Καθοριστική η ερχόμενη εβδομάδα για το τοπικό μπάσκετ

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ - ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΗΣ Α1 - ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2020 21:04

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι η ερχόμενη αναφορικά με τα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ. Βασική παράμετρος που θα καθορίσει τις εξελίξεις είναι η απόφαση που θα ληφθεί από την Ομοσπονδία σχετικά με το πόσες ομάδες θα προβιβαστούν από τα τοπικά πρωταθλήματα στη Γ’ Εθνική.

Ειδικά στην περίπτωση της ΕΣΚΑΘ, όπως επισήμανε ο πρόεδρος κ. Ντούγκος «θέλουμε να γνωρίζουμε εάν θα προβιβαστούν από τη Θεσσαλία στη Γ’ Εθνική μία ή δύο ομάδες. Από κει και πέρα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. προκειμένου να αποφασίσουμε τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα. Παράλληλα περιμένουμε από την Ομοσπονδία να μας ενημερώσει τι πρόκειται να γίνει με τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων. Πιστεύω ότι θα δοθεί το πράσινο φως για τη διεξαγωγή τους μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα», είπε ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ.

 

Η Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σχετικά με τα τοπικά πρωταθλήματα του μπάσκετ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Α1 Ανδρών και πιο συγκεκριμένα στην ολοκλήρωση της Β’ φάσης της φετινής διοργάνωσης (πλέι οφ). Στις προθέσεις της ΕΣΚΑΘ (χωρίς αυτό να είναι οριστικό ακόμη) είναι να εφαρμοστεί η προκήρυξη αλλά με μειωμένο αριθμό αγώνων. Δηλαδή να μην ισχύει το κριτήριο των τριών νικών, αλλά οι αγώνες να είναι νοκ άουτ. Βάσει αυτού του σχεδίου απαιτούνται περί τις δέκα ημέρες για να ολοκληρωθεί η Β’ φάση του πρωταθλήματος της Α1 και να αναδειχθεί η ομάδα που θα κερδίσει τον τίτλο και την άνοδο στη Γ’ Εθνική (σ.σ. αναμένεται ωστόσο η απόφαση της ΕΟΚ για τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν στη Γ’ Εθνική από τη Θεσσαλία). Το πότε θα ξεκινήσουν οι αγώνες θα εξαρτηθεί από το πότε θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων στα κλειστά γυμναστήρια.
Σε ό,τι αφορά στα πλέι άουτ που θα καθορίσουν τον υποβιβασμό, δεν υπάρχει σκέψη να διεξαχθούν. Το σίγουρο είναι ότι θα υποβιβαστεί μικρότερος αριθμός ομάδων, αλλά το πώς θα γίνει αυτό θα αποφασιστεί από το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ.

 

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Για την Α2 και τη Β’ κατηγορία το επικρατέστερο σενάριο είναι να διακοπούν οριστικά τα φετινά πρωταθλήματα και ως τελική βαθμολογία θα επικυρωθεί η βαθμολογία που διαμορφώθηκε την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Θα προβιβασθεί ο προβλεπόμενος αριθμός ομάδων, ενώ σχετικά με τον υποβιβασμό (από την Α2 στη Β’) θα ισχύσει ό,τι και στην Α1, δηλαδή θα υποβιβαστεί μικρότερος αριθμός ομάδων.

 

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Ένα από τα θέματα που απασχολούν τις ομάδες και κατά συνέπεια και το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ είναι το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις σκέψεις της διοργανώτριας αρχής είναι να γίνουν μικρές αλλαγές και όχι γενική αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Ένα σενάριο είναι να δημιουργηθούν όμιλοι με μικρότερο αριθμό ομάδων, δηλαδή με 10 ομάδες, προκειμένου τα πρωταθλήματα να είναι πιο ευέλικτα και να μην δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα σε περίπτωση νέας διακοπής. Παράλληλα στην προκήρυξη της νέας αγωνιστικής περιόδου θα προβλέπεται και τι θα γίνει σε ενδεχόμενη νέα διακοπή των πρωταθλημάτων (πώς θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής, τι θα γίνει με τη Β’ φάσης, τι θα ισχύσει με τις τελικές βαθμολογίες κ.λπ.). Τέλος, σχετικά με το κύπελλο της ΕΣΚΑΘ επειδή πολλά σωματεία έχουν εκφράσει την επιθυμία να μην παίξουν, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην δούμε τη νέα αγωνιστική σεζόν κύπελλο και ως εκ τούτου να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα νωρίτερα.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass