Ο ιστορικός ΠΟΕ στη Γ’ Εθνική

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ ΕΠΣΛ - ΟΙ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2020 21:07

Στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας θα αγωνίζεται τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν ο ΠΟΕ, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Ε.Ε. της ΕΠΟ ενέκρινε το πρακτικό της Επιτροπής Διοργανώσεων, βάσει του οποίου προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική κατηγορία οι 3ες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης των πρωταθλημάτων Α’ κατηγορίας των ιδρυτριών Ενώσεων της ΕΠΟ, ΕΠΣ Αθηνών, ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Μακεδονίας, εφόσον το πρωτάθλημά τους διεξάγεται σε έναν όμιλο, ή η καλύτερη 2η ομάδα, εφόσον το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο (2) ομίλους (άρθρο 20. παρ. 10 του ΚΑΠ). Αντιστοίχως, προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική και οι 2ες ομάδες των αντίστοιχων πρωταθλημάτων των ΕΠΣ Λάρισας και Αχαΐας, με βάση το κριτήριο ότι είναι οι μεγαλύτερες πληθυσμιακά Ενώσεις.
Ο ΠΟ Ελασσόνας βρισκόταν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ τοπικής κατηγορίας κατά τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος (έναν μόλις βαθμό πίσω από τον Αετό Μακρυχωρίου) και επομένως κερδίζει την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Έτσι η Λάρισα θα έχει και τέταρτη ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μετά τον Ηρακλή Λάρισας, τον Οικονόμο Τσαριτσάνης και τον Αετό Μακρυχωρίου.

 

ΞΑΝΑ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ
Έστω και με κατ’ εξαίρεση διαδικασία, η τάξη αποκαταστάθηκε και έτσι την περίοδο που -φυσιολογικά- θα γινόταν γνωστό το αποτέλεσμα της αγωνιστικής προσπάθειας του ΠΟ Ελασσόνας, οι «κυανόλευκοι» του Ζήση Ζιάγκα πήραν επίσημα το «εισιτήριο» επιστροφής μετά από 7 χρόνια στα εθνικά πρωταθλήματα, όπου θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2013 και τον υποβιβασμό τους από την τότε Δ’ Εθνική.
Είναι εντυπωσιακό ότι ο ΠΟΕ ξεκίνησε πρώτος από όλες τις ομάδες του Νομού Λάρισας τις επίσημες υποχρεώσεις του, αντιμετωπίζοντας ως κυπελλούχος της ΕΠΣΝΛ στις 24 Αυγούστου του 2019 το Σούλι Παραμυθιάς, το οποίο απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ μετείχε και στον τελευταίο χρονικά αγώνα που διεξήχθη στην περιφέρεια της Λάρισας πριν το γενικό lockdown, τον πρώτο ημιτελικό με αντίπαλο τον Φαλανιακό στη Φαλάνη (έληξε ισόπαλος 2-2), στις 11 Μαρτίου του 2020.
Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι ο ΠΟΕ δεν γνώρισε την ήττα στην κανονική διάρκεια κανενός επίσημου αγώνα της βιαίως διακοπείσης περιόδου, ενώ οι δύο «αποτυχίες» του καταγράφηκαν στη διαδικασία των πέναλτι (αγώνας Super Cup στον Τύρναβο με τον Ηρακλή Νεάπολης) και στην ημίωρη παράταση (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ασπρόπυργο, αν και κανονικά η ομάδα της Δυτικής Αττικής έπρεπε να αποκλειστεί λόγω της σαφέστατης παράβασης κανονισμών, στην οποία υπέπεσε).
Τέλος, υπάρχει ένα εκπληκτικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τη διαδρομή του Αετού Μακρυχωρίου (μεγάλου αντιπάλου του ΠΟΕ στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας), ο οποίος ανεβαίνει για τρίτη φορά στην ιστορία του σε εθνικό πρωτάθλημα, με χαρακτηριστικό ότι όποτε συμβαίνει κάτι τέτοιο πραγματοποιείται αναδιάρθρωση από την ΕΠΟ! Το 1990 ανέβηκε ως δευτεραθλητής ο Ηρακλής Νεάπολης, ενώ το 2002 ανήλθαν συνολικά τρεις ομάδες του Νομού Λάρισας στη Δ’ Εθνική (Φαλανιακός, ΑΟ Νέων Καρυών, Αετός Μακρυχωρίου).

 

ΑΛ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ: ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
Η είδηση της ανόδου του ΠΟΕ στη Γ’ Εθνική αντέστρεψε το κλίμα τόσο στους κόλπους της ομάδας όσο και σε ολόκληρη την επαρχία της Ελασσόνας. Ο πρόεδρος του συλλόγου Άλκης Χατζηβασίλης σε δηλώσεις του στην «Ε» έκανε λόγο για πλήρη δικαίωση, τονίζοντας ότι η απόφαση της ΕΠΟ χαροποίησε ιδιαίτερα όλους τους συντελεστές της ομάδας και τον φίλαθλο κόσμο της Ελασσόνας, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτη για τις προσπάθειες που κατέβαλε.
«Ήταν κάτι που το χρειαζόταν τόσο ο σύλλογος όσο και η πόλη της Ελασσόνας. Δικαιωθήκαμε πλήρως έστω και κατ’ αυτόν τον τρόπο, γιατί καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια ολόκληρη τη χρονιά. Είμαστε χαρούμενοι. Η ομάδα ήταν αήττητη στο πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή πορεία και αν μη τι άλλο άξιζε την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία» είπε ο πρόεδρος του ΠΟ Ελασσόνας και πρόσθεσε:
«Όλο αυτό το διάστημα, από τη διακοπή του πρωταθλήματος και την απόφαση της ΕΠΟ για επικύρωση των βαθμολογιών μέχρι σήμερα, πιστεύαμε ότι κάτι θα μπορούσε να αλλάξει. Δεν είχαμε απογοητευτεί. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτη που κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να δικαιωθεί η ομάδα.
Από δω και πέρα θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή για να καταστρώσουμε τις κινήσεις μας με στόχο να ενισχύσουμε τον ΠΟΕ προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νέου πρωταθλήματος και να πραγματοποιήσει αξιοπρεπή πορεία.
Η άνοδος του ΠΟΕ στη Γ’ Εθνική αντανακλάται σε ολόκληρη την πόλη. Ο κόσμος είναι χαρούμενος και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό μας όπως το έκανε μέχρι τώρα. Από δω και πέρα η στήριξή του είναι ακόμα πιο σημαντική για μας. Ο ΠΟΕ έχει μεγάλη ιστορία και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου για να δυναμώσουμε την ομάδα και να παρουσιαστεί πανέτοιμη στη νέα πρόκληση της Γ’ Εθνικής».


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΛ
Με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της ΕΠΟ η ΕΠΣΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Σύμφωνα με σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ανακοίνωση της Ε.Π.Ο., ο Π.Ο. Ελασσόνας θα συμπεριληφθεί στους ομίλους της Γ’ Εθνικής για την ποδοσφαιρική χρονιά 2020-2021.
Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις επίμονες προσπάθειες του προέδρου της ΕΠΣΝ Λάρισας κ. Μπουχλαριώτη Δ. για άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία και του δευτεραθλητή της ΕΠΣΝΛ μετά τη βίαιη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Η συγκεκριμένη διοίκηση της ΕΠΣΝ Λάρισας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι τηρεί τη δέσμευσή της για την ίση μεταχείριση όλων των ομάδων της και την αποφυγή οποιασδήποτε αδικίας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ
Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ στη χθεσινή της συνεδρίαση, παρόντος του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ, αποφάσισε τα εξής:
Απεδέχθη, ενόψει των επαναληπτικών ημιτελικών, του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και των αγώνων μπαράζ για την παραμονή/άνοδο στη Super League 1, την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για: α. την υιοθέτηση της υπηρεσίας offside line κατά τη χρήση του συστήματος VAR, β. τη δυνατότητα πραγματοποίησης 5 αλλαγών και μίας επιπλέον αλλαγής ποδοσφαιριστή (6ης) κατά τη διάρκεια της παράτασης.
Αποφάσισε την παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 έως τις 31 Αυγούστου 2020 και την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 την 1η Σεπτεμβρίου 2020. Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν στις 30 Ιουνίου 2020 δύναται να παραταθούν έως τις 31 Αυγούστου 2020. Η νέα μετεγγραφική περίοδος θα αρχίσει στις 3 Αυγούστου 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

 

Του Αρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass