Οριστική διακοπή της σεζόν στην Euroleague

ΘΕΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΕΘΕΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2020 21:20

Την απόφαση για οριστική διακοπή της σεζόν στην Εuroleague, μετά και από την εισήγηση του CEO, Τζόρντι Μπερτομέου, λόγω των κινδύνων από την πανδημία του κορονοϊού, έλαβε το Συμβούλιο των μετόχων, στη χθεσινή σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι έντεκα ομάδες με συμβόλαιο τύπου Α (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενερμπαχτσέ, Αναντολού Εφές, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο, και Μακάμπι Τελ Αβίβ) συμφώνησαν με την πρόταση του Τζόρντι Μπερτομέου και πλέον η σεζόν ακυρώνεται. Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να διατηρήσει τις ίδιες 18 ομάδες και την επόμενη σεζόν στη Λίγκα κι αυτό σημαίνει ότι δεν θα προβιβαστούν ομάδες από το Eurocup, ούτε θα δοθούν νέες wild cards. Η σεζόν στην Euroleague είχε διακοπεί στις 13/3 λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορoνοϊού.
Αν και ο ισχυρός άνδρας της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, είχε προσπαθήσει να καθησυχάσει τους παίκτες στη σύσκεψη με τους 18 αρχηγούς των ισάριθμων ομάδων το περασμένο Σάββατο, η εισήγησή του χθες ήταν υπέρ ενός οριστικού «λουκέτου» στη σεζόν. Ίσως, ο Μπερτομέου να επηρεάστηκε και από την επιστολή της Ένωσης Παικτών στις ομάδες με την οποία οι πρωταγωνιστές στο παρκέ ζητούσαν το πρόωρο τέλος της σεζόν για λόγους υγείας και κίνδυνο τραυματισμών μετά από δίμηνη απραξία. Εν τέλει και οι ομάδες μέτοχοι θεώρησαν καλύτερο να μην επιστρέψουν οι παίκτες στο παρκέ.
Μία από τις προτάσεις που φαινόταν ως επικρατέστερη σε περίπτωση που αποφασιζόταν η συνέχιση της σεζόν είναι να διεξαχθούν οι εναπομείνασες αγωνιστικές και final-8 (αντί πλέι οφ και φάιναλ φορ) σε μία ευρωπαϊκή πόλη.

 

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Εξηγήσεις ως προς τη μείωση των εσόδων για τη διοργάνωση λόγω της οριστικής διακοπής της σεζόν της Euroleague έθεσε ο Παναθηναϊκός, στο Συμβούλιο των μετόχων μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι «πράσινοι» και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Μάνος Παπαδόπουλος έθεσαν θέμα μεγαλύτερης οικονομικής ζημιάς στους συλλόγους λόγω της οριστικής διακοπής της σεζόν και ζήτησαν «να καταγραφεί η διαφωνία μας σε ό,τι αφορά τη διακοπή χωρίς να ξέρουμε ποια είναι τα έσοδά μας».
Συγκεκριμένα, από τον Παναθηναϊκό τονίστηκε: «Από την πρώτη στιγμή ήμασταν σύμφωνοι με τη διακοπή. Όμως, περιμένουμε εδώ και τόσο καιρό να μας εξηγήσετε τι γίνεται με το θέμα των εσόδων, γιατί με τη συμφωνία που κάνατε και τη μη συνέχιση της διοργάνωσης, δημιουργείται επιπλέον ζημιά. Γι’ αυτόν τον λόγο θέλουμε να καταγραφεί η διαφωνία μας σε ό,τι αφορά τη διακοπή χωρίς να ξέρουμε ποια είναι τα έσοδά μας».

 

ΣΤΟ EUROCUP Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Στο Eurocup θα μετέχει και τη σεζόν 2020-21 ο Προμηθέας Πατρών. Αυτό προέκυψε από την επίσημη ανακοίνωση της Euroleague για την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων της χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή 2020, του πρώτου (Euroleague) και του δεύτερου (Eurocup) τη τάξει ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση εγγυημένη θέση για τη σεζόν 2020-2021 στο Eurocup, το οποίο θα αρχίσει στις 30 Σεπτεμβρίου θα έχουν οι οκτώ ομάδες που έφτασαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης φέτος (2019-20), ανάμεσά τους δηλαδή και ο Προμηθέας Πατρών.
Μαζί με τους Αχαιούς, εγγυημένη θέση έχουν και οι Μονακό (Γαλλία), Παρτιζάν (Σερβία), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Τόφας (Τουρκία), Βενέτσια (Ιταλία), Μάλαγα (Ισπανία) και Ούνιξ Καζάν (Ρωσία). Οι εναπομείνασες 16 θέσεις μέχρι τις 24 θα καλυφθούν βάσει των θέσεων που τερμάτισαν οι ομάδες στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass