FORBES:

Φέντερερ, ο υψηλότερα αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο για το 2020

ΣΤΗ 18η ΘΕΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2020 21:13

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο για το 2020, καθώς η πανδημία του κορονοϊού «έριξε» τον σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, από την πρώτη θέση, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του «Forbes» που κυκλοφόρησε χθες.

Ο κορυφαίος Ελβετός τενίστας, κάτοχος του ρεκόρ στο απλό ανδρών με 20 κατακτήσεις Grand Slam, κέρδισε 106.3 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες, συμπεριλαμβανομένων 100 εκατ. δολαρίων μέσω χορηγιών, για να «αναρριχηθεί» τέσσερις θέσεις και να γίνει ο πρώτος παίκτης από το άθλημά του στην κορυφή της λίστας.
Οι ποδοσφαιριστές Κριστιάνο Ρονάλντο (105 εκατ. δολάρια), Λιονέλ Μέσι (104 εκατ.), Νεϊμάρ (95.5 εκατ.) και ο Αμερικανός κορυφαίος μπασκετμπολίστας, ΛεΜπρόν Τζέιμς με 88.2 εκατ. δολάρια, συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.
«Η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε περικοπές μισθών για τους αστέρες του ποδοσφαίρου, Μέσι και Ρονάλντο, ανοίγοντας τον δρόμο για έναν παίκτη του τένις να γίνει ο υψηλότερα αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο, για πρώτη φορά», δήλωσε ένας από τους κορυφαίους συντάκτες του «Forbes», Κερτ Μπαντενχάουζεν.
Η Ναόμι Οσάκα από την Ιαπωνία (37.4 εκατ. δολάρια), η οποία κατατάχθηκε 29η στη λίστα, ξεπέρασε τη σπουδαία Σερένα Γουίλιαμς (36 εκατ.) ως η αθλήτρια με τα υψηλότερα κέρδη στον κόσμο. Η τενίστρια από την Ιαπωνία και η Αμερικανίδα ήταν οι μόνες γυναίκες στη λίστα.
Οι παίκτες του μπάσκετ, ανάμεσά τους και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με έσοδα 48 εκατ. δολάρια (18ος), ήταν μπροστά από όλα τα αθλήματα με 35 αθλητές μεταξύ των 100 κορυφαίων. Το αμερικανικό ποδόσφαιρο κατέλαβε 31 θέσεις, κανένα υψηλότερο από τον εξάκις πρωταθλητή του Super Bowl, Τομ Μπρέιντι (45 εκατ. δολάρια) ο οποίος βρέθηκε στην 25η θέση.
Το ποδόσφαιρο ήταν το επόμενο πιο εκπροσωπούμενο άθλημα με 14 παίκτες, ακολουθούμενο από τένις (6), μποξ και μικτές πολεμικές τέχνες (5), γκολφ (τέσσερις), αγώνες αυτοκινήτων (3), μπέιζμπολ και κρίκετ με έναν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass