Με την ψυχή στο στόμα ο ΠΑΟΚ

*Υπέταξε δύσκολα τον ΠΑΣ Γιάννινα στις καθυστερήσεις 2-1 *Ο Αρης κέρδισε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό με 1-0

Δημοσίευση: 23 Νοε 2020 20:26

Νίκη με την «ψυχή στο στόμα» πέτυχε ο ΠΑΟΚ ανατρέποντας στην Τούμπα το εις βάρος του 0-1 και φτάνοντας στη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις από τον Ελ Καντουρί (2-1), γκολ που πέρασε από διπλή κρίση του VAR μέχρι την κατακύρωσή του από τον Ροδίτη ρέφερι

Τάσο Σιδηρόπουλο. Με τον Αντρέ Βιεϊρίνια στην ενδεκάδα, 4 μήνες από την προηγούμενη τελευταία του εμφάνιση με τα ασπρόμαυρα, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο άδειο γήπεδο της Τούμπας.
Η πρώτη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης έγινε μόλις στο 31’ όταν ο ΠΑΣ στη φάση αυτήν, άνοιξε το σκορ με το σουτ του Εραμούσπε μετά από πολύ καλή πλαγιοκόπηση του Λεό που αξιοποίησε αδράνεια του Ροντρίγκο και πάσαρε στον αμαρκάριστο συμπαίκτη του. Ο ΠΑΣ πιο οργανωμένος έκλεισε τους διαδρόμους στον ΠΑΟΚ που όμως είχε στο 37’ και 38’ διπλή ευκαιρία με τον Εσίτι τις πρώτες σε ένα απογοητευτικό πρώτο μέρος.
Σ’ αυτό το α’ μέρος, ο ΠΑΟΚ ήταν ανεξήγητα κακός, υποτονικός και με ανέτοιμους κάποιους παίκτες του, όπως ο Βιεϊρίνια και ο Ροντρίγκο. Αντίθετα ο ΠΑΣ με πρέσιγκ σε όλο το γήπεδο «αιχμαλώτισε» τον ΠΑΟΚ και τον απέτρεψε από το να δημιουργήσει αξιόλογες επιθέσεις.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Γκαρσία έκανε τρεις ταυτόχρονα αλλαγές για να διορθώσει την κατάσταση και με τους Τζόλη, Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ, άλλαξε την κακή εικόνα του πρώτου μέρους και στο 52’ πέτυχε την ισοφάριση. Ο Πολωνός Κάρολ Σφιντέρσκι σε θέση βολής πέτυχε το 5ο του γκολ στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις εκμεταλλευόμενος την τυφλή απόκρουση του γκολκίπερ Χουτεσιώτη σε δυνατό σουτ του Αντρ. Ζίφκοβιτς.
Ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό και κίνηση και στο 58’ ένα εν κινήσει μονοκόμματο σουτ του Σβαμπ, έφυγε άουτ, ενώ στο 59’ δυνατό σουτ του Τζόλη συγκλόνισε το κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ, ο οποίος από το 57ο λεπτό αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του σκόρερ του Εραμούσπε.
Η ισοφάριση από τον ΠΑΟΚ στις αρχές της επανάληψης έδωσε στους γηπεδούχους περιθώρια βελτίωσης, αλλά παράλληλα αύξησε και την ανασταλτική λειτουργία των Ηπειρωτών.
Πάντως στο 77’ οι Γιαννιώτες έφθασαν κοντά στο δεύτερο γκολ με τον Παμλίδη, αλλά ο τελευταίος έχασε το κοντρόλ της μπάλας λίγο πριν πλασάρει την εστία του «Δικεφάλου».
Στο 86’ ο Σφιντέρσκι δεν μπόρεσε να πιάσει κεφαλιά από άριστη θέση σε σέντρα του Ροντρίγκο, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει για το γκολ της νίκης. Στο τελευταίο τέταρτο ο ΠΑΟΚ ρίσκαρε πολύ με την προσθήκη του Τσόλακ και με τους κεντρικούς αμυντικούς του να βγαίνουν συστηματικά στην αντεπίθεση αφήνοντας τη γραμμή ευθύνης τους. Το ρίσκο αυτό δικαιώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ελ Καντουρί με ανάποδο γυριστό σουτ παραβίασε την εστία του ΠΑΣ, πετυχαίνοντας το 2-1, μετά από διπλή επικύρωση της φάσης από το VAR.
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Ρόδου).
Κίτρινες: Εσίτι, Ελ Καντουρί, Εραμούσπε, Καρτάλης, Παντελάκης.
Κόκκινη: Εραμούσπε (2η κίτρινη στο 57’).
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Περέιρα (76’ Τσόλακ), Εσίτι (46’ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Μουργκ (46’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (46’ Τζόλης) και Σφιντέρσκι (96’ Ουαγκέ).
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάστρο, Σιόντης, Καρτάλης (80’ Λώλης), Παμλίδης, Κρίζμαν (25’ Ελευθεριάδης) και Λεό (63’ Ντομίνγκες).
ΜΕ ΓΚΑΜΑ ΠΕΡΑΣΕ
ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ Ο ΑΡΗΣ Θ.
Το πέμπτο φετινό τέρμα του Μπρούνο Γκάμα σε όλες τις διοργανώσεις στάθηκε αρκετό για να φύγει ο Άρης με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το Αγρίνιο, σε ματς για την 9η αγωνιστική της Super League. Οι «κίτρινοι» ανέβηκαν ξανά στην κορυφή – παρέα με τον Ολυμπιακό – καθώς σημείωσαν την έκτη νίκη τους σε επτά αγώνες. Παράλληλα, χρωμάτισαν… μαύρο το ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο του Παναιτωλικού, ο οποίος έμεινε δίχως «τρίποντο».
Νευρικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, με τον Παναιτωλικό να έχει καλή στιγμή στο 16’, όταν η κεφαλιά του Φράνκο Μάζουρεκ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μάριου Σιαμπάνη. Στο επόμενο λεπτό, ο Αλέξανδρος Μαλής έσπρωξε εντός περιοχής τον Δημήτρη Μάνο. Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, με τον Μπρούνο Γκάμα να εκτελεί εύστοχα για το 0-1 στο 18’! Ο Πορτογάλος απείλησε εκ νέου τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση δε βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν κι ανέλαβαν δράση ως το τέλος του πρώτου μέρους. Αρχικά ο Σιαμπάνης με τα πόδια απέκρουσε το πλασέ του Γκμπολί Αριγίμπι, ενώ παρόμοια κατάληξη είχε και η φάση του 31ου λεπτού, με τον διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα να μπλοκάρει το φάουλ του Βρετανού φορ.
Ίδιο σκηνικό και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να «κλειδώσουν» τη νίκη, αλλά σε δύο περιπτώσεις σε διάστημα πέντε λεπτών, ο Ματέο Γκαρσία (57’, 61’) δε βρήκε δίχτυα. Ο Χαβιέ Μεντόσα προσπάθησε με ένα μακρινό σουτ να αιφνιδιάσει τον Σιαμπάνη στο 64’ με τους γηπεδούχους να θέλουν, αλλά να μην μπορούν.
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας). Κίτρινες: Τζανακάκης, Ντίας – Μπεναλουάν, Μάνος, Γκάμα, Μπερτόγλιο.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο, Ντίας, Τσιγγάρας (76’ Άλβαρες), Μαλής (76’ Τζανακάκης), Μάζουρεκ, Αζαντί (61’ Γιάκολις), Μεντόσα (71’ Ντουάρτε), Αριγίμπι (70’ Βέργος).
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια (86’ Σάσα), Τζέγκο, Γκάμα, Ματέο (65’ Μπερτόγλιο), Σίλβα (75’ Μαντσίνι), Μάνος (86’ Λόπεθ).
***Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε για τον πρώην παράγοντα του Παναιτωλικού, Τάσου Παντούλα, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.
***Και το παιχνίδι στο Αγρίνιο ξεκίνησε με ένα λεπτό καθυστέρηση, σε ένδειξη συμπαράστασης των παικτών της Super League 1 προς τους συναδέλφους τους των κατωτέρω κατηγοριών.***Γενέθλια έχει χθες ο Ντάνιελ Σούντγκρεν που έκλεισε τα 30 του χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass