. Η βεβαίωση αθλητικής εμπειρίας, η οποία θα συνοδεύεται από τα αντίστοιχα επικυρωμένα φύλλα αγώνων, χορηγείται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (για Εθνικά Πρωταθλήματα) ή την ένωση (για τοπικά Πρωταθλήματα).
7. Η Ιατρική Βεβαίωση χορηγείται από Ιατρό Παθολόγο ή Γενικής Ιατρικής, Ιδιώτη ή από Δημόσιο Νοσοκομείο. Η Βεβαίωση δεν πρέπει να έχει εκδοθεί σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Πρέπει να αναγράφεται πάνω σε αυτήν η ημερομηνία έκδοσής της καθώς και να είναι ευκρινής η σφραγίδα του Ιατρού (να συμπληρώνεται το σχετικό υπόδειγμα Ιατρικής Βεβαίωσης).
8. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνείτε με την κα Στέλλα Μαρίνα (213 131 6065), την κα Τσιάκλα Αικατερίνη (213 131 6464) και την κα Στρίγγλου Μαρία (213 131 6417).
9. Αποστολή της αίτησης και των συνημμένων δικαιολογητικών με ταχυδρομείο ή courier στη διεύθυνση Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι 151 80.
Αναλυτικά τα έγγραφα που απαιτούνται:
1. Βεβαίωση Αθλητικής Εμπειρίας
2. Ιατρική Βεβαίωση
3. Αίτηση προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
4. Υπεύθυνη Δήλωση”.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass