ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ:

Να «πατήσει» γερά στην κατηγορία

Η ΑΝΕΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΩΝ «ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΩΝ» ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ - Κ. ΚΑΤΣΑΡΑΣ: ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΙ - ΑΛ. ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2020 21:12

Σε μία χρονιά ορόσημο για τον Αετό Μακρυχωρίου, καθώς θα δώσει για πρώτη φορά στην ιστορία του το παρών στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στη Δ’ Εθνική) οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να θέσουν τις βάσεις με στόχο την εδραίωσή τους στην κατηγορία.

Οι νεοφώτιστοι δηλώνουν αισιόδοξοι και παράλληλα αποφασισμένοι να παρουσιάσουν ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο στηριζόμενοι στην αγωνιστική συνοχή και την ποιότητα των παικτών τους και στην πολύ καλή λειτουργία της ομάδας.
Για τον λόγο αυτό δεν έγιναν πολλές αλλαγές φέτος, αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις εκεί που ήταν απαραίτητες να γίνουν.
Στο «τιμόνι» της ομάδας παρέμεινε ο τεχνικός Κώστας Κατσάρας, το έργο του οποίου είχε θετικό πρόσημο κατά την περσινή χρονιά (η ομάδα ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος και ως εκ τούτου κέρδισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική), ενώ στο πλευρό του θα συνεχίσει να βρίσκεται ως άμεσος συνεργάτης ο Λευτέρης Τέας, η συμβολή του οποίου ήταν εξίσου σημαντική.
«Ο βασικός στόχος της ομάδας είναι να πατήσει με σιγουριά στην κατηγορία. Επειδή η Γ’ Εθνική είναι μια δύσκολη κατηγορία, στην οποία ο Αετός θα παίξει για πρώτη φορά, οφείλουμε να είμαστε ταπεινοί και προσγειωμένοι και μέσα από συστηματική και ποιοτική δουλειά να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε από τους ποδοσφαιριστές ούτως ώστε να βρισκόμαστε σε καλή βαθμολογική θέση. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά αισιοδοξούμε γιατί έχουμε καλές εγκαταστάσεις, καλή διοίκηση και δεν μας λείπει τίποτα» επισήμανε ο Κώστας Κατσάρας και πρόσθεσε:
«Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια υγειονομικά πρωτόκολλα θα μας ζητηθούν. Υπάρχει φόβος όχι στους παίκτες, αλλά στους ανθρώπους γύρω μας και το βλέπουμε αυτό. Μακάρι να βρεθεί γρήγορα λύση, γιατί η πανδημία επηρεάζει όλον τον κόσμο, τόσο την οικονομική του κατάσταση, όσο και την καθημερινότητά του γενικότερα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα μεν, αλλά κάποιοι ζουν από αυτό και αυτή είναι μία παράμετρος πολύ σημαντική».
Σε ό,τι αφορά στο νέο πρωτάθλημα ο τεχνικός του Αετού επισήμανε:
«Ακόμη φυσικά δεν ξέρουμε τον όμιλό μας και ποιες ακριβώς θα είναι οι ομάδες. Ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι οι Θεσσαλικές ομάδες είναι 13, εκ των οποίων η Καρδίτσα είναι η μοναδική που εκπροσωπεί πρωτεύουσα νομού και αναμένεται να είναι δυνατός αντίπαλος. Κάποιες άλλες έχουν πολλά χρόνια στην κατηγορία και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία, ενώ υπάρχουν και οι νέες ομάδες. Γενικά πιστεύω ότι θα υπάρχει ισχυρή δυναμική. Πιθανόν να έχουμε τις ομάδες της Πιερίας, εκ των οποίων η Καρίτσα είναι πολύ δυνατή και θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Άρα θα έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, αρκεί να διεξαχθεί με 16 ομάδες για να παίξουμε 30 αγωνιστικές και να μην επαναληφθούν τα ημίμετρα του παρελθόντος με 13 ή 14 ομάδες» κατέληξε ο Κώστας Κατσάρας.
Από την πλευρά της διοίκησης, ο αντιπρόεδρος Αλέξης Τσιτούρας επισήμανε:
«Η Γ’ Εθνική είναι μία άγνωστη κατηγορία για μας. Είμαστε νεοφώτιστοι, αλλά πιστεύω θα τα πάμε καλά, γιατί ξεκινάμε πάλι με καλή οργάνωση, καλό προπονητή, αξιόλογους ποδοσφαιριστές και την ίδια πετυχημένη διοίκηση από πέρυσι. Δεν ανεβάζουμε πάρα πολύ ψηλά τον πήχη στη Γ’ Εθνική. Απλά αυτό που θέλουμε είναι η ομάδα να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, δηλαδή να ικανοποιεί τους φιλάθλους και να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή στην κατηγορία, γιατί απ’ ό,τι ακούγεται θα υποβιβαστούν πολλές ομάδες, 7 ή 8, δηλαδή σχεδόν οι μισές του ομίλου. Άρα πρόκειται για ένα δύσκολο πρωτάθλημα, ωστόσο εμείς έχουμε μία ομάδα η οποία θα προσπαθήσει να είναι στην πρώτη πεντάδα».
Για τη νέα χρονιά μίλησε και ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Τουρλακόπουλος, λέγοντας: «Δείχνουμε μία σταθερότητα σαν ομάδα. Δεν προχωρήσαμε σε πολλές αλλαγές. Μόλις τέλειωσε η περσινή σεζόν, ανανεώσαμε αμέσως τη συνεργασία με όλα τα παιδιά που ήθελε ο προπονητής να μείνουν στην ομάδα. Σ’ αυτούς έγιναν μερικές προσθήκες (ίσως θα γίνουν ακόμα μία ή δύο) για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα στη Γ’ Εθνική. Δεν θα χρειαστεί πιστεύω κάτι περισσότερο, γιατί και οι υπόλοιπες ομάδες, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης εξαιτίας της πανδημίας, βλέπω ότι δεν θα παρουσιάσουν κάτι το πολύ ιδιαίτερο. Δεν θα δούμε περιπτώσεις για παράδειγμα, όπως ο Πιερικός πέρυσι που εξασφάλισε την άνοδο πολύ νωρίς. Οι ομάδες θα είναι διαφορετικές φέτος».

 

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Αποκτήθηκαν: Πατέτσιος (Λαρισαϊκός) Μουξιός (Ηρακλής Λάρ.), Γκατζιούρας (Σμόλικας), Λεσάι (Φαλανιακός).
Αποχώρησαν: Σταμέλος, Κλούρας, Ντιντής (θα υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία).

 

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Δημήτρης Σιάτρας:
«Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον Αετό η παρουσία του στη Γ’ Εθνική. Αυτό γεννά δυσκολίες, ωστόσο υπάρχουν ποδοσφαιριστές που διαθέτουν εμπειρία και μαζί με τους νέους μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό σύνολο. Οι στόχοι μας είναι η άνετη παραμονή και από κει και πέρα θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

 

Γιάννης Μουξιός:
«Η εικόνα είναι άκρως ικανοποιητική. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος τόσο από τους συμπαίκτες μου, όσο από το προπονητικό τιμ και τη διοίκηση, η οποία έχει το σθένος και τη διάθεση να βοηθήσει την ομάδα. Από κει και πέρα οι στόχοι μας στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι αφενός η παραμονή και αφετέρου η πεντάδα.

 

Αποστόλης Γκαμπέτας:
«Βασικός μας στόχος είναι η άνετη παραμονή. Από κει και πέρα θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε τα νέα παιδιά και να τα δώσουμε ευκαιρίες στη Γ’ Εθνική. Οι πιο έμπειροι παίκτες θα τους βοηθήσουμε προκειμένου να μπουν πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας. Δουλεύουμε σκληρά σε καθημερινή βάση και πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη
φωτ.: Αλ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass