Ενας Σπαρβ δεν φτάνει...

Η ΑΕΛ έχασε δίκαια από την ομάδα της ΑΕΚ με 4-1 *Κατέρρευσε στα τελευταία είκοσι λεπτά (1-1)

Δημοσίευση: 23 Νοε 2020 21:00

Ενας Σπαρβ (με βοήθεια από Ναγκί, Μιλοσάβλιεβιτς και Ηλιάδη) δεν έφτασαν στην ΑΕΛ για να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο γήπεδο της Ριζούπολης κόντρα στην ΑΕΚ με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στο τελευταίο εικοσάλεπτο και να γνωρίσει την ήττα με 4-1 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας στο 55’, ο Καρίμ Ανσαιρφάρντ στο 72’, ο Αντρέ Σιμόες στο 78’ και ο Κώστας Γαλανόπουλος ήταν οι σκόρερ της Ένωσης που έφτασε τους 16 βαθμούς, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σπαρβ στο 67’.
Ήταν μια αναμέτρηση όπου η ΑΕΛ έχοντας στο πρώτο μέρος εγγύηση κάτω από τα δοκάρια τον Ναγκί μέχρι το 70’ φάνηκε ότι μπορούσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα. Ειδικά τη χρονική στιγμή που ισοφάρισε ο Σπαρβ όλα έδειχναν ιδανικά.
Αλλά κάπου εκεί άρχισε ο εφιάλτης για τη λαρισινή ομάδα όπου κάθε σουτ της ΑΕΚ έβρισκε δίχτυα και τα λάθη των παικτών φαινόνταν τεράστια.
Ο Μούζεκ έκανε δώρο το δεύτερο τέρμα, όπως ο Τόρζε το πρώτο, ενώ το τέταρτο ήταν απλά προϊόν απογοήτευσης των παικτών της λαρισινής ομάδας».
Δεν ξέρουμε αν μπορούσε να γίνει καλύτερη διαχείριση των παικτών, όπως είπε ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας στους παίκτες, αλλά η ουσία είναι ότι μέχρι την ισοφάριση κανείς δεν γκρίνιαζε για την αγωνιστική εικόνα.
Τελικά η ΑΕΛ όχι απλά δεν πήρε βαθμό, αλλά ήρθε και εσωστρέφεια, με τον αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αθηνών να αποδεικνύεται κρίσιμος για την ομάδα.
Η ήττα από τους θεωρητικά γηπεδούχους δεν πείραξε (κανένας δεν υπολόγιζε να πάρει βαθμό), ο διασυρμός όμως «πλήγωσε» αφού όλοι περίμεναν να υπάρχει συνέχεια στην αγωνιστική άνοδο των τελευταίων δύο παιχνιδιών.
Από δω και πέρα η ομάδα καλείται να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της, όπως συνέβη μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης.
Ο αγώνας του Σαββάτου αποτελεί λοιπόν μια κρίσιμη αναμέτρηση. Στον οποίο επανέρχεται ο Πινακάς που λογικά θα έχει αποθεραπευτεί...
Μην ξεχάσουμε για την ΑΕΚ τα συγχαρητήρια στον Μάνταλο που πέρασε «μανταλάκια» σε όλη την άμυνα της ΑΕΛ σε όποιο σημείο του γηπέδου και αν έπαιζε...

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου ήταν γνωστό ότι θα είχε μια αλλαγή στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τους τελευταίους αγώνες και ήταν η αλλαγή του τραυματία Δημήτρη Πινακά που είχε αρκετές μέρες να προπονηθεί. Δεν άλλαξε τακτική αφού έμεινε πιστός στο 3-5-2 αλλά χρησιμοποίησε αντί του Πινακά στην επίθεση τον Ντουρμισάι.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ναγκί στην άμυνα οι: Ηλιάδης, Μούζεκ, Μιχαήλ, στη μεσαία γραμμή οι: Μπέρτος (δεξιά), Σπαρβ, Φιλίπ (αριστερά) και πιο μπροστά στα πλάγια οι: Μιλοσάβλιεβιτς και Νικολιάς, ενώ στην επίθεση οι: Πλατέλλας και Ντουρμισάι.
Ο τεχνικός της ΑΕΚ Μάσιμο Καρέρα είχε τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Τσιντώτας, στην άμυνα τους: Παουλίνιο (δεξιά), Σβάρνα, Νεντελτσιάρου, Λόπες (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Σιμόες, Σάκχοφ και πιο μπροστά: Αλμπάνης (δεξιά), Μάνταλος, Μαχαίρας (αριστερά) και μπροστά τον Ολιβέιρα.
Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην αρχή του αγώνα, αλλά την πρώτη μεγάλη ευκαιρία την έχασε η ΑΕΛ στο 12’ όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς από κοντά δε νίκησε τον Τσιντώτα.
Στη συνέχεια οι παίκτες της λαρισινής ομάδας κλείστηκαν στα μετόπισθεν με τον Ναγκί να γίνεται ήρωας μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους κάνοντας σωτήριες επεμβάσεις. Σε μια φάση χρειάστηκε και η βοήθεια του Μπέρτου.
Στο 40’ τα δεδομένα του αγώνα θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει, όταν ο διαιτητής Φωτιάς κλήθηκε στο VAR να εξετάσει χέρι του Μιλοσάβλιεβιτς σε σουτ του Μαχαίρα, αλλά κι ένα φάουλ του Σάκχοφ πάνω στον Σπαρβ. Τελικά, ο διαιτητής απεφάνθη πως υπήρχε φάουλ στον Σπαρβ.
Στην αρχή του δευτέρου μέρους Μαχαίρας και Αλμπάνης άλλαξαν πλευρές αλλά χρειάστηκε το λάθος του Τόρζε για να κάνει ο Μαχαίρας το 1-0.
Η ΑΕΛ ισοφάρισε γρήγορα με τον Σπαρβ αλλά από κει και πέρα ήρθε ανεξήγητα η κατάρρευση ιδίως μετά το λάθος του Μούζεκ που εκμεταλλεύτηκε ο Μάνταλος και μεταβίβασε στον Ανσαριφάρντ που έκανε το 2-1.
Στη συνέχεια ήρθαν δύο εύκολα υπέροχα σε εκτέλεση γκολ για την ΑΕΚ με τον Σιμόες (79’) και τον Γαλανόπουλο (89’). Το τελικό 4-1 βάσει των τελευταίων λεπτών ήταν δίκαιο.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
5’: Ο Μάνταλος κάνει σέντρα και ο Ολιβέιρα από το ύψος της μικρής περιοχής κάνει σουτ που στέλνει την μπάλα... πλάγιο άουτ.
9’: Σέντρα του Μαχαίρα από δεξιά και ο Λόπες κάνει προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντο δοκάρι του Ναγκί.
12’: Ο Φίλιπ μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει και ο Πλατέλλας πήγε να βάλει το πόδι του αλλά ένας αμυντικός της ΑΕΚ διώχνει σε κόρνερ.
12’: Το κόρνερ εκτελεί ο Πλατέλλας και μετά από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΚ η μπάλα φθάνει στον Μιλοσάβλιεβιτς που με κοντινή προβολή δεν καταφέρνει να νικήσει τον Τσιντώτα.
17’: Μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτ του Αλμπάνη και ο Ναγκί αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
32’: Πάσα του Αλμπάνη, στον Σάκχοφ που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει, αλλά αποκρούει σχεδόν στη γραμμή της εστίας και ο Μπέρτος και σώζει την ΑΕΛ.
37’: Σέντρα του Μαχαίρα και κεφαλιά του Μάνταλου που αποκρούει εντυπωσιακά ο Ναγκί.
40’: Σουτ του Μαχαίρα κόβει με το χέρι ο Μιλοσάβλιεβιτς, βλέπει το VAR o διαιτητής Φωτιάς και δίνει σωστά φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης πάνω στον Σπαρβ από τον Σάκχοφ.
55’: Σουτ του Μαχαίρα ύστερα από λάθος του Τόρζε λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή και η ΑΕΚ κάνει το 1-0.
67’: Ο Σπαρβ με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και σκάει μέσα από τη γραμμή του τέρματος και διαμορφώνεται το 1-1.
72’: Λάθος του Μούζεκ το εκμεταλλεύεται ο Μάνταλος που δίνει ασίστ στον Ανσαριφάρντ και αυτός μέσα από τη μεγάλη περιοχή βρισκόμενος τετ-α-τετ με τον Ναγκί κάνει το 2-1.
79’: Σουτ του Σιμόες λίγο έξω από την περιοχή και γίνεται το 3-1.
89’: Ο Γαλανόπουλος ύστερα από πάσα του Μάνταλου με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνει το 4-1.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ καλύτερος ο Τιμ Σπαρβ, ο Φινλανδός αρχίζει και βάζει και γκολ... Κοντά του σε απόδοση οι: Ναγκί, Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Μπέρτος ήταν πολύ καλύτερος από τον Φιλίπ, ειδικά στο πρώτο μέρος που όλο το παιχνίδι της ΑΕΚ έγινε από την πλευρά του. Ο Μούζεκ έκανε πολλά λάθη, ενώ και ο Μιχαήλ έκανε και αυτός λάθη.
Ο Πλατέλλας σε χαμηλή πτήση, ενώ ο Νικολιάς φάνηκε επηρεασμένος από το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε όλη την εβδομάδα και δεν αποκλείεται να επιδεινώθηκε αφού έγινε αναγκαστική αλλαγή στο τέλος του πρώτου μέρους.
Όσο δε βάζει γκολ ο Ντουρμισάι θα ψάχνεται... Οι αλλαγές δε βοήθησαν καθόλου και περιμέναμε περισσότερα από τον Τόρζε.
***
Από την ΑΕΚ κορυφαίος της ομάδας και του αγώνα ο Μάνταλος, ενώ ακολούθησαν οι: Σβάρνας, Μαχαίρας, Σιμόες, ενώ απόλυτα πετυχημένες οι αλλαγές των Ανσαριφάρντ, Γαλανόπουλου, Ινσούα.Η ΔΙΑΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του Φωτιά (Πέλλας) παρά τα πυρά που δέχθηκε ανεξήγητα από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Με εξαίρεση μια κίτρινη κάρτα που δεν έδωσε στον Μιλοσάβλιεβιτς, δεν έκανε κάποιο άλλο λάθος που να δημιουργεί προϋποθέσεις για έντονη κριτική. Προφανώς οριμένοι να αισθάνθηκαν παράξενα που γύρισε το VAR στη φάση του 40’ αρκετά πίσω στη φάση που ζήτησαν πέναλτι οι παίκτες της ΑΕΚ σε σουτ του Μαχαίρα που βρήκε το χέρι του Μιλοσάβλιεβιτς.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Νεντελτσεάρου, Σιμόες, Πλατέλλας.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες (66’ Ινσούα), Σιμόες, Σάκχοφ (81’ Γαλανόπουλος), Μαχαίρας (67’ Λιβάγια), Μάνταλος, Αλμπάνης, Ολιβέιρα (60’ Ανσαριφάρντ, 81’λ.τρ. Τάνκοβιτς).
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Ναγκί, Μπέρτος (86’ Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μιχαήλ, Μούζεκ (78’ Τρούγιτς), Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Φιλίπ, Πλατέλλας (86’ Γιουνές), Νικολιάς (46’ Τόρζε), Ντουρμισάι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass